Het energieke vrouwen voedingskompas Paperback

verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven

Het energieke vrouwen voedingskompas
 
 • Logo

Samenvatting

Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven! 'Het energieke vrouwen voedingskompas' is dé handleiding voor meer energie en een betere gezondheid!Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marjolein Dubbers

Taal

Nederlands

Uitgever

Kosmos Uitgevers

ISBN

9789021563732

Productsoort

Boek

Categorie

Goede voornemens , Bruna Top 100 , Gezondheid

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

288

Formaat

236 x 28 x 28 mm

Samenvatting

Verander je voeding, verander je hormonen, verander je leven! 'Het energieke vrouwen voedingskompas' is dé handleiding voor meer energie en een betere gezondheid!Meer Het energieke vrouwen voedingskompas Lees meer

Paperback
288 pagina's
€ 22 50
eBook € 4,99
12,99

Bekijk alles van Marjolein Dubbers
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Hoewel onzichtbaar hebben hormonen invloed op alles in ons lichaam. Ze bepalen voor het overgrote deel je gezondheid, je vitaliteit en ook je humeur. Hormonen zijn de baas van je vethuishouding. Je hormonen bepalen of je cellulitis hebt of niet, hoe je haren, huid en nagels eruitzien en of je snel in de stress schiet of onder alle omstandigheden relaxed kunt blijven. Het zijn je hormonen die bepalen of jij ’s morgens met veel energie opstaat of dat je er een moord voor zou doen om nog een uurtje te kunnen blijven liggen. Ook eetbuien zijn geen gebrek aan wilskracht: het zijn je hormonen die je op pad sturen naar de koelkast! Voeding heeft een grote invloed op de vrouwelijke hormoonhuishouding. Door je voeding aan te passen verander je je hormonen. 'Het energieke vrouwen voedingskompas' van food- en lifestylecoach Marjolein Dubbers geeft daarvoor concrete handvatten. Als je begrijpt hoe hormonen werken krijg je de regie over je energie en gezondheid terug, zowel fysiek als mentaal. Wees je hormonen de baas!


Product Informatie

Auteur

Marjolein Dubbers

Taal

Nederlands

Uitgever

Kosmos Uitgevers

ISBN

9789021563732

Productsoort

Boek

Categorie

Goede voornemens , Bruna Top 100 , Gezondheid

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2016

Pagina's

288

Formaat

236 x 28 x 28 mm

Beoordelingen

‘Het energieke vrouwen voedingskompas’- Marjolein Dubbers2 / 5

Weinig nieuws te lezen

Het boek viel me vies tegen. Er staat niets in wat ik nog niet wist. Masr omdat ik tegen heel veel voedingsmiddelen niet kan en deze niet mag heeft deze madam geen oplossing! Terwijl er wel doorverwezen wordt voorvditvsoort beperkingen achterin het boek. Mijn conclusie: " mevrouw Dubbers haakt af als het morilijk worct en het niet volgens haar richtlijnen kan gaan". Dat geeft wel aan waar het om draait bij de Dubbersclan. Viel me vies van haar tegen en is ook niet professioneel. En dat wil ze toch echt zijn


5 / 5

Energieke vrouwrn

Makkelijk leesbaar, herkenbaar en duidelijk boek.
Zo simpel voor je hormonen als je alles weet. Een aanrader.


5 / 5

Zeer informatief en prachtige uitgave

Allereerst wil ik de schrijfster en haar uitgever complimenteren met de prachtige lay-out van dit boek. Goede kwaliteit papier, mooie afbeeldingen.
Dan nu wat de inhoud betreft. Marjolein heeft zelf (net als ikzelf) het nodige meegemaakt op gezondheidsgebied en daar een positieve draai aan gegeven door de door haar opgedane kennis te verwoorden in dit boek. Voor mij kwam het als een welkome aanvulling op kennis die ik zelf door schade en schande had opgedaan. Het boek bevat een bundeling van zeer veel waardevolle informatie over het vrouwelijk lichaam, met al haar hormonale en andere prachtige 'eigenaardigheden'. De inhoud is meer gericht op het bieden van informatie dan het verstrekken van recepten, maar de recepten die erin staan, zijn een genot om te maken. Niet al te moeilijk en heel erg lekker. Mijn complimenten voor dit prachtige boek!


4 / 5

Openbaring over het effect van hormonen op ons wel en wee

Na een heftige burn-out bleek Marjolein Dubbers zowel mentaal als fysiek volkomen uit balans. Ze stuitte tijdens een online onderzoek op de belangrijke functie van de bijnieren. Dit spoor leidde haar verder, waarna ze het roer drastisch omgooide. Het een leidde tot het ander en door een compleet ander voedingspatroon in combinatie met rust en beweging kwam haar verstoorde hormoonhuishouding weer in balans. Dit was een eye-opener die haar nieuwe inzichten bracht.

Dit leidde ertoe dat ze online de Energieke Vrouwen Academie oprichtte, waar ze inmiddels meer dan 230.000 bezoekers per maand ontvangt. In haar boek Het Energieke Vrouwen Voedingskompas geeft ze als ervaringsdeskundige een uitgebreide kijk op de werking van hormonen in ons lijf en de effecten ervan op onze gezondheid en functioneren.

Het boek, dat is onderverdeeld in twee delen, is zeer laagdrempelig geschreven. De prettige vertelstijl is fijn om te lezen, of je nu wel of niet tot de beoogde doelgroep hoort. Dubbers zet nauwgezet uiteen hoe vrouwen (doelgroep 40+) die de overgang voelen aankomen of er reeds in zijn beland bekende en minder bekende klachten kunnen herkennen en ondervangen. De werking van hormonen in darmen en lever (onze innerlijke schoonmaak-ploegen) zijn van levensbelang, ook voor de opname van vitamines en mineralen uit onze voeding. De zeven richtlijnen in het tweede onderdeel helpen om orde op zaken te stellen in de hormonale chaos.

Dat verantwoorde voeding hierop van grote invloed is maakt ze inzichtelijk door middel van een aantal recepten/gerechten met kleurenfoto's. Desondanks is dit geen kookboek, maar een gedegen informatiebron en handreiking om je zo lang mogelijk vitaal en gezond te laten blijven. Omdat voeding hierbij van groot belang is helpt ze je op weg met eenvoudige recepten die veelal uit biologische ingrediënten bestaan.

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat er een aardig prijskaartje hangt aan biologische voeding. Ongebrande noten, biologische groenten, -vis, biologisch vlees en bijv. amandelmeel vallen niet onder de goedkope boodschappen. Derhalve vraag ik me af of het wel voor iedere vrouw haalbaar is om volgens dit dieet te eten en drinken. Alcohol, suiker en zuivel worden sterk afgeraden. Bij de eerste twee kan ik me direct vinden, maar zuivel ... daar voel ik enige weerstand bij. Derhalve ben ik blij dat in de titel het woord 'voedingskompas' staat, dit boek is perfect als kompas, als richtingaanwijzer om je hormonen de goede kant op te sturen. In dit licht gezien zal iedere vrouw eruit halen wat het beste bij haar past om een gezond en hormonaal stabiel leven te leiden.


5 / 5

laatste zetje naar volledig herstel

Op 13 december 2016 verscheen dit boek. Ik bestelde het meteen!
Hoewel ik een stuk jonger ben dan de schrijfster – Marjolein – was wat ze schrijft in haar inleiding van het boek zo herkenbaar dat ik meteen zin had om verder te lezen.
In oktober 2015 kwam ook ik in een burn-out terecht. Dat ze spreekt uit eigen ervaring betekende voor mij een meerwaarde. Sindsdien heb ik een mooie weg afgelegd, maar nooit eerder was het tot me doorgedrongen dat ook voeding een bron van stress kon zijn.
Haar overtuiging dat het vanaf je 40ste ook bergopwaarts kan gaan was hoopgevend. Onderzoeken naar mijn klachten van vermoeidheid leverden vaak niets op. Wat ze schrijft over uitgeputte bijnieren en hoe dat ook voor een vertraagde werking van de schildklier kan leiden, greep helemaal mijn aandacht.
Ik las en doorbladerde het boek volgens mijn behoefte aan kennis op dat moment. Ik leerde bij over oestrogeen en progesteron, insuline, cortisol, schildklierhormonen, belangrijke organen als lever en darmen… en zoveel meer! Ze legt het allemaal prima uit in begrijpbare taal en steeds voorzien van de nodige portie humor.
Ze geeft veel tips die bijzonder waardevol zijn. Tips bij oa te weinig of te veel oestrogenen, te weinig progesteron, te veel insuline, een schommelend cortisolniveau. Tips voor gezonde darmen enz.
In het boek staan ook verschillende recepten.
Door haar boek leerde ik bewuster eten. Ik deed kennis op over suikers, vet en zout. Ik leerde nieuwe ingrediënten kennen. E-nummers, super-foods, voedingssupplementen, gezonde koolhydraten, gluten, het belang van schrijven in een dagboek,… Het komt allemaal aan bod.
Het was voor mij erg belangrijk om te begrijpen hoe hormonen werken en zo de regie over mijn energie en gezondheid terug te krijgen.
Marjoleins droom: andere vrouwen vertellen dat er zoveel meer leven in het leven kan zitten als je jezelf écht goed gaat voeden. Zoveel mogelijk vrouwen laten ontdekken hoe ze met hun voeding invloed hebben op hun hormonen en daarmee op de kwaliteit van hun leven.
Als het gaat om voeding is het voedingskompas volgens Marjolein de snelste weg naar herstel. Voor mij was het eerder het laatste zetje wat ik nodig had naar een volledig herstel.
Wat mij betreft is ze hoedanook geslaagd in haar missie.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het energieke vrouwen voedingskompas
Het energieke vrouwen voedingskompas
Marjolein Dubbers
Paperback  288 paginas
2250