Sterker door strijd Paperback

Sterker door strijd
 

Samenvatting

'Sterker door strijd' brengt je terug naar 2007. In Nederland heerst nog geen crisis, er zijn geen smartphones op de markt, sociale media domineren onze alledaagse communicatie nog niet. Een 32-jarige carrièrevrouw is ooit...Meer Sterker door strijd Lees meer

Product Informatie

Auteur

Julie van Mol

Taal

Nederlands

Uitgever

Palmslag

ISBN

9789491773570

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

324

Formaat

215 x 140 x 29 mm

Samenvatting

'Sterker door strijd' brengt je terug naar 2007. In Nederland heerst nog geen crisis, er zijn geen smartphones op de markt, sociale media domineren onze alledaagse communicatie nog niet. Een 32-jarige carrièrevrouw is ooit...Meer Sterker door strijd Lees meer

Paperback
324 pagina's
€ 18 95

Bekijk alles van Julie van Mol
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


'Sterker door strijd' brengt je terug naar 2007. In Nederland heerst nog geen crisis, er zijn geen smartphones op de markt, sociale media domineren onze alledaagse communicatie nog niet. Een 32-jarige carrièrevrouw is ooit vanwege haar studie van Nijmegen naar Utrecht vertrokken. Van daaruit verhuist ze voor haar werk naar Rotterdam. De stad kent ze niet, haar inwoners evenmin. Om zich zo snel mogelijk thuis te voelen gaat ze off- en online op zoek naar Rotterdammers. Samen met hen ontdekt ze het verleden en heden van de stad. Ze maakt al snel promotie, waarna ze wordt tegengewerkt door haar rancuneuze collega. En dan is er ook plots die grote, meeslepende liefde: een Amsterdamse clubeigenaar. Maar hij heeft kinderen terwijl zij liever een hondje wil. Slaagt ze er ondanks al deze uitdagingen in haar plek te veroveren en zich thuis te voelen? Julie van Mol (1974) woont in Rotterdam en werkt als freelancer marketing en communicatie overal binnen Nederland. Vanaf haar tiende schreef ze in dagboeken, daarna voor haar werk. In 2005 durfde ze het aan om op Hyves verhalen te publiceren, en werd zo een van de bekendste bloggers. Aan 'Sterker door strijd' begon ze in 2007. Ze liep vertraging op doordat ze als freelancer moest zien om te gaan met de economische crisis, die haar later juist inspiratie bracht.


Product Informatie

Auteur

Julie van Mol

Taal

Nederlands

Uitgever

Palmslag

ISBN

9789491773570

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

april 2017

Pagina's

324

Formaat

215 x 140 x 29 mm

Beoordelingen

‘Sterker door strijd’- Julie van Mol5 / 5

Lekker boek

Eind juli 2017 slenterde ik door Maastricht en zag ik in boekhandel De Tribune deze roman van Julie van Mol liggen. De titel, Sterker door Strijd (wapenspreuk van Rotterdam), trok mijn aandacht. Ik bladerde door het boek, zag dat het ging over hoe een vrouw in Rotterdam gaat wonen omdat zij denkt promotie te maken, en hoe zij zich daar een plaats verwerft en de juiste kroegen vindt. En dan ook nog een liefdesaffaire heeft met een Amsterdammer. Kopen dus maar. Leek me lekker voor mijn a.s. vakantie naar Petra op Lesbos. Mijn voorgevoel kwam uit. Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Het is een lekker boek, met een mooie plot en een verrassend einde.
Intussen leer je veel over Rotterdam met mooie juweeltjes zoals de gesprekken met Sjaan, de buurvrouw (fictief personage, zoals velen in het boek, naast bestaande personen), die de bombardementen (ja meervoud: van de Duitsers, de Amerikanen, Witteveen en diverse stadsontwikkelaars) heeft meegemaakt. En de kroegen niet te vergeten, zoals De Witte Aap, Melief Bender, Sijf, Boudewijn, Dudok, en vele, vele andere: je komt er allemaal binnen. Maar ook straten, wijken, pleinen leer je door het boek kennen. Leuk voor mensen die Rotterdam (een beetje) kennen, maar natuurlijk ook leuk voor ieder ander. Je hoeft niet in Amsterdam te wonen of te werken om een boek dat in Amsterdam speelt te waarderen. Bovendien: Amsterdam speelt wel degelijk een niet onbelangrijke rol en Anouk is vaak daar, maar ook Nijmegen, Utrecht, Maastricht, Scheveningen en zelfs Bloemendaal aan Zee komen aan bod.
Ik heb erg gelachen om de intriges en machtsspelletjes tussen vooral vrouwen op haar kantoor. Echt “wijvenstreken” zou mijn vriendin zeggen, en zij mag het zeggen. Sterker door strijd is hier van toepassing. Zo leerde ik ook iets over het bedrijfsleven – de arbeidsbemiddelingmarkt - met zijn competitie en targets.
Het boek is een tijdsdocument. Het speelt pas ruim tien jaar geleden, maar veel voelt alweer ouderwets aan. Anouks contact met de buitenwereld gaat via “krabbels” op Hyves, de Pauluskerk (‘Overwin het kwade door het goede’) stond er nog in haar 1960-gedaante, Aboutaleb was nog staatssecretaris van sociale zaken. Cafés Reijngoud en Panenka bestonden nog niet.
Conclusie: de vakantie breekt aan, neem dit boek nu maar mee naar het strand en beleef Anouks zoektocht in een nieuwe wereld.


4 / 5

Sprankelend, creatief taalgebruik!

Ontdek Rotterdam door de ogen van een levenslustige jonge vrouw en leef met haar mee tijdens haar carrièrestap, haar verkenningstochten door Rotterdam en haar liefdesperikelen.

De 32-jarige hoofdpersoon begint haar verhaal zich moederziel alleen voelend in haar nieuwe appartement in hartje Rotterdam, klaar voor haar nieuwe leven. Om de stad en haar bewoners beter te leren kennen, hangt ze aan de lippen van haar oer-Rotterdamse buurvrouw en meldt ze zich aan op Hyves. Daar maakt ze nieuwe vrienden waarmee ze al stappend en joggend Rotterdam doorkruist. Op Hyves leert ze ook de knappe Amsterdamse clubeigenaar Mark kennen, ze vallen voor elkaar en zo pendelt ze ineens tussen twee steden. Ondertussen heeft ze veel te stellen met haar nieuwe collega`s die niet allemaal even blij zijn met haar promotie.

“Eerder dan je denkt voel jij je als een visje in de Maas.”

“Zijn wenkbrauwen zochten elkaar van verbazing op.”

Dit debuut sprankelt van het originele, creatieve taalgebruik en is voor de Rotterdamse lezers een feest der herkenning. Ondertussen leer je ook nog wat bij over de geschiedenis van de stad. Het is overduidelijk dat de schrijfster heel veel research heeft gedaan voor dit boek, en niet alleen over de geschiedenis en het uitgaansleven van Rotterdam. Voor de niet-Rotterdammers is het een roman die aanzet tot een bezoek aan deze stad om alle kroegen, restaurants en niet te vergeten ijssalons uit te proberen. Ondertussen word je getrakteerd op een origineel, onderhoudend, vlot verhaal met een rake wending.

Lees dit boek, maak dan met het boek in de hand een tripje door Rotterdam en bezoek alle genoemde plekken, reis door naar Nijmegen, Utrecht, Amsterdam, doe hetzelfde, en geniet ondertussen van de geweldige soundtrack van dit boek:

https://open.spotify.com/user/111888080/playlist/5HVYAGeYSWlW5Z5r2wTpe4

of zoek op Spotify de soundtrack Sterker door strijd


3 / 5

Terug in de tijd

Het is 2007: Anouk, de hoofdpersoon in dit verhaal, verhuisd voor haar werk naar de haar onbekende stad Rotterdam. Om de stad en haar inwoners beter te leren kennen, maakt ze op advies van haar vriendin Esra een Hyves-account aan, en meld ze zich aan voor diverse groepen in Rotterdam.
In dit verhaal wordt je als lezer meegenomen naar allerlei bekende en minder bekende straten, horecagelegenheden en worden er wetenswaardigheden vertelt. Je verbaasd je erover dat smartphones, tomtom en WhatsApp, facebook pas van na die tijd zijn.

In dit verhaal wordt je afwisselend meegenomen in de werkwereld van Anouk met haar diverse collega’s en haar privéleven met een nieuwe liefde, maar vooral nieuwe vriendschappen.

Julie van Mol heeft deze debuutroman in een vlotte schrijfstijl geschreven. Voor mij als niet Rotterdammer misschien iets te veel wetenswaardigheden, waardoor het verhaal niet altijd even boeiend bleef.


5 / 5

The First

Not The First van In Full Color. Het twaalfde lied op de cd die oppeppende energie uitstoomt waarover Julie van Mol in Sterker door strijd schrijft vanuit beleven. Schrijven vanuit beleven en schrijven vanuit leven. Schrijven met oog voor detail en schrijven met oog op de echtheid van beleven en leven. Schrijven over zowel feiten als schrijven over wat feiten met mensen kunnen doen en welke gevoelens dat vervolgens kan doen oproepen. Sterker door strijd verweeft op een briljante wijze feitelijke situaties zoals het maken van een wandeling, met het gevoelsmatige deel daarvan en die verwevenheid houdt mij, als lezer, met het boek verbonden omdat het boek levenswijsheid ademt. Enerzijds door het benoemen van feiten, anderzijds door het tonen van emotie en gevoel. Door benoemen van feiten en door het tonen van gevoel, én door de wijze van verwoorden is met Sterker door strijd een boek ontstaan dat het predikaat ‘excellent’ mag dragen. The First als vertaling van de betekenis van de debuutroman van Julie van Mol. Het debuut dat wat mij betreft een vervolg mag krijgen!


5 / 5

Sterker door strijd

De hoofdpersoon in ‘Sterker door strijd’ is een 32-jarige carrièrevrouw die oorspronkelijk uit Nijmegen komt, maar is gaan studeren in Utrecht. Aan het begin van het boek verhuist zij voor haar werk naar Rotterdam. In een poging zich zo snel mogelijk thuis te voelen in deze vreemde stad, gaat ze op zoek naar contact met Rotterdammers. Ze doet dat voornamelijk online. Leuke contacten én een nieuwe liefde zijn het resultaat.

Op haar werk wordt ze gepromoveerd, hetgeen haar de rancune van een van haar collega’s oplevert. Dat bezorgt haar de nodige hoofdbrekens en ook het feit dat haar nieuwe liefde kinderen heeft, terwijl zij zichzelf nu niet bepaald het predicaat ‘kindervriend’ meegeeft, roert zich in haar gedachten. Hoe dit zich allemaal ontwikkelt, lees je in ‘Sterker door strijd’!

“Een regenbui verschool zich achter de wolken die verwrongen naar de stad keken. Gewapend met een paraplu tegen de toekomstige bestorming van het regenwater liepen we, omdat Splé dat wilde, via een omweg langs de Pauluskerk. Overwin het kwade door het goede, stond in witte letters op de bruine stenen.”

Een ijzersterk debuut van deze Julie van Mol, daar zou feitelijk alles mee gezegd kunnen zijn, maar dan doe ik de auteur en haar boek ernstig tekort. Complimenten voor de fijne schrijfstijl van Van Mol zijn zeker op zijn plaats, evenals de opbouw van het verhaal en haar dialogen die van hoog niveau zijn.

De gebeurtenissen in het leven van de hoofdpersoon boeien en beklijven en dat heeft alles te maken met het feit dat Van Mol het allemaal uiterst beeldend weet te brengen. Bovendien zullen veel lezers zich herkennen in de emoties van de hoofdpersoon, die ingegeven worden door liefde, jaloezie, rancune en onzekerheid. Het verhaal is geheel vanuit de visie van de hoofdpersoon geschreven en dat brengt haar zeer dichtbij.

“Mijn woede was weer opgerukt en gaan stormen toen ze haar resultaten met mij deelde. Ze schoof het document als een vodje over de tafel, en wel tot zover dat ik moeite moest doen om het te pakken.”

De hoofdpersoon blijft overigens tot ver in het boek ‘naamloos’. Vrijwel aan het eind van ‘Sterker door strijd’ komen we erachter dat haar naam Anouk is. Anouk is, ondanks alle verwarrende emoties en gevoelens, een sterke vrouw en juist door de ‘strijd’ die ze veelvuldig moet voeren, krabbelt ze telkens weer overeind.

“Ik verborg mijn gezicht in mijn handen, ik kon het niet meer aanzien. Ik hapte naar lucht, het leek alsof mijn hart zich naar buiten beukte. Waarom haatte ze me zo?”

Tenslotte nog een compliment voor het fraai geschetste decor waartegen het boek zich afspeelt. Zeker voor een geboren Rotterdammer zoals uw recensent, is dat erg leuk.

Over de auteur
Julie van Mol (1974) woont in Rotterdam en werkt als freelance marketing- en communicatiespecialist. Vanaf haar tiende schrijft Van Mol in dagboeken, daarna doet ze dit professioneel. In 2005 publiceert zij voor het eerst een verhaal op Hyves en wordt zo een van de bekendste bloggers. ‘Sterker door strijd’ is haar debuutroman.

Uitvoering
Uitgeverij Palmslag
ISBN 978 94 917 7357 0
Paperback, 318 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Sterker door strijd
Sterker door strijd
Julie van Mol
Paperback  324 paginas
1895