Neutraliteit
Neutraliteit
Neutraliteit
Neutraliteit
  • Nederlands

Onpartijdigheid en tolerantie naar jezelf en anderen leren zijn goede kwaliteiten om jezelf te ontwikkelen. Daarmee kom je het snelst uit gecompliceerde situaties.
Cd Neutraliteit (INCLUSIEF Basismeditatie ! )
"Meditatie is voor velen slechts een moment van ontspanning. Toch vind ik een continue ontspanning belangrijker. Waarmee ik bedoel dat je zoveel mogelijk bij alles wat je doet een ontspannen staat vasthoudt. Of; wanneer dat door drukte
of omstandigheden niet lukt, je in korte tijd jezelf tot die staat kunt terugbrengen."

"Vandaar mijn fascinatie voor psychologische meditaties. Tenslotte heb je jezelf altijd bij je en als je dikwijls op voet van oorlog met jezelf leeft, op cruciale momenten jezelf onderuit haalt, of dwarsboomt, teveel opjaagt, etc wat heb je dan aan die korte momenten van ontspanning? Jij hoort tenslotte de állerbeste vriend van jezelf te zijn; dankzij psychologische meditaties leer je dat."

Achtergrond Neutraliteit
Neutraal zijn klinkt saai, maar het tegendeel is waar. Het staat bol van dynamiek, strategie en beheersing. Het behoedt je voor relationele blunders en collegiale toestanden en voorkomt dat je je laat meesleuren; door gebeurtenissen, een emotioneel appèl, ambitie, hebzucht, angsten etc. Het leven wordt plezieriger als neutraliteit je goed afgaat.
Voor je carrière is het waardevol en privé geeft het verdieping aan je relatie.
In Ik voel (n)iets voor verandering staat hoe essentieel neutraliteit is. Tegenovergestelden ervan zijn partijdigheid, subjectiviteit, voor-ingenomenheid, overdrijving en vooroordelen. Op zich steekt er geen kwaad in sympathie of voorkeuren te hebben, maar het ligt anders als het je objectiviteit beïnvloedt.

Je kunt niet altijd voorkomen dat je vooringenomen raakt. Wel dat het je oordeelszin aantast en dat is waar deze cd mee helpt.

Bestand zijn tegen druk
Er zijn omstandigheden dat je neutraliteit onder druk komt te staan. Sowieso, hoe langer je met iemand te maken hebt, des te meer je in aanraking komt met de risico's van onvoldoende neutraliteit. Zoals tijdsdruk, gedwongen samenwerkingsverbanden, sterke concurrentie, hoge beloningen, verkeerde machtsverhoudingen, geroddel, innerlijke onvrede et cetera; het zijn allemaal factoren die je neutraliteit in gevaar brengen. Zelfs (top-)sporters kennen de waarde van neutraliteit en het is niet voor niets dat ze urenlang trainen op deze eigenschap.

Zet een stel mensen urenlang bij elkaar en ondanks alle goede voornemens steken irritaties en affecties de kop op. Dat kan in werkverband zijn, maar net zo goed tijdens familie-uitjes. Het is de sleutel van succes achter programma's als Big Brother, Expeditie Robinson, de Bachelor en dergelijke. Voor tv kan het leuk zijn ernaar te kijken, in je eigen leven maak je die hectiek liever niet mee. Het is niet bevorderlijk voor je relaties, noch voor je emotionele gezondheid.

Meer toepassingen
Deze cd kun je op bijzonder veel manieren gebruiken. Zie ook www.gottschalmeditaties.nl

0 | 0

  • ISBN : 9789071878145
  • : Nederlands
  • : Luisterboek
  • : mei 2012
  • : 91
  • : 140 x 125 x 10 mm.
  • : Assertiviteit, motivatie, zelfvertrouwen en positieve geesteshouding; Chakra’s, aura’s en spirituele energie; Geest, lichaam, ziel: meditatie en visualisatie; Mindfulness; Omgaan met stress; Zelfhulp, persoonlijke ontwikkeling en praktisch advies