ICF-CYNederlandse vertaling van de International Classification of Functioning, Disability and Health, Children & Youth Version

Kies uitvoering
Aantal
111
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
Dit boek bevat de officiële Nederlandse vertaling van de "International Classification of Functioning, Disablility and Health for Children and Youth". Een raamwerk van WHO-classificaties dat een gestandaardiseerd begrippenapparaat biedt voor het beschrijven van het menselijk functioneren en de problemen of beperkingen die daarin kunnen optreden.  De ICF-CY is afgeleid van en volledig in overeenstemming met de ICF, aangevuld met een nadere detaillering voor toepassing van de ICF ter beschrijving van kenmerken van kinderen en jongeren tot de leeftijd van 18 jaar. De oorspronkelijke inleiding en bijlagen van de ICF zijn in dit boek opgenomen. De ICF-CY stelt daarmee o.a. de zorgverlener, onderzoeker of beleidsmaker in staat begrippen in een gemeenschappelijke standaardtaal vast te leggen en (binnen en buiten de gezondheidszorg) eenduidig hierover te communiceren. Het systeem is bedoeld voor brede toepassing in de gezondheidszorg en daarbuiten, zoals in de wereld van het onderwijs, de arbeid en het sociaal domein.Toepassingen van de ICF zijn ook bekend op de terreinen van wetgeving, beleid, enquêtes en statistiek. De ICF ordent de aspecten van het menselijk functioneren die een verband met een gezondheidsprobleem kunnen hebben en definieert verscheidene met gezondheid samenhangende componenten.   Het boek omvat vier classificaties, een inleiding, diverse bijlagen en een alfabetische index.

Productinformatie

Auteur
H. NapelM. Kleijn-de Vrankrijker
Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
Taal
Nederlands
ISBN
9789036822671
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Categorie
BoekenNederlandse boekenStudieboekenGeneeskundeGeneeskunde algemeen
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
12/10/2018
Formaat
250 x 165 x 27 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken