Hooggevoeligheid en stress Paperback

Hooggevoeligheid en stress
 

Samenvatting

In 'Hooggevoeligheid en stress' laat Susan Marletta Hart zien hoe je als hooggevoelige goed met stress om kan gaan. Susan Marletta Hart is dé expert op het gebied van hooggevoeligheid. Van haar eerdere boeken, waaronder 'Aandachtig...Meer Hooggevoeligheid en stress Lees meer

Product Informatie

Auteur

Susan Marletta-Hart

Taal

Nederlands

Uitgever

Ten Have

ISBN

9789025905651

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

224

Formaat

217 x 136 x 19 mm

Samenvatting

In 'Hooggevoeligheid en stress' laat Susan Marletta Hart zien hoe je als hooggevoelige goed met stress om kan gaan. Susan Marletta Hart is dé expert op het gebied van hooggevoeligheid. Van haar eerdere boeken, waaronder 'Aandachtig...Meer Hooggevoeligheid en stress Lees meer

Paperback
224 pagina's
€ 20 00
eBook € 9,99

Bekijk alles van Susan Marletta-Hart
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


In 'Hooggevoeligheid en stress' laat Susan Marletta Hart zien hoe je als hooggevoelige goed met stress om kan gaan. Susan Marletta Hart is dé expert op het gebied van hooggevoeligheid. Van haar eerdere boeken, waaronder 'Aandachtig leven met hooggevoeligheid' en 'Leven met hooggevoeligheid' werden in totaal meer dan 75.000 exemplaren verkocht. Stress heeft ingrijpende lichamelijke gevolgen, zeker voor hooggevoelige mensen. Onderzoek toont een verband aan tussen chronische stress en aandoeningen als fibromyalgie, chronische vermoeidheid, bijnieruitputting en diabetes. Susan Marletta Hart definieert in 'Hooggevoeligheid en stress' de oorzaken van chronische stress. Ook beschrijft ze hoe een hooggevoelige ermee kan leren omgaan. De aandacht gaat ook uit naar vroegkinderlijke stress, hormoonhuishouding en chakra's. Praktijkvoorbeelden completeren dit toegankelijke boek.


Product Informatie

Auteur

Susan Marletta-Hart

Taal

Nederlands

Uitgever

Ten Have

ISBN

9789025905651

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

december 2017

Pagina's

224

Formaat

217 x 136 x 19 mm

Beoordelingen

‘Hooggevoeligheid en stress’- Susan Marletta-Hart4 / 5

Fijn boek voor specifieke lezersgroep

Susans’ boek ‘Leven met hooggevoelige kinderen’ opende mijn ogen voor mijn eigen hooggevoeligheid. Opeens vielen er allemaal puzzelstukjes uit mijn jeugd op zijn plaats. Mijn verwachtingen voor haar boek ‘Hooggevoeligheid en stress’ waren dan ook hooggespannen, temeer daar het ook over fibromyalgie zou gaan. Toen ik deze diagnose kreeg, hoorde ik al snel over een link tussen hooggevoeligheid en deze aandoening. Ik hoopte dat ik daar nu meer uitleg over zou krijgen. In bovenstaande opzichten viel het boek me een beetje tegen. Er werd weinig specifiek over fibromyalgie gesproken en het ‘aha-effect’ bleef bij dit boek uit. Dat wil niet zeggen dat het verder geen interessant boek is of dat anderen er niets aan zouden hebben: Er wordt duidelijk uitgelegd wat stress is en hoe we hier in toenemende mate aan onderhevig zijn. Vervolgens wordt er ingegaan op hoe deze stress zich in ons lichaam vastzet in verschillende ziektes. In een boek over hooggevoeligheid en stress, moet hooggevoeligheid natuurlijk ook nog eens worden uitgelegd. Hoewel ik hier inmiddels al veel over heb gelezen, blijft het een feest van herkenning om hier nogmaals over te lezen.Vervolgens wordt uitgelegd waarom hooggevoelige extra vatbaar zijn voor stress. Hier ben ik zelf al jaren mee bezig, maar voor sommige mensen kan dit een eye-opener zijn. Het volgende hoofdstuk gaat diep in op ons hormonale systeem en zenuwstelsel. Mensen die geïnteresseerd zijn in de fysiologische processen in ons lichaam zullen hier zeker van smullen, maar mij verlies je als lezer bij zulke beschrijvingen. Ondertussen wacht ik nog steeds op een aha-erlebnis, maar die blijft bij dit boek helaas uit. Misschien heb ik daarvoor al teveel gelezen en oplossingen voor mijn eigen leven gevonden. Want als het verder gaat met yoga-oefeningen, haak ik af omdat dat niet mijn stijl is. Op het laatst vind ik dan wel weer herkenning in Susans’ beschrijvingen van ons hart en de liefde die het nodig heeft. En de extra behoefte die we als hooggevoelige hebben aan prettige zintuiglijke prikkels en aan rust. De kaft van het boek toont een zelfgemaakt windmolentje. Dit roept minder emotie bij me op, dan een kaft waar een persoon op staat. Ik moet diep nadenken voordat ik de link windmolentje-energie-stress kan leggen. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mensen die nog heel erg zoekend zijn in hun zoektocht naar hun eigen hooggevoeligheid, hun stress-belevenis en hun verlangen daar via yoga-achtige oefeningen meer balans in te vinden. Voor meer informatie over fibromyalgie en hoe het bij jezelf is ontstaan, is het misschien toch handiger een specifiek boekje over dit onderwerp te lezen en jezelf aan een kritisch zelfonderzoek te onderwerpen. Op zich een fijn boek, maar naar mijn idee wel voor een specifieke groep lezers. Al met al krijgt het boek toch een 8 van me en ben ik blij dat Susan dit onderwerp speciaal voor hooggevoelige heeft beschreven.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Hooggevoeligheid en stress
Hooggevoeligheid en stress
Susan Marletta-Hart
Paperback  224 paginas
2000