Moved
Moved
Moved
Moved
12.00

Op werkdagen voor 16.00 uur besteld, volgende dag in huis

In MOVED van MARTIJN DOOLAARD gaat het niet om de foto - om het ene uitverkoren beeld dat de fotograaf naar goede gewoonte in elk van zijn reeksen zoekt, als een icoon waarin alles goed zit: tijd, snit, onvermogen. Niet dat ene beeld is nu van belang, maar de serie - een suite van gestalten en onverwachte wendingen, als een film die stilstaat. Wat er te zien is - wat zich aan de toeschouwer laat zien als aan een weerloze, geduldige buitenstaander die de zin van deze beelden zoekt? Niet veel. Een man en een vrouw. Het raadsel van de man en het mysterie van de vrouw - en van de spanning tussen deze twee mensen die elkaar misschien niet eens kennen.
De beelden spelen zich niet af in de echte wereld maar in een parallel, claustrofobisch universum dat hooguit twee dimensies kent. Niet om een man en een vrouw lijkt het hier te gaan, maar om veelvoud, vermenigvuldiging, duplicaat. Niet om een hoofd maar om de gedachten die erin tollen. Een stille choreografie van het gemoed. Zou het de lichaamstaal van het verlangen kunnen zijn die wij waarnemen, het prevelen van de verwarring? Is MOVED - BY A HIGHER LOVE meer dan wat de songtitel van Depeche Mode laat vermoeden?
Filosoof en publicist Eric Min schreef een boeiende inleiding (Nederlands en Engels)

De fotograaf
MARTIJN DOOLAARD (1966, Assenede) studeerde af aan de opleiding Fotografie van de Academie voor Schone Kunsten te Sint-Niklaas. Sindsdien werkt hij als autonoom fotograaf. Hij nam deel aan verscheidene solo- en groepstentoonstellingen; zijn werk was onder meer te zien op de fotofestivals van Breda, Naarden en Antwerpen, bij de CBK's Middelburg en Flevoland, tijdens Photo Event Turnhout, bij Galerie Baudelaire te Antwerpen en bij G4 Gallery te Cheb (CZ). Zijn werk bevindt zich in diverse collecties en is opgenomen in diverse publicaties. Eerder verschenen de boeken 'In plaats van bloemen', 'Black Celebration' en 'Crime Passionnel'.

0 | 0