Hoe schrijf je een bestseller? Paperback

Met 101 onmisbare tips en de meest gemaakte fouten en

Hoe schrijf je een bestseller?

Samenvatting

Schrijfster Maria Genova heeft verschillende bestsellers op haar naam staan, onder andere Het Duivelskind (11e druk) en Komt een vrouw bij de [email protected] (12e druk). Ze geeft al jaren schrijfworkshops aan beginnende schrijvers. Als...Meer Hoe schrijf je een bestseller? Lees meer

Product Informatie

Auteur

Maria Genova

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089755629

Productsoort

Boek

Categorie

Non-fictie boeken

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

240

Formaat

211 x 136 x 23 mm

Samenvatting

Schrijfster Maria Genova heeft verschillende bestsellers op haar naam staan, onder andere Het Duivelskind (11e druk) en Komt een vrouw bij de [email protected] (12e druk). Ze geeft al jaren schrijfworkshops aan beginnende schrijvers. Als...Meer Hoe schrijf je een bestseller? Lees meer

Paperback
240 pagina's
€ 20 00

Bekijk alles van Maria Genova
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Schrijfster Maria Genova heeft verschillende bestsellers op haar naam staan, onder andere Het Duivelskind (11e druk) en Komt een vrouw bij de [email protected] (12e druk). Ze geeft al jaren schrijfworkshops aan beginnende schrijvers. Als schrijfcoach en redacteur ziet Maria Genova zo veel fouten in manuscripten dat ze dit boek gemakkelijk 1000 fouten die je niet moet maken om een bestseller te schrijven kon noemen. Je kunt veel leren van de fouten van anderen, maar ook van de twijfels en het doorzettingsvermogen van bekende schrijvers. Maria Genova: 'Succes bereik je meestal niet meteen en twijfel hoort bij het schrijven. Laat je niet ontmoedigen als je een goed idee hebt voor een boek. Ongeacht hoeveel fouten je maakt of hoe langzaam je vordert, je ligt heel veel voor op schrijvers-to-be die niets doen.' Hoe schrijf je een bestseller? gaat over de blunders van bekende schrijvers en de geheime trucs die auteurs toepassen om lezers tot diep in de nacht te laten doorlezen. Wat zijn de meest gemaakte beginnersfouten, hoe vind je een uitgever, hoe zorg je ervoor dat je boek in de media komt en hoe bereik je een breed lezerspubliek? Dit zijn slechts enkele van de tientallen vragen die beantwoord worden. Maria Genova (1973) werd in 2014 uitgeroepen tot Schrijfster van het Jaar. Ze schrijft naast boeken artikelen voor kranten en tijdschriften, geeft schrijfworkshops en is een veelgevraagd spreker.


Product Informatie

Auteur

Maria Genova

Taal

Nederlands

Uitgever

Just Publishers

ISBN

9789089755629

Productsoort

Boek

Categorie

Non-fictie boeken

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

240

Formaat

211 x 136 x 23 mm

Beoordelingen

‘Hoe schrijf je een bestseller?’- Maria Genova4 / 5

Een wereld van herkenning voor iedere auteur

Wat een heerlijk boek. Stap voor stap en voorzien van vele voorbeelden en af en toe een vleugje humor, loodst Maria Genova je door het land van twijfels en onzekerheden waar je mee te maken krijgt als je een boek wilt schrijven (en uitgeven). Voor mij was het een openbaring en geruststelling tegelijk om over de blunders en onzekerheden van bekende schrijvers te lezen. Eigenlijk is er in het boek niets wat ik niet ben tegengekomen en waarover ik meer wilde weten. Het is een soort gebruiksaanwijzing voor schrijvers, waar je eenvoudig in terug kunt bladeren als je het nodig hebt. Naast dat ik in een wereld van herkenning terechtkwam, heb ik als auteur en piepkleine uitgever veel opgepakt uit het boek en ideeën opgedaan. Het boek leest heel makkelijk weg en raakt je al vanaf het begin. Ik heb het dan ook in no-time uitgelezen. Wat mij betreft een aanrader voor iedere lezer, schrijver en iedereen die in eigen beheer een boek wil uitgeven.


4 / 5

Hoe schrijf je een bestseller

Als schrijfcoach en redacteur ziet Maria Genova zo veel fouten in manuscripten dat ze haar boek gemakkelijk ‘1000 fouten die je niet moet maken om een bestseller te schrijven’ had kunnen noemen. Je kunt veel leren van de fouten van anderen, maar ook van de twijfels en het doorzettingsvermogen van bekende schrijvers.

“Bij het schrijven van een boek is het goed om filmisch te werk te gaan. Alle Hollywoodfilms zijn gebaseerd op een gouden filmidee waarbij de lezer direct het begin van de film voor zich ziet, het midden vermoedt en benieuwd is naar het einde.”

‘Hoe schrijf je een bestseller?’ gaat over de blunders van bekende schrijvers en de geheime trucs die auteurs toepassen om lezers tot diep in de nacht te laten doorlezen. Wat zijn de meest gemaakte beginnersfouten, hoe vind je een uitgever, hoe zorg je ervoor dat je boek in de media komt en hoe bereik je een breed lezerspubliek? Dit zijn slechts enkele van de tientallen vragen die beantwoord worden.

“Uitgevers lezen meestal alleen de eerste pagina’s. Op basis daarvan besluiten ze of ze het manuscript in de prullenbak zullen gooien of niet.”

Op vlotte, vaak zelfs humoristische wijze, neemt Genova haar lezers mee door het landschap der schrijffouten. Ze toont echter niet alleen hoe het niet moet, maar geeft schrijvers, en zij die dromen over het schrijven van een boek, tal van tips en adviezen.

“Het voordeel van metaforen is dat je met een enkele zin heel veel sfeer kunt oproepen. Hoe klinkt het als iemand midden in de nacht gaat schreeuwen? Volgens Mulisch zo: Als een grote hand graaide het geluid over de gracht. Het probleem is dat sommige metaforen zo vaak gebruikt zijn dat ze inmiddels cliché zijn geworden.”

Tal van praktijkvoorbeeld passeren de revue en dat is niet alleen leerzaam en –soms- vermakelijk, maar vooral ook geruststellend. Geruststellend om te lezen dat zelfs de gevestigde auteurs fouten maakten en er uiteindelijk tóch in slaagden die gedroomde bestseller te schrijven.

Kortom een praktisch, inspirerend en vooral leerzaam boek voor hen die schrijven en zij die willen schrijven....

De auteur
Maria Genova (1973) werd geboren in Bulgarije. Ze voltooide daar haar gymnasiumopleiding en op haar negentiende volgde ze haar vakantieliefde naar Nederland. Al na een jaar werkte ze als freelance journalist voor het Noordhollands Dagblad en volgde een HBO-opleiding journalistiek. Genova heeft verschillende bestsellers op haar naam staan, onder andere ‘Het Duivelskind’ en ‘Komt een vrouw bij de [email protected]’. Daarnaast geeft zij al jaren schrijfworkshops aan beginnende schrijvers en geeft zij jaarlijks tal van lezingen en workshops door het hele land.

Uitvoering
Uitgever: Just Publishers
ISBN 9789089755629
Paperback, 240 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/


5 / 5

Geweldig

Een geweldig boek met goede voorbeelden en veel tips. Het maakt je nieuwsgierig en zet je aan het denken. Nu kan het nog niet, maar ga echt een keer een workshop bij haar doen. En nee, niet omdat je er 1 gratis krijgt bij dit boek, maar zou graag meer leren. Maria is sowieso een goede schrijfster waar je veel van kunt leren.


5 / 5

Kernachtig met treffende praktijkverhalen én tips

Maria Genova maakt er geen woord te veel aan vuil. Schrijven is ambachtelijk werk. Het boek bevat voorbeelden uit de praktijk hoe het vooral niet moet en doet - door de luchtige woordkeuze - regelmatig de mondhoeken omkrullen van plezier. Genova's boek is niet geschreven om (potentiële) schrijvers te ontmoedigen, integendeel. 'De prullenbak is je beste vriend' om uiteindelijk een goed boek in handen te hebben dat jezelf hebt geschreven. Ook ervaren schrijvers kunnen de tips van Genova ter harte nemen. Een ervan is niet te veel metaforen gebruiken. Iets waaraan ook ervaren auteurs zich soms bezondigen. Een handzaam formaat om bij je te stoppen, op je nachtkastje te leggen of naast je device zodat je het boek er regelmatig bij kunt pakken als je het even niet meer weet. Sterker nog: met dit boek in handen hoef je geen kostbare schrijverscursus te volgen. Achterin het boek staat een voucher voor het gratis bijwonen van een schrijfworkshop van Genova én 50% korting op een intensieve redactieronde. Wie kan dit nu laten liggen?

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Hoe schrijf je een bestseller?
Hoe schrijf je een bestseller?
Maria Genova
Paperback  240 paginas
2000