Het energieke vrouwen voedingskompas Paperback

verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven

Het energieke vrouwen voedingskompas
 
 • Logo

Samenvatting

Dit boek staat vol met uitgebreide kennis en waardevolle tips. Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je jezelf als vrouw zo lang mogelijk vitaal...Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marjolein Dubbers

Taal

Nederlands

Uitgever

Kosmos Uitgevers

ISBN

9789021563732

Productsoort

Boek

Categorie

Goede voornemens , Gezondheid , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

288

Formaat

234 x 171 x 25 mm

Samenvatting

Dit boek staat vol met uitgebreide kennis en waardevolle tips. Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je jezelf als vrouw zo lang mogelijk vitaal...Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 20 00
eBook € 12,99

Bekijk alles van Marjolein Dubbers
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Dit boek staat vol met uitgebreide kennis en waardevolle tips. Het Energieke Vrouwen Voedingskompas is de ultieme gids voor elke vrouw om inzicht te krijgen in hoe hormonen werken en hoe je jezelf als vrouw zo lang mogelijk vitaal en gezond kunt houden. Voeding heeft een grote invloed op de vrouwelijke hormoonhuishouding. Door als vrouw je voeding aan te passen verander je je hormonen. Dit boek geeft concrete handvatten op het gebied van voeding en hormonen. Als vrouwen inzicht hebben in de werking van hun hormonen, krijgen ze de regie over hun energie en gezondheid terug.

Product Informatie

Auteur

Marjolein Dubbers

Taal

Nederlands

Uitgever

Kosmos Uitgevers

ISBN

9789021563732

Productsoort

Boek

Categorie

Goede voornemens , Gezondheid , Bruna Top 100

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

288

Formaat

234 x 171 x 25 mm

Beoordelingen

‘Het energieke vrouwen voedingskompas’- Marjolein Dubbers4 / 5

Openbaring over het effect van hormonen op ons wel en wee

Na een heftige burn-out bleek Marjolein Dubbers zowel mentaal als fysiek volkomen uit balans. Ze stuitte tijdens een online onderzoek op de belangrijke functie van de bijnieren. Dit spoor leidde haar verder, waarna ze het roer drastisch omgooide. Het een leidde tot het ander en door een compleet ander voedingspatroon in combinatie met rust en beweging kwam haar verstoorde hormoonhuishouding weer in balans. Dit was een eye-opener die haar nieuwe inzichten bracht.

Dit leidde ertoe dat ze online de Energieke Vrouwen Academie oprichtte, waar ze inmiddels meer dan 230.000 bezoekers per maand ontvangt. In haar boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas geeft ze als ervaringsdeskundige een uitgebreide kijk op de werking van hormonen in ons lijf en de effecten ervan op onze gezondheid en functioneren.

Het boek, dat is onderverdeeld in twee delen, is zeer laagdrempelig geschreven. De prettige vertelstijl is fijn om te lezen, of je nu wel of niet tot de beoogde doelgroep hoort. Dubbers zet nauwgezet uiteen hoe vrouwen (doelgroep 40+) die de overgang voelen aankomen of er reeds in zijn beland bekende en minder bekende klachten kunnen herkennen en ondervangen. De werking van hormonen in darmen en lever (onze innerlijke schoonmaak-ploegen) zijn van levensbelang, ook voor de opname van vitamines en mineralen uit onze voeding. De zeven richtlijnen in het tweede onderdeel helpen om orde op zaken te stellen in de hormonale chaos.

Dat verantwoorde voeding hierop van grote invloed is maakt ze inzichtelijk door middel van een aantal recepten/gerechten met kleurenfoto's. Desondanks is dit geen kookboek, maar een gedegen informatiebron en handreiking om je zo lang mogelijk vitaal en gezond te laten blijven. Omdat voeding hierbij van groot belang is helpt ze je op weg met eenvoudige recepten die veelal uit biologische ingrediënten bestaan.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een aardig prijskaartje hangt aan biologische voeding. Ongebrande noten, biologische groenten, -vis, biologisch vlees en bijv. amandelmeel vallen niet onder de goedkope boodschappen. Derhalve vraag ik me af of het wel voor iedere vrouw haalbaar is om volgens dit dieet te eten en drinken. Alcohol, suiker en zuivel worden sterk afgeraden. Bij de eerste twee kan ik me direct vinden, maar zuivel ... daar voel ik enige weerstand bij. Derhalve ben ik blij dat in de titel het woord 'voedingskompas' staat, dit boek is perfect als kompas, als richtingaanwijzer om je hormonen de goede kant op te sturen. In dit licht gezien zal iedere vrouw eruit halen wat het beste bij haar past om een gezond en hormonaal stabiel leven te leiden.


5 / 5

laatste zetje naar volledig herstel

Op 13 december 2016 verscheen dit boek. Ik bestelde het meteen!
Hoewel ik een stuk jonger ben dan de schrijfster – Marjolein – was wat ze schrijft in haar inleiding van het boek zo herkenbaar dat ik meteen zin had om verder te lezen.
In oktober 2015 kwam ook ik in een burn-out terecht. Dat ze spreekt uit eigen ervaring betekende voor mij een meerwaarde. Sindsdien heb ik een mooie weg afgelegd, maar nooit eerder was het tot me doorgedrongen dat ook voeding een bron van stress kon zijn.
Haar overtuiging dat het vanaf je 40ste ook bergopwaarts kan gaan was hoopgevend. Onderzoeken naar mijn klachten van vermoeidheid leverden vaak niets op. Wat ze schrijft over uitgeputte bijnieren en hoe dat ook voor een vertraagde werking van de schildklier kan leiden, greep helemaal mijn aandacht.
Ik las en doorbladerde het boek volgens mijn behoefte aan kennis op dat moment. Ik leerde bij over oestrogeen en progesteron, insuline, cortisol, schildklierhormonen, belangrijke organen als lever en darmen… en zoveel meer! Ze legt het allemaal prima uit in begrijpbare taal en steeds voorzien van de nodige portie humor.
Ze geeft veel tips die bijzonder waardevol zijn. Tips bij oa te weinig of te veel oestrogenen, te weinig progesteron, te veel insuline, een schommelend cortisolniveau. Tips voor gezonde darmen enz.
In het boek staan ook verschillende recepten.
Door haar boek leerde ik bewuster eten. Ik deed kennis op over suikers, vet en zout. Ik leerde nieuwe ingrediënten kennen. E-nummers, super-foods, voedingssupplementen, gezonde koolhydraten, gluten, het belang van schrijven in een dagboek,… Het komt allemaal aan bod.
Het was voor mij erg belangrijk om te begrijpen hoe hormonen werken en zo de regie over mijn energie en gezondheid terug te krijgen.
Marjoleins droom: andere vrouwen vertellen dat er zoveel meer leven in het leven kan zitten als je jezelf écht goed gaat voeden. Zoveel mogelijk vrouwen laten ontdekken hoe ze met hun voeding invloed hebben op hun hormonen en daarmee op de kwaliteit van hun leven.
Als het gaat om voeding is het voedingskompas volgens Marjolein de snelste weg naar herstel. Voor mij was het eerder het laatste zetje wat ik nodig had naar een volledig herstel.
Wat mij betreft is ze hoedanook geslaagd in haar missie.


5 / 5

Het energieke vrouwen voedingskompas

Verrassend informatief! Hoewel ik werkzaam ben in de gezondheidszorg en het nodige dacht te weten over de werking van hormonen in het lichaam, heb ik toch veel nieuwe kennis opgedaan. Heel toegankelijk wordt uitgelegd hoe de dingen samenwerken in het lichaam. Daarbij tips om( weer) de regie over je eigen lichaam te krijgen door middel van voeding, met zeer bruikbare recepten. Een aanrader voor iedere vrouw!


5 / 5

Het energieke vrouwen voedingskompas

Een heel helder geschreven boek en zeer informatief! De informatie is goed te begrijpen en het leest makkelijk weg.
Met de vele informatie kun je zeker je voordeel doen. Ik heb er veel aan gehad en nu nog.
Er staan ook enkele recepten in de boek, waardoor je de informatie die Marjolein geeft zelf uit kunt proberen.
Ik volg haar al een tijdje en ik ben blij met de informatie die zij geeft! Ook in dit boek wordt dit weer goed duidelijk: goed eten doet veel voor je hormonen! Ik ervaar zelf een positieve verandering in mijn lijf en ik ben er erg blij mee!


5 / 5

Helder en inzichtgevend boek

Ik heb de eer gehad om dit boek als vooruitlezer te mogen lezen. Het is een echte aanrader. In heldere en begrijpbare taal wordt beschreven welke hormonen wij vrouwen hebben en wat ze niet alleen fysiek maar ook emotioneel voor effect kunnen hebben. Voor mij een eye-opener. Maar nog fijner is om te lezen hoe we zelf deze hormonen in toom kunnen houden door middel van een gezonde voedingswijze. Als 40+-er (maar eigenlijk ook voor mensen jonger dan 40) een boek wat je echt in je boekenkast moet hebben staan.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het energieke vrouwen voedingskompas
Het energieke vrouwen voedingskompas
Marjolein Dubbers
Paperback  288 paginas
2000