Je kunt je leven helen Paperback

Je kunt je leven helen
 

Samenvatting

'Je kunt je leven helen' van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en...Meer Je kunt je leven helen Lees meer

Product Informatie

Auteur

Louise Hay

Taal

Nederlands

Uitgever

AnkhHermes, Uitgeverij

ISBN

9789020213898

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

224

Formaat

221 x 146 x 20 mm

Samenvatting

'Je kunt je leven helen' van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en...Meer Je kunt je leven helen Lees meer

Paperback
224 pagina's
€ 20 00
eBook € 4,99
12,99
Dvd € 19,99

Bekijk alles van Louise Hay
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Je kunt je leven helen' van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. En niet voor niets: Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je leert om van jezelf te houden en jezelf en anderen te vergeven, zet je stappen om je leven ten goede te veranderen. Dat klinkt makkelijker dan het is, maar Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen.


Product Informatie

Auteur

Louise Hay

Taal

Nederlands

Uitgever

AnkhHermes, Uitgeverij

ISBN

9789020213898

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2017

Pagina's

224

Formaat

221 x 146 x 20 mm

Beoordelingen

‘Je kunt je leven helen’- Louise Hay5 / 5

Een confronterende, inspirerende klassieker!

‘Wat we over onszelf denken, wordt onze waarheid.’
Ik was vijftien jaar oud toen ik deze zin voor het eerst las en was verbijsterd.
Het idee dat alleen ik 100% verantwoordelijk ben voor alle dingen in mijn leven –voor zowel de goede als de minder geslaagde dingen – zorgde voor een storm aan emoties. Blijheid, verdriet, boosheid, irritatie, frustratie en hoop wisselden elkaar in hoog tempo af.
Toch werd ik gegrepen door de inhoud. “Je kunt je leven helen” was voor mij het startsein voor mijn persoonlijke ontwikkeling en ik dook meteen in het diepe.

Het is nu vijftien jaar later. Met volwassen blik verdiep ik me opnieuw in Louise’s theorie.
De nieuwste druk van het boek oogt vrolijk en fris. Het lettertype is speels en de kaft nodigt uit tot lezen. Bij het doorbladeren van het boek valt het me op dat belangrijke passages en subtitels met zachte pastelkleuren zijn geaccentueerd. Dit leest prettig; het is makkelijk om terug te bladeren naar een thema dat ik nog eens wil lezen.
Het boek is opgedeeld in vijf delen: het eerste deel bestaat uit de inleiding, gevolgd door ‘Een sessie met Louise’. In het derde deel helpt ze je haar ideeën toe te passen op de verschillende gebieden van je leven en in het vierde deel legt ze uit wat de invloed van gedachten zijn op het lichaam. Er is een lijst toegevoegd die de meest uiteenlopende klachten linkt aan mogelijke blokkerende gedachten. Bij iedere klacht en blokkerende gedachte reikt ze je een alternatieve affirmatie aan. Tenslotte sluit ze af met het vertellen van haar levensverhaal.
Louise schrijft liefdevol en duidelijk en kan soms erg stellig zijn in haar opvattingen.
Ze gebruikt compacte, heldere zinnen en wisselt haar theorie af met praktijkvoorbeelden.
Daarnaast zijn er verschillende oefeningen die je zelfstandig, of met een partner uit kunt voeren, waardoor je de gelezen theorie meteen in de praktijk kunt brengen.

Op mij heeft het een blijvend effect. Na vijftien jaar affirmeer ik nog elke dag en bij lichamelijke klachten kies ik voor een holistische aanpak.
Als tiener was ik geneigd om Louise’s woorden letterlijk te interpreteren.
Dat heeft bij mij op langere termijn een averechts effect gehad. 100% verantwoordelijk zijn voor álles wat er gebeurt in mijn leven, voelde als een zware last op mijn schouders. Ik merkte dat ik moeite had met het accepteren van de gebeurtenissen en was steeds op zoek naar hetgeen wat ik ‘fout’ had gedaan. Nu is dat anders.
Door dit boek opnieuw te lezen, wordt ik herinnerd aan mijn vijftienjarige ik, die vastbesloten was om liever voor zichzelf te worden. Ik glimlach om haar vastberadenheid en ben haar dankbaar dat ze dit boek heeft gekozen om haar reis mee te beginnen.
De woorden van Louise inspireren me elke keer weer om mijn eigen gedachtenpatroon te blijven onderzoeken en te blijven oefenen met liefde en vergeving.
Als je geïnteresseerd bent in de invloed van je gedachtenkracht en openstaat voor persoonlijke groei, kan ik je dit boek zeker aanraden.
Ik geef het boek een 9 :)

Aca Siwabessy Stoffels
www.simpelsap.nl


5 / 5

Jezelf gelukkiger voelen, het kan echt!

Dit boek trok me meteen al aan toen ik het zag, het ziet er vrolijk uit met leuke kleurtjes. De titel maakte me nieuwsgierig: Je kunt je leven helen. En dan staat ook nog op de voorkant dat dit het basisboek is voor een gelukkiger leven. Wie wil dat nou niet, ik wel, dus ik ben heel benieuwd of dat voor mij gaat lukken na het lezen van dit boek. Ik word blij van dit boek, want ook als ik ga lezen blijven de vrolijke kleuren terugkomen. Het boek leest heel makkelijk; elk hoofdstuk begint met een mooie affirmatie, dan kleine stukjes tekst, oefeningen om zelf te doen en aan het eind van elk hoofdstuk een mooie meditatie. Er straalt zoveel positieve energie uit dit boek, dat je niet anders kan dat dit ook zo voelen. Louise Hay laat je lezen dat je een mooi mens bent en dat je dat zelf ook mag geloven. Dat je zelf keuzes hebt hoe je het leven ziet, met alle mooie en ook minder leuke dingen. En dat gedachten zo belangrijk zijn voor hoe jij in het leven staat. Hoe trots je mag zijn op jezelf en dat je van jezelf mag houden, juist omdat jij zo bijzonder bent. Ze vertelt hoe je dit mag doen, hoe je jezelf al het goede gunt, omdat je het waard bent. En is dat moeilijk? Nee, dat valt best wel mee, je bent het kwijtgeraakt en Louise Hay laat je zien hoe je dit weer terug kunt vinden. Zij beschrijft dit op een geweldig mooie en liefdevolle manier. Ik heb veel geleerd van dit boek en zou mijn vrienden en familie aanraden dit boek eens te lezen. Het is een kadootje voor jezelf en dat verdient iedereen. Voor mij is het een boek dat ik nog vaak ga inkijken, vooral ook door het overzicht achter in het boek over welke mogelijke oorzaak kan leiden tot een bepaalde aandoening/ziekte en hoe je door een nieuwe gedachte jezelf kan helen. Want negatieve gedachten maken je lichaam ziek en positieve gedachten helen jezelf. Een fantastisch boek, ik geef het boek een 9.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Je kunt je leven helen
Je kunt je leven helen
Louise Hay
Paperback  224 paginas
2000