Het litteken van de dood Gebonden

de biografie van Jan Wolkers

oktober 2017 1 recensie
Het litteken van de dood
 

Samenvatting

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers' biografie.Meer Het litteken van de dood Lees meer

Product Informatie

Auteur

Onno Blom

Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij

ISBN

9789023454588

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

1168

Formaat

223 x 146 x 51 mm

Samenvatting

Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers' biografie.Meer Het litteken van de dood Lees meer

Gebonden
1168 pagina's
€ 39 99
Paperback € 25,00
eBook € 16,99

Bekijk alles van Onno Blom
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Nederland vormde Jan Wolkers, en Jan Wolkers vormde Nederland. Zijn kunstenaarschap ontstond uit woede tegen de God van zijn gereformeerde vader in Oegstgeest. Hij bloeide op in Amsterdam en vond uiteindelijk harmonie op Texel. Zijn romans werden verguisd, bejubeld en bekroond. Wereldwijd werden honderdduizenden exemplaren verkocht van Kort Amerikaans, Een roos van vlees en Turks fruit. Wolkers werd opgeleid als beeldhouwer. Hij maakte vele beelden in brons en glas, en liet een schitterend oeuvre van kleurrijke schilderijen na. Zoals hij beeldhouwde met woorden, zo schreef hij met verf. 

Meer dan tien jaar lang werkte Onno Blom aan Wolkers' biografie. Op basis van een schat aan materiaal schetst hij een rebels, obsessief en zinnelijk leven in de greep van liefde en dood. Wolkers had onstuimige relaties met vrouwen en meisjes. De dood van zijn oudste broer en die van zijn tweejarige dochtertje bleven hem tot zijn laatste dag als demonen achtervolgen.


Product Informatie

Auteur

Onno Blom

Taal

Nederlands

Uitgever

De Bezige Bij

ISBN

9789023454588

Productsoort

Boek

Categorie

Literaire non-fictie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

oktober 2017

Pagina's

1168

Formaat

223 x 146 x 51 mm

Beoordelingen

‘Het litteken van de dood’- Onno Blom5 / 5

een LEVEN

1000 imposante pagina's over Jan Wolkers. Markante Nederlander, gevierd kunstenaar en bewierookt schrijver van een groot en spraakmakend oeuvre boeken, die onze bibliotheek verrijkt heeft. Tien jaar na zijn dood komt de pennenvrucht van Onno Blom uit, die 10 jaar nodig had om in alle archieven te spitten en met de juiste mensen te praten. Een monsterklus is ten einde; het eindproduct mag er zeker zijn.

Hoe beschrijf je het leven van zo’n multi-talent? Een leven dat, naast creatieve uitingen, vol is van opmerkelijke, vaak controversiële en recalcitrante uitspraken en handelingen, die altijd weer onderwerp van gesprek werden. Een leven met rouw- en rafelranden, zoals Blom dit noemt. Een leven dat van jongs af in het teken stond van nieuwsgierigheid en verwondering over het leven zelf, over vrouwen, kunst en cultuur en in het bijzonder over de onafwendbare dood. Een fascinatie die zijn leven doordrenkt heeft.
De bijzondere Wolkers, die zijn eigen autobiografie eigenlijk deels zelf al geschreven had, versnipperd en vermomd in alles wat hij m.n. als schrijver geproduceerd heeft. Zijn boeken weerspiegelen zijn leven. Bevlogen, bezeten te noemen en neergeschreven in de taal van zijn zó verhalende observaties die hij messcherp, vol emotie en beeldspraak kon neerzetten.
Teksten uit de boeken van Wolkers, door Onno Blom met gesprekken aaneengeregen, vormen die inkijk in het leven die je hoopte te krijgen, maar ook vang je de geest van Wolkers, als zoon; beroemdheid en publiek figuur; als mens; echtgenoot en vader. Wolkers in alle facetten van zijn leven.
Toch is het allesbehalve een saaie opsomming van teksten en gebeurtenissen die, geplaatst in een context van tijdperken in zijn leven, aan je voorbij trekt. Een leven vol herinneringen en demonen vermengt met een flinke dosis fictie die de basis van zijn boeken was zoals uit de biografie duidelijk naar voren komt.
Ontegenzeggelijk is dit een verslag van een boeiend leven waarbij leven met hoofdletters geschreven kan worden.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het litteken van de dood
Het litteken van de dood
Onno Blom
Gebonden  1168 paginas
3999