Leergrammatica Arabisch
Leergrammatica Arabisch
Leergrammatica Arabisch
Leergrammatica Arabisch
53.50

3 - 5 Werkdagen

Deze Leergrammatica Arabisch biedt beginnende studenten een gedegen kennis van het Standaardarabisch. Het is een uitgebreide, geïntegreerde leergang, die geschikt is voor gebruik in onderwijssituaties en voor zelfstudie. Het unieke van dit boek is dat het Arabisch volledig is gevocaliseerd: in het schrift zijn alle klinkers aangebracht, waardoor er nergens twijfel bestaat over de juiste uitspraak.

Na een beknopte inleiding over de geschiedenis van het Arabisch, volgt een les waarin studenten zich het Arabische schrift eigen maken. In de daaropvolgende lessen staan grammatica en woordenschat centraal. De grammatica wordt stap voor stap en met behulp van veel voorbeelden uitgelegd, en vervolgens toegepast in analyse-, vertaal- en conversatieoefeningen. In het boek worden niet alleen teksten in het Modern Standaardarabisch gebruikt, maar ook teksten uit de bloeiperiode van de Arabische literatuur in de middeleeuwen. Zo komt bijvoorbeeld een verhaal van de in 2006 overleden schrijver Naguib Mahfouz aan bod, maar ook fragmenten uit Duizend-en-een-nacht.

Deze uitgebreide leergrammatica biedt beginnende studenten een gedegen kennis van het Standaardarabisch.

Dit boek wordt ondersteund met uitgebreid audiomateriaal, de oplossingen, de geschreven teksten van het audiomateriaal en een aantal nuttige links.

Corné Hanssen is docent Arabische taal en cultuur, en docent geschiedenis van de islam en de islamitische wereld aan de Universiteit Utrecht.

0 | 0