Leiding geven en leiding nemen
Leiding geven en leiding nemen
Leiding geven en leiding nemen
Leiding geven en leiding nemen
29.99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, volgende dag in huis

Natuurlijk wil je het zo goed mogelijk doen als je net begint als leidinggevende. Dus besluit je er maar eens wat over te gaan lezen. Maar waar begin je? Over leiding geven zijn al zo veel boeken geschreven dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Al die verschillende benaderingen geven weinig houvast.

Dit boek is anders. Auteur Daan Wienke relateert de belangrijkste elementen uit al deze verschillende benaderingen aan elkaar. Dat leidt tot een praktisch en bruikbaar kader, het 4-3-3-2 model: vier essentiële leidinggevende taken, voor drie soorten werkzaamheden, aan de hand van drie meta-criteria, en met behulp van twee hulptalen.

Voor de onderbouwing van alle adviezen, aanwijzingen en tips voor leidinggevenden baseert de auteur zich op beproefde en praktisch bruikbare theorie, die hij aanvult met lessons learned uit een groot aantal interviews met leidinggevenden uit Nederland, Duitsland en Engeland; landen die toch meer op ons lijken dan Amerika. De samenvatting per hoofdstuk, de valkuilen en tips, en de ‘denkopdrachten’ maken Leiding geven en leiding nemen tot een uiterst bruikbaar theorie- én werkboek. Onmisbaar voor beginnende leidinggevenden maar ook voor meer ervaren managers.

  • Bijzonder geschikt voor de (beginnend) leidinggevende in met name de (semi-)publieke sector en als studieboek in het hoger (hbo en universitair) onderwijs.
  • Compacte en praktische samenvatting van veel managementboeken.
  • Een volledige bibliotheek over leiding geven in één boek.

Trefwoorden: leiding geven nemen leidinggevende leidinggevenden handleiding

0 | 0