Putumayo Presents: Vintage Italia(CD)
16.99

Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Vintage Italia, een nostalgische muzikale wandeling door het gouden tijdperk van de Italiaanse populaire lied.

Vintage Italia, graaft diep in de gewelven van de Italiaanse muziek, met een aantal van hun favoriete nummers door iconische zangeressen van de jaren 1950 en vroege jaren 1960, evenals nieuwere opnames. Kunstenaars blijven inspireren door de muziek die diende als decor voor een tijdperk ook wel La Dolce Vita (The Sweet Life) na de 1960 film van Federico Fellini veroverde wereldwijd de aandacht.

De CD bevat legenden van Italiaanse lied zoals Nicola Arigliano, Fred Buscaglione, Jula de Palma, Flo Sandon's, Teddy Reno en anderen wiens populariteit in de jaren 1950 en '60 tot ver buiten de grenzen van Italië. Hun muziek belichaamt de naoorlogse optimisme en zorgeloze geest van een periode waarin de Amerikaanse jazz was zo onweerstaanbaar Italiaanse tieners pizza taart was naar New Yorkers.

Vintage Italia bevat ook werk van meer hedendaagse artiesten die blijven inspireren door dit gouden tijdperk van het Italiaanse populaire lied. Moderne Italiaanse singer-songwriters, Emanuele Tozzi en Gianmaria Testa, uit Amerika, Pink Martini, Canada, Marco Calliari en Oostenrijk Quadro Nuev.
Zoals bij elke Putumayo CD, zijn er uitgebreide liner notes, met boeiende verhalen achter de artiesten en de liedjes, samen met een recept voor een traditionele Scroppino Italian cocktail.

Tracklisting:
Fred Buscaglione - Boccuccia di Rosa
Renzo Arbore e Gil Arborigeni - Ba...Ba...Baciami Piccina
Flo Sandon's - T'ho Voluto Bene (Non Dimenticar)
Teddy Reno - Accarezzame
Nicola Arigliano - Musetto
Jula De Palma - Piccolissima Serenata
Quadro Nuevo - Roma Nun Fa la Stupida Stasera
Pink Martini - Ninna Nanna
Gianmaria Testa - Dimestichezze d'Amor
Emanuele Tozzi - Cristina's World
Marco Calliari - Torna A Surriento

0 | 0