Het geluid van de nacht
Het geluid van de nacht
Het geluid van de nacht
Het geluid van de nacht
Nederlands
592
20.00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.

Oorlog, spionnage, liefde, verraad en een jonge vrouw die haar krachten ontdekt. Internationale bestseller!

Het geluid van de nacht is het onvergetelijke verhaal over Sira Quiroga die met vallen en opstaan leert dat ze alleen kan vertrouwen op haar eigen kracht. Het voert je door de even kleurrijke als aangrijpende geschiedenis van Spanje, Marokko en Portugal en de Tweede Wereldoorlog. Het geluid van de nacht is een verslavende pageturner met een onweerstaanbare sfeertekening en een superieure cast van personages.

Sira Quiroga werkt in een van de beste naaiateliers van het Madrid in de jaren dertig van de vorige eeuw. Ze is verloofd met een nette jongen en haar toekomst lijkt uitgestippeld. Dan gooien twee mannen haar leven overhoop: een aantrekkelijke bon-vivant en haar vader, die ze nooit heeft gekend.

Sira laat alles achter en vlucht met haar minnaar voor de naderende burgeroorlog naar Marokko, waar ze zorgeloos geniet van een leven vol feesten, vrijheid en luxe. Totdat ze in de steek wordt gelaten en berooid achterblijft. Dankzij haar talent als naaister weet ze echter te overleven. Ze krijgt belangrijke klanten en via hen maakt ze kennis met een agent van de Engelse geheime dienst, die haar overhaalt te gaan spioneren voor de Britse overheid.

Wanneer de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, keert Sira terug Madrid. Onder een nieuwe identiteit opent ze er een naaiatelier en zoekt haar cliëntèle zo veel mogelijk onder vrouwen van hoge nazi-officieren, zodat ze ongemerkt vertrouwelijke informatie kan ontfutselen. Maar als ze verwikkeld raakt in een netwerk van internationale spionage, kan ze niemand meer vertrouwen. Het wordt steeds moeilijker haar ware identiteit verborgen te houden voor de mensen om wie ze geeft. Ze moet kiezen wie ze wil zijn: de afstandelijke, berekenende vrouw van de wereld die ze als spionne is geworden, of de eenvoudige vrouw die ze ooit was en die nu in stilte hartstochtelijk houdt van een man - ook al is ze bang om hem in haar leven toe te laten.

'Ingenieus' de Volkskrant

'Het geluid van de nacht is pageturner en historische roman ineen.' De Telegraaf

'De lezer meevoeren, spanning creëren, cliffhangers op het juiste moment - dat doet María Dueñas in Het geluid van de nacht.' NRC Handelsblad

'Het geluid van de nacht grijpt je bij de ziel en laat je niet meer los tot en met de laatste zin. De stijl is harmonieus, nauwgezet, gevarieerd, lichtvoetig en smaakvol - en dat alles grenzend aan de perfectie. Verslavend, meeslepend, overweldigend.' El Mundo

0 | 0

 • : Maria Duenas
 • : Wereldbibliotheek
 • : 9789028452640
 • : Nederlands
 • : Paperback
 • : 592
 • : september 2022
 • : 860
 • : 230 x 150 x 47 mm.
 • : Ca. 1930 tot ca. 1939; Historische fictie; Historische romantiek; Madrid (Stad); Marokko; Moderne en hedendaagse fictie; Spanje; Tweede Wereldoorlog fictie; Verhalend thema: liefde en relaties; Wereldoorlog II (ca. 1939 - ca. 1945)
 • : historisch, historische literatuur, Tweede Wereldoorlog, spionageverhaal, liefde