Inleiding groepsdynamica
54.95

3 - 5 Werkdagen

- Biedt studenten de kennis om gedrag te beschrijven, te verklaren en te beïnvloeden;

- met de recentste onderzoeken en inzichten;

- aandacht voor virtuele samenwerking.

Inleiding Groepsdynamica van Gert Alblas en Willem Vos reikt studenten de kennis aan om het gedrag van mensen in groepen te beschrijven, te verklaren en te beïnvloeden. Helder beschreven theorie en herkenbare praktijkvoorbeelden wisselen elkaar af. Alle hoofdstukken sluiten af met oefeningen waarmee de student meer inzicht verwerft in het eigen gedrag in groepen, in de manier waarop groepsleden met elkaar omgaan en in het functioneren van groepen als geheel. Ook kunnen de oefeningen het samenwerken en het overleggen met anderen verbeteren.

De derde editie van Inleiding Groepsdynamica bevat de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Verder zijn alle hoofdstukken herzien. Experimenten en onderzoeken zijn van extra toelichting voorzien. Daarnaast is er meer aandacht voor virtuele samenwerking in teams.

Inleiding Groepsdynamica is geschikt voor de propedeusefase van sociale opleidingen en alle andere opleidingen waar groepswerk van belang is.

Over de auteurs
Gert Alblas heeft de studie Sociale- en Organisatiepsychologie gevolgd aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Na zijn afstuderen was hij werkzaam aan de Rijksuniversiteit Groningen bij de vakgroep Sociale- en Organisatiepsychologie, met als specialisatierichting Toegepaste groepsdynamica. Daar heeft hij diverse practica in samenwerkingsvaardigheden ontwikkeld en begeleid. Dat was de aanleiding voor het schrijven van zijn eerste boek Groepsprocessen. Als parttime universitair docent aan de Open Universiteit was hij werkzaam bij de studierichtingen Psychologie en Bedrijfskunde. Later begeleidde hij vooral studenten die bezig waren met hun afstudeeronderzoek. Daarnaast schreef hij diverse studieboeken, zoals Gedrag in Organisaties, Bedrijfskunde de Basis en Sociale Psychologie van het Onderwijs.

Willem Vos heeft de eerstegraads lerarenopleiding gedaan en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, Sociologie en Psychologie gestudeerd. Hij heeft enkele jaren in de jeugdhulpverlening gewerkt en korte tijd als psycholoog in de ambulante, forensische psychiatrie. Momenteel werkt hij als docent aan de Academie voor Sociale Studies van de Hanzehogeschool Groningen. Naast het begeleiden van onderzoeken houdt hij zich voornamelijk bezig met groepsdynamica, sociale psychologie, sociale ongelijkheidsvraagstukken, psychopathologie en ontwikkelingspsychologie.

0 | 0