Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin
Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin
Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin
Over de Tweede Drijfveer: Seks, Kinderen & het Gezin
14.95

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

"Een gezin is gewoon een groep met als doel seksueel plezier te verwerven, kinderen op te voeden en wederzijds economische voordelen voor zichzelf te behalen. Weet je, het is een kleine groep. Daarom hebben we deze nuttige groep. Het ras zou nergens zijn zonder het gezin." - L. Ron Hubbard

In zijn zoektocht om de Mens te begrijpen, ontdekte Ron op een gegeven moment dat er een gemeenschappelijke noemer van bestaan is, namelijk: Besta voort! Ongeacht de verschillen in ervaringen of activiteiten van personen, iedereen probeert voort te bestaan en dat is de enige gemeenschappelijke noemer van al het leven.
Bij een nader onderzoek van het leven, ontdekte hij verder ook dat voortbestaan in acht afzonderlijke impulsen is onderverdeeld, bekend als de Acht Drijfveren. Kortom, men probeert voort te bestaan als zichzelf (1), het gezin en de toekomstige generatie (2), zijn groep (3), de Mensheid (4), het fysisch universum (5), alle levende organismen (6), als of voor spirituele wezens (7), en het Opperwezen of oneindigheid (8).
De Tweede Drijfveer is lang een bron van mysterie en verwarring geweest, niet in het minst omdat vroegere studies van de Mens zich foutief richtten op seks als de enige reden van bestaan en, tegelijkertijd, de belangrijkste oorzaak van irrationaliteit. Onwetend van de Acht Drijfveren leidden deze vroegere studies veel mensen naar de ondergang - niet alleen met betrekking tot de Tweede Drijfveer maar ook in het leven zelf. Dat hun theorieën niet werkten, blijkt uit het tegenwoordige aantal mislukte persoonlijke relaties, gebroken gezinnen en jongeren met problemen.
Ondanks het feit dat hij maar één van de Acht Drijfveren is, is de Tweede Drijfveer natuurlijk belangrijk voor iedereen. Om eindelijk de vraag te kunnen beantwoorden hoe in dit cruciale deel van het leven overvloedig voortbestaan kan worden bereikt, is dus geen onbelangrijke doorbraak. Met die kennis kan iedereen ontdekken wat de Tweede Drijfveer echt is en zijn precieze relatie met de rest van hun leven begrijpen. En zo kunnen ze, als personen, stellen of gezinnen, op dat gebied uiteindelijk al het mogelijke geluk bereiken.

OVER DE TWEEDE DRIJFVEER: SEKS, KINDEREN & HET GEZIN
Vertaalde lezing van L. Ron Hubbard
DATUM: 6 april 1955
LOCATIE: Phoenix, Arizona
BEVAT:
1 lezing, 1 CD
Transcriptie
Uitgebreide woordenlijst

0 | 0