Inleiding tot Dianetics
Inleiding tot Dianetics
Inleiding tot Dianetics
Inleiding tot Dianetics
15.50

2 - 3 Werkdagen

"Er worden mij vragen gesteld als: "Hoe ben je ooit op het idee gekomen om met Dianetics te beginnen?"
Wel, er is volgens mij niet veel meer voor nodig dan de vraag die in de cultuur leeft. De Mens houdt zich daar nu misschien al vijftigduizend jaar mee bezig: "Wat is het geheim van de Mens?" "Waarom gedraagt de Mens zich zoals hij zich gedraagt?" Deze vragen treft men aan in de oudste literatuur die we hebben." - L. Ron Hubbard

Uitgegeven op 9 mei 1950 werd Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand met een een bestseller. Het kwam meteen op de bestsellerlijst van de New York Times en bleef daar 26 weken achter elkaar op staan; het was ongetwijfeld het populairste boek dat ooit over het menselijk verstand werd gepubliceerd - een feit dat tot op de dag van vandaag standhoudt.
De opwinding was zo groot dat in de Verenigde Staten binnen één dag zo'n 750 Dianetics groepen ontstonden, waardoor onder het volk bijna letterlijk als een lopend vuur een beweging ontstond. Het zorgde onder het volk ook voor een nooit eerder voorgekomen golf van vragen om persoonlijke instructie van de auteur, L. Ron Hubbard. Als gevolg daarvan, en binnen een paar weken na de eerste publicatie van het boek, reisde Ron van kust tot kust, om aan tienduizenden nieuwe lezers lezingen te geven over zijn ontdekkingen en de toepassing ervan. Om nog grotere aantallen mensen van dienst te zijn die hij op geen enkele andere manier kon bereiken, gaf Ron al snel opdracht om de lezingen op te nemen, zodat ze voor iedereen gereproduceerd konden worden.
Vandaar zijn lezing voor een volgepakt Municipal Auditorium in Oakland, Californië. Vandaag de dag geldt die nog steeds als de eerste gesproken opgenomen tekst over de baanbrekende technologie van Dianetics.
Sindsdien is Dianetics decennialang overal op de wereld op bestsellerlijsten blijven staan, met thans tientallen miljoenen exemplaren in omloop. Bovendien omvat de door Dianetics geïnspireerde beweging nu alle culturen op alle continenten, in meer dan 50 talen.
Zoals Ron zei in Dianetics: "Je begint aan een avontuur. Beschouw het ook als een
avontuur. En datje nooit meer dezelfde zult zijn."
Hier begon dus dat avontuur, die ontdekkingsreis naar Terra Incognita - het
verstand.

INLEIDING TOT DIANETICS AANBEVOLEN DOELGROEP:
Vertaalde lezing van L. Ron Hubbard
DATUM: 23 september 1950
LOCATIE: Oakland, Californië
BEVAT:
1 lezing, 1 CD
Transcriptie
Uitgebreide woordenlijst

0 | 0