Naar beste kunnen
20.00

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag thuisbezorgd.

Naar beste kunnen vertelt over het dagelijks leven van de zussen Rakel, Lea en Linda en hun moeder Gudrun, die verdeeld en verscheurd zijn door verantwoordelijkheid en plicht. De zussen worden moeders terwijl ze ook vechten om de aandacht van hun eigen moeder. Maar alles in het gezin draait om Benjamin, een moeilijk te controleren autist. Op een dag, als Benjamin moet worden opgehaald bij het dagverblijf, is Rakel er niet om hem naar huis te brengen...

Olaug Nilssen laat per hoofdstuk de vrouwen en mannen in het boek hun versie vertellen vanuit hun standpunt. Dat gebeurt in vier dagen eind november, met 1 december en een sneeuwnacht als afsluiting, waarin de steeds veeleisender Benjamin een onuitwisbare indruk maakt.

Met Naar beste kunnen heeft Olaug Nilssen een humoristische en serieuze roman geschreven over het evenwicht tussen plicht en vrijheid onder de leden van een gezin.

‘Zo meedogenloos en meelevend geschreven dat de lezer naar adem hapt.’
– Dagens Næringsliv

Olaug Nilssen (1977) heeft haar sporen verdiend als een belangrijke stem in de Noorse literatuur. In de roman Tung tids tale, waarvoor ze de Brageprijs ontving, vertelt ze met een ongewone openheid over moeder zijn van een autistisch kind. In 2020 volgde het evenzo succesvolle Naar beste kunnen, dat werd bekroond met de P2 – Audience Novel Award en genomineerd was voor de Noorse Boekhandelsprijs en de Brage Literatuurprijs.

0 | 0