Het instituut
26.73

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis

Stel dat we met ons brein letterlijk in staat zijn anderen te beïnvloeden. Welke gevolgen zou dat kunnen hebben? Wie zou daar baat bij hebben? Hoe gevaarlijk zou dat kunnen zijn? In een Zwitsers Instituut wordt onderzoek gedaan naar die mogelijkheden.
Ons brein; misschien wel het belangrijkste onderdeel van ons gehele lichaam. Hiermee denken we, voelen we, ervaren we. Slaan we dingen op.

Stel dat we met ons brein letterlijk in staat zijn anderen te beïnvloeden. Welke gevolgen zou dat kunnen hebben? Wie zou daar baat bij hebben? Hoe gevaarlijk zou dat kunnen zijn?

In een Zwitsers Instituut, ergens in Nederland gevestigd op een geheime plek in de bossen, wordt onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van het menselijk brein.

De Japanse professor Zing die de ethische grenzen hierbij bewaakt, merkt dat deze steeds meer verlegd worden. Zijn landgenoot, directeur Dong, twijfelt ook steeds meer of de wensen van de geldschieter, de Zwitser Chalet, nog wel acceptabel zijn. Wanneer twee deelnemers komen te overlijden, doet ieder op zijn eigen wijze pogingen erger leed te voorkomen.

Intussen zijn buiten het instituut zes mensen op zoek naar hun plotseling verdwenen vriend of familielid. Niet wetend waar ze in terecht komen, grijpen ze elk aanknopingspunt aan. Vele momenten van twijfel en wanhoop trotserend lukt het hen beetje bij beetje de waarheid te achterhalen. Een waarheid die voor ieder van hen een eigen inhoud ten toon spreidt.

0 | 0