Het voorgesprek Paperback

roman

Het voorgesprek
 

Samenvatting

Met Het Voorgesprek levert Simon Hammelburg een hilarische sleutelroman af die men met een continue glimlach leest. Een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie...Meer Het voorgesprek Lees meer

Product Informatie

Auteur

Simon Hammelburg

Taal

Nederlands

Uitgever

Aspekt B.V., Uitgeverij

ISBN

9789463381239

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2017

Pagina's

86

Formaat

213 x 133 x 11 mm

Samenvatting

Met Het Voorgesprek levert Simon Hammelburg een hilarische sleutelroman af die men met een continue glimlach leest. Een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie...Meer Het voorgesprek Lees meer

Paperback
86 pagina's
€ 9 95

Bekijk alles van Simon Hammelburg
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Met Het Voorgesprek levert Simon Hammelburg een hilarische sleutelroman af die men met een continue glimlach leest. Een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie journalisten. 'Journalist Tonko Sluyter schrijft verschillende boeken. Dat doet hij moeiteloos en goed. Het uitgeven vormt evenwel een belemmering en het promoten bij de pers stuit op lachwekkende, herkenbare, maar ook bedroevende ervaringen. Hammelburg gebruikte eigen ervaringen en die van collega's bij het schrijven van deze tragikomische roman, waarin hij laat zien dat hij naast serieuze boeken (over het Jodendom en de gevolgen van de Sjoa) ook een uitermate humoristisch boek kan schrijven dat ons allen een (lach)spiegel voorhoudt. Het Voorgesprek is een heerlijk boek voor iedereen, maar vooral voor het journaille en de studenten en docenten aan de Academies voor Journalistiek en Voorlichting.' Hanneke Tinor-Centi HT-C Communicatie en Marketing


Product Informatie

Auteur

Simon Hammelburg

Taal

Nederlands

Uitgever

Aspekt B.V., Uitgeverij

ISBN

9789463381239

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2017

Pagina's

86

Formaat

213 x 133 x 11 mm

Beoordelingen

‘Het voorgesprek’- Simon Hammelburg5 / 5

Vermakelijk en leerzaam, ook voor wie zelf een boek wil schr

'Het Voorgesprek' van Simon Hammelburg is de geestige, maar ook enigszins tragische korte roman over de wederwaardigheden van journalist/schrijver Tonko Sluyter. Het schrijven van enkel boeken lukt hem zonder veel moeite, maar het uitgeven ervan en vervolgens de promotie richting pers, radio en tv blijkt een geheel ander verhaal.

Tonko Sluyter schrijft enkele onthullende en spraakmakende boeken, maar het is voor hem ‘a hell of a job’ om bij uitgeverijen in beeld te komen. Dat is een ware ratrace, veroorzaakt door de overstelpende hoeveelheden manuscripten die uitgeverijen toegezonden krijgen. Die wel óf niet behandeld worden… Na veel vijven en zessen lukt het hem om - met hulp van zijn vriendin en haar secretaresse - een uitgever te interesseren. In zijn pogingen om zijn boeken vervolgens verkocht te krijgen, wordt Sluyter geconfronteerd met een verbijsterende aanpak bij radio- en tv-programma’s die boeken promoten.

Simon Hammelburg neemt in dit boekje de werkwijze van uitgevers, pers en radio- en tv- programma’s op de hak, maar hij doet dat op een integere wijze. Hij weet waarover hij schrijft, hij is zelf journalist en schrijver. Hij maakt bij het schrijven van Het Voorgesprek gebruik van eigen ervaringen en ervaringen van collega’s. Hij geeft daardoor een goede inkijk in het reilen en zeilen van de uitgeverswereld en de publiciteitsmachine in pers en op radio en tv.
Door de invoelbare en humoristische schrijfstijl leest het boekje als een trein.

Volgens de achterflap is 'Het Voorgesprek' ‘een heerlijk boek voor iedereen, maar vooral voor het journaille en de studenten en docenten aan de Academies voor Journalistiek en Voorlichting’. Maar het is veel meer: voor mensen die zelf een boek willen schrijven en (laten) uitgeven is dit boekje vermakelijk en leerzaam. Het laat de vele voetangels en klemmen zien die je onderweg tegen kunt komen.


4 / 5

Het voorgesprek

Journalist Tonko Sluyter schrijft met gemak boeken in verschillende genres zonder dat hij aan kwaliteit inboet. Voor hem geldt echter het grote probleem dat hij moeite heeft het uitgegeven te krijgen evenals het genereren van promotie.

“Het voorgesprek” is een relatief dun boek dat op een zeer humoristische wijze beschrijft hoe journalist Tonko Sluyter zijn boeken aan de man wilt brengen.

Tijdens dit proces neemt Simon Hammelburg je mee in de wereld van de uitgeverijen en met een knipoog laat hij zien waar je dan tegenaan loopt.

Hoe moeilijk is het en als je eenmaal bij een uitgever binnen bent en waar krijg je dan mee te maken? Wat doen ze voor je om je boek zo goed mogelijk te verkopen? Deze thema’s worden op een geheel eigen manier beschreven, waar humor in zit maar ook enige triestheid. Tegenslagen die verwerkt moeten worden en tijdens de promotie loopt hij tegen mensen aan die denken professioneel bezig te zijn, maar die uiteindelijk weinig verstand van de boekenbranche blijken te hebben.

“Het voorgesprek” is heerlijk vlot en humoristisch geschreven wat ik met veel plezier en met een glimlach heb gelezen.


5 / 5

‘Het Voorgesprek’ lees je met een glimlach uit

Werkt u bij de omroep, in ‘de communicatie’, bij een uitgeverij of heeft u vrienden c.q. familie daar? Dan adviseren wij u om een tientje te investeren in de aanschaf van de nieuwe sleutelroman Het Voorgesprek van Simon Hammelburg. Het is allesbehalve een pil, de 84 pagina’s heeft u zo gelezen. U begint met een nieuwsgierige glimlach, grinnikt af en toe, sist een enkele keer tsss, schudt soms het hoofd in verbazing en legt het met een glimlach uitgelezen weg. En hopelijk leert u er dan ook nog iets van, wordt er beleid aangepast, wordt er iets meer nagedacht over wat er soms te snel wordt gezegd…

In een ver verleden was Simon Hammelburg bij Avro’s Radiojournaal een gewaardeerd collega. Zijn oudere broer Bernard trouwens ook. Wij verloren elkaar uit het oog, maar lang leve Facebook: er kwam weer contact. Dat Simon destijds een begeerd meisje inpikte en tot de zijne maakte was hem al lang vergeven, de emoties die hij wist te raken met de boeken die hij de laatste decennia schreef, met name ‘Van binnen is alles stuk’ over door de Tweede Wereldoorlog vernielde Joodse generaties en de successen die hij daarmee boekte, dwongen bewondering af. Wij lazen dat er een nieuw boek in voorbereiding was, ‘een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie journalisten’. Dat prikkelde de fantasie, want dat moest in aanzienlijke mate autobiografisch en daarmee behoorlijk herkenbaar zijn.

Dat boek ‘Het Voorgesprek’ over hoofdpersoon journalist Tonko Sluyter, verscheen enkele weken geleden in de digitale en ‘echte’ boekhandels en het lijkt opnieuw een mooi succes te worden, want de eerste druk was binnen luttele dagen uitverkocht. Wij ontvingen een exemplaar, waarvoor onze grote dank, en anders dan wat volgens het boekje tegenwoordig normaal is hebben wij het niet als een cadeau weggegeven maar in één ruk uitgelezen. Veel situaties, mensen en reacties zijn inderdaad herkenbaar. En eerlijk gezegd, als je dan zo leest ga je eigenlijk pas echt inzien hoeveel er in korte tijd is veranderd, hoeveel invloed PR -jongens en –meisjes op alles proberen uit te oefenen, hoe lui veel journalisten zijn geworden, hoe ridicuul de gang van zaken bij veel uitgevers is . Overigens, Hammelburg zelf heeft niets te klagen; in Uitgeverij Aspekt heeft hij een uitgever met een indrukwekkend portfolio gevonden. Die op zijn beurt ook niets te klagen heeft. Want of je rijk wordt van een boek als je niet super bekend bent valt te bezien, maar het zal zeker geld in het laatje brengen.

Een ideaal boek voor in het vliegtuig, voor een lui weekend. Zo geschreven dat je absoluut het niet weg wilt leggen maar wilt uitlezen. Kritisch maar ook bevestigend, humoristisch maar ook aanzettend tot nadenken. Waarbij wij van harte hopen dat alle beroepsgroepen die beschreven worden het zeker gaan lezen en er ook echt iets mee gaan ‘doen’.
Misschien is het wel de bekende generatiekloof, misschien ligt het ook aan ‘ons’ beider achtergrond. Bij een programma als Avro’s Radiojournaal had je destijds helemaal geen tijd voor een voorgesprek. Je had een brede kennis, je wist zo nodig razendsnel extra kennis op te doen en dan haalde je binnen een paar minuten de essentie uit een interview of een symposium. Ouderwets vakmanschap. Dat sterft uit. Een boek als dit waarschuwt daar feitelijk voor, waarschuwt voor de soms idiote dominantie van Haags-, politiek- en sportnieuws, pleit voor hernieuwd respect voor heel normale normen en waarden. Hammelburg heeft dat goed beschreven. Dus zegt het voort, geef het boekje cadeau aan mensen voor wie de inhoud relevant is en laten we hopen dat het tot wat verbeteringen leidt.


5 / 5

Zeer geestig en scherp.

Ik genoot het voorrecht vroegtijdig een recensie-exemplaar te mogen lezen van Het Voorgesprek, de nieuwe roman van Simon Hammelburg.

In de eerste, lovende recensie staat: “Met Het Voorgesprek levert Simon Hammelburg een hilarische sleutelroman af die men met een continue glimlach leest. Een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie journalisten.”

Dat is absoluut juist. De humor schittert vanwege de herkenbaarheid en een scherpe blik op de wijze waarop wij ons laten informeren en amuseren. De grofheid waarmee wij dagelijks te maken hebben wordt dermate verfijnd en met humor verhaald dat de onvriendelijke, maatschappelijke realiteit schrijnend zichtbaar wordt en ons een spiegel voorhoudt. Doorgaans wordt dit alleen door populisten verwoord. Nu eens op een beschaafde manier.

Op de achterkant van kaft staat: “Het Voorgesprek is een heerlijk boek voor iedereen, maar vooral voor het journaille en de studenten en docenten aan de Academies voor Journalistiek en Voorlichting.” Daarin kan ik mij wederom volledig vinden. Het Voorgesprek is meer dan een (zeer geslaagd) grapje van deze auteur, die bekend staat om zijn bijzondere, indringende boeken (Van Binnen is alles stuk - Herinneringen van vernielde generaties). Dit boek stemt naast 24 karaats vermaak, tot nadenken.


5 / 5

Zeer geestig en scherp.

Ik genoot het voorrecht vroegtijdig een recensie-exemplaar te mogen lezen van Het Voorgesprek, de nieuwe roman van Simon Hammelburg.

In de eerste, lovende recensie staat: “Met Het Voorgesprek levert Simon Hammelburg een hilarische sleutelroman af die men met een continue glimlach leest. Een tragikomedie met een knipoog naar een veranderende maatschappij, omgangsvormen en een nieuwe generatie journalisten.”

Dat is absoluut juist. De humor schittert vanwege de herkenbaarheid en een scherpe blik op de wijze waarop wij ons laten informeren en amuseren. De grofheid waarmee wij dagelijks te maken hebben wordt dermate verfijnd en met humor verhaald dat de onvriendelijke, maatschappelijke realiteit schrijnend zichtbaar wordt en ons een spiegel voorhoudt. Doorgaans wordt dit alleen door populisten verwoord. Nu eens op een beschaafde manier.

Op de achterkant van kaft staat: “Het Voorgesprek is een heerlijk boek voor iedereen, maar vooral voor het journaille en de studenten en docenten aan de Academies voor Journalistiek en Voorlichting.” Daarin kan ik mij wederom volledig vinden. Het Voorgesprek is meer dan een (zeer geslaagd) grapje van deze auteur, die bekend staat om zijn bijzondere, indringende boeken (Van Binnen is alles stuk - Herinneringen van vernielde generaties). Dit boek stemt naast 24 karaats vermaak, tot nadenken.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Het voorgesprek
Het voorgesprek
Simon Hammelburg
Paperback  86 paginas
995