Niet met opzet Paperback

Niet met opzet

Samenvatting

Kan een man een groot en donker geheim verborgen houden voor zijn geliefde? En welke prijs betaalt hij daarvoor? Restauranthouder Jurre leidt een onbezorgd leven in Brazilië. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Nederland...Meer Niet met opzet Lees meer

Product Informatie

Auteur

Sacha Voogd

Taal

Nederlands

Uitgever

Aspekt B.V., Uitgeverij

ISBN

9789463382564

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2017

Pagina's

184

Formaat

212 x 131 x 20 mm

Samenvatting

Kan een man een groot en donker geheim verborgen houden voor zijn geliefde? En welke prijs betaalt hij daarvoor? Restauranthouder Jurre leidt een onbezorgd leven in Brazilië. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Nederland...Meer Niet met opzet Lees meer

Paperback
184 pagina's
€ 17 95

Bekijk alles van Sacha Voogd
 • Gratis verzending vanaf € 20
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Kan een man een groot en donker geheim verborgen houden voor zijn geliefde? En welke prijs betaalt hij daarvoor? Restauranthouder Jurre leidt een onbezorgd leven in Brazilië. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Nederland ontmoet hij Marente, een jonge fotografe. De twee worden op slag verliefd. Bij een eerste bezoek aan haar ouderlijk huis wordt Jurre geconfronteerd met de demonen uit zijn verleden. Die laten hem niet meer los. In een elegante stijl neemt Sacha Voogd, auteur van de verrassende verhalenbundel 'Salsa in de polder', de lezer mee in een even spannend als aangrijpend verhaal over een man en een vrouw die proberen met zichzelf en hun verleden in het reine te komen.


Product Informatie

Auteur

Sacha Voogd

Taal

Nederlands

Uitgever

Aspekt B.V., Uitgeverij

ISBN

9789463382564

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur , Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juli 2017

Pagina's

184

Formaat

212 x 131 x 20 mm

Beoordelingen

‘Niet met opzet’- Sacha Voogd4 / 5

Een prachtige novelle!

‘Niet met opzet’ is een verhaal in drie delen, verdeeld in hoofdstukken waarin afwisselend Jurre en Marente hun gedachten met de lezer delen.

Door een rustige en stijlvolle schrijfwijze weet de auteur me geboeid te houden tot de laatste bladzijde.
De woordkeuze is ook om van te smullen; dit maakt het tot een genot om ‘Niet met opzet’ te lezen. De gevoelens en gedachten worden ook mooi verwoord; niet te heftig en soms zelfs ingetogen.

De personages worden zo duidelijk beschreven dat ik vaak de neiging had een van hen een por te geven.
Vooral de hoofdpersonen staan me in het begin duidelijk voor ogen, maar later in het verhaal wordt de houding van anderen me ook duidelijker en groeien ze in hun karakter.

Door het hele verhaal heen voelde ik een bepaalde spanning die helemaal past bij de gebeurtenissen en terugblikken. Het onverwachte einde is de kers op de taart.
‘Niet met opzet’ is een verhaal dat gaat over het verleden, het heden en de toekomst. Hoe het een het ander kan beïnvloeden; hoe deze invloed bruggen kan bouwen tussen mensen zodat verwachtingen vervuld kunnen worden.

Voor in het boek lees je:
“Omdat alles voorbij gaat, maar niet voorbij is.” – Griet op de Beeck
Pas wanneer je de laatste bladzijde gelezen hebt, weet je hoe passend deze woorden zijn met betrekking tot deze prachtige novelle.

Ik heb ‘Niet met opzet’ graag gelezen.


4 / 5

Doordringend en meeslepend

Jurre leidt al geruime tijd een onbezorgd leven in Brazilie, waar hij restauranthouder is. Zijn moeder woont nog in Nederland en tijdens een bezoek ontmoet hij de jonge fotografe Marente.
Voor hem is zij de liefde van zijn leven en ook Marente wordt verliefd op hem. Als Jurre weer voor een tijdje in Nederland is neemt de relatie serieuze vormen aan. Als Jurre kennis gaat maken met Marente haar moeder en stiefvader doet hij een schokkende ontdekking. Een ontdekking die weleens van grote invloed op zijn relatie met Marente kan zijn.

De cover is grotendeels in grijstinten, een mooie zwart-wit foto van een afgelegen plek waar 2 oude tonnen met vuilnis staan. Samen met de titel geeft dit een intrigerend gevoel. Als het verhaal gelezen is zal ook blijken dat alles perfect op elkaar afgestemd is.

Niet met opzet bestaat uit drie delen en wordt afwisselend verteld door Jurre en Marente, beiden in de eerste persoon. Twee mensen die verliefd zijn geworden en een gezamenlijke toekomst willen opbouwen. Maar de schokkende ontdekking van Jurre zet alles op losse schroeven. Zolang hij deze ontdekking voor zichzelf houdt is er niets aan de hand maar kan hij zijn hele leven met een leugen leven?

De vraag die Jurre voortdurend bezig houdt is genoeg reden om nieuwsgierig te blijven en afwachtend te zijn naar hoe hij dit gaat aanpakken. Voor hem zijn hij en Marente zielsverwanten maar er staat wel iets verschrikkelijks tussen hun in zonder dat Marente daarvan op de hoogte is. En Jurre heeft dan wel een duidelijk beeld over hun toekomst, maar ziet Marente het ook wel zo of zijn haar verwachtingen tegengesteld? Een roman die over de alomvattende liefde spreekt en tegelijkertijd dilemma’s aanhaalt.

“Met Marente in mij armen staat de wereld stil.”

Niet met opzet is een helder voorbeeld van hoe dingen anders kunnen zijn dan men verwacht en hoe een ongelukkig toeval een leven volledig kan beïnvloeden. Jurre die in gevecht moet met zijn demonen uit het verleden maar daarmee de toekomst met Marente op het spel kan zetten. Is het mogelijk om zoiets uit het verleden altijd achter je te laten of neem je de sprong in het diepe?

“Wat als ik het haar zou vertellen? Ik moet haar weghalen uit dit land. Ze mag het nooit weten, ik moet de waarheid verzwijgen. Net als toen.”

Met een fijne schrijfstijl zet Voogd de personages levensecht neer en verwoordt de gevoelens en gedachten op een krachtige manier. Eenvoudige korte zinnen, maar wel doordringend en meeslepend. Vanaf de allereerste zin weet Voogd de lezer mee te voeren en voortdurend bij de les te houden. Een prachtig geschreven roman met een licht vleugje spanning waarbij er een verwachting kan onstaan die aan het einde weleens compleet overhoop kan worden gegooid.


4 / 5

Niet met opzet

Kan een man een groot en donker geheim verborgen houden voor zijn geliefde? En welke prijs betaalt hij daarvoor?

‘Niet met opzet’ gaat over restauranthouder Jurre. Jurre leidt een onbezorgd leven in Brazilië. Tijdens een bezoek aan zijn moeder in Nederland ontmoet hij Marente, een jonge fotografe. De twee worden op slag verliefd. Bij een eerste bezoek aan haar ouderlijk huis doet Jurre een ontdekking die hem terugvoert naar een donkere gebeurtenis uit zijn verleden.

“Kun je je een gezicht herinneren na al die jaren? Dit zijn de ogen die zich in de mijne boorden tijdens die korte worsteling. Ik zie weer de verbazing toen de man me wegduwde en zelf achterover viel. De blinde paniek. De jankende hond. Mijn mond vult zich met de metaalsmaak van bloed.”

Voogd kan met recht een begenadigd auteur worden genoemd. Haar haast ingetogen en tegelijkertijd intense schrijfstijl en fraaie woordkeuze zijn aantrekkelijk, haar personages zijn werkelijk. Het verhaal is prima geconstrueerd en de spanningsboog is wisselend gespannen, hetgeen je als lezer getriggerd houdt.

“Jurres hand knijpt de mijne haast fijn. In mijn hoofd echoën Corries woorden en langzaam dringt tot me door dat Jurre bij haar naar mijn vader gevraagd heeft. Waarom? Waarom juist bij haar, als hij een hekel aan haar heeft? Ik begrijp er niets van? Waarom stelt hij zijn vragen niet aan mij?“

Kortom, een intrigerend verhaal op vloeiende en fijne wijze vertelt door auteur Sacha Voogd. Onthoud die naam!

Over de auteur
Sacha Voogd komt oorspronkelijk uit het Gooi. Na omzwervingen in Zuid Amerika, Groningen en Amsterdam, keert zij in het begin van haar twintiger terug naar het Gooi. Schrijven doet Voogd al vanaf haar puberleeftijd. Soms speelt het schrijven een grote rol in haar leven, op andere momenten ligt het stil. Sinds een aantal jaren is Voogd weer volop aan het schrijven. Haar debuutbundel verschijnt eind 2014. In 2015 was zij één van de winnaars van de NPO verhalenwedstrijd.

Uitvoering
Uitgeverij Aspekt
ISBN 9789463382564
Paperback, 183 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Niet met opzet
Niet met opzet
Sacha Voogd
Paperback  184 paginas
1795