Tijden van vuur Gebonden

Sommige vergrijpen uit het verleden werpen eeuwenlang hun duistere schaduw...

Tijden van vuur
 

Samenvatting

Een spannend verhaal vol mysteries en geheimen, liefde en verraad, oorlog en avontuur, samenzweringen en verbroken beloftes... Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert -ontvangt een anonieme brief in de boekhandel...Meer Tijden van vuur Lees meer

Product Informatie

Auteur

Kate Mosse

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022583586

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

augustus 2018

Pagina's

480

Formaat

236 x 167 x 50 mm

Vertaler

Merel Leene

Samenvatting

Een spannend verhaal vol mysteries en geheimen, liefde en verraad, oorlog en avontuur, samenzweringen en verbroken beloftes... Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert -ontvangt een anonieme brief in de boekhandel...Meer Tijden van vuur Lees meer

Gebonden
480 pagina's
€ 22 99
eBook € 11,99

Bekijk alles van Kate Mosse
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Een spannend verhaal vol mysteries en geheimen, liefde en verraad, oorlog en avontuur, samenzweringen en verbroken beloftes... Carcassonne, 1562. De negentienjarige Minou Joubert -ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader. De brief is verzegeld met een opvallend -familiewapen, en bevat slechts zeven woorden: Zij weet dat jij in leven bent. Maar voordat Minou de geheimzinnige boodschap kan ont-cijferen verandert haar lot voor altijd door een ontmoeting met de jonge hugenoot Piet Reydon. Piet heeft een eigen -gevaarlijke missie, en hij heeft Minou's hulp nodig om de Cité levend te ontvluchten. Religie zorgt voor steeds meer verdeeldheid in de Midi. Oude vrienden worden aartsvijanden en zowel Minou als Piet komt vast te zitten in Toulouse. Overal in de hele stad laait de spanning op. Als een lang verborgen document boven water dreigt te komen, raakt de machtige en wrede Vrouwe van Puivert geobsedeerd door het document. Het geheim dat het bevat zou haar macht kunnen vernietigen - en dat wil ze koste wat kost voorkomen. De pers over de boeken van Kate Mosse 'Stilistisch prachtig, inhoudelijk ijzersterk. [...] Een van die zeldzame boeken ook waarvan de emotionele lading over enkele jaren nog steeds nagevoeld kan worden.' Hebban.nl over Citadel 'Een prachtige, huiveringwekkende, haast hallucinerende sfeer die ervoor zorgt dat je het boek in één adem uitleest.' Vrij Nederland 'Niemand is beter in het neerzetten van colour locale en sfeer dan Kate Mosse. Naarmate de roep om verzet door het land begint te klinken, weet ze de verhaallijnen in een aangrijpende climax samen te brengen.' Sunday Times


Product Informatie

Auteur

Kate Mosse

Taal

Nederlands

Uitgever

Boekerij

ISBN

9789022583586

Productsoort

Boek

Categorie

Vertaalde literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

augustus 2018

Pagina's

480

Formaat

236 x 167 x 50 mm

Vertaler

Merel Leene

Beoordelingen

‘Tijden van vuur’- Kate Mosse5 / 5

combinatie van geschiedenis en romantiek

Kate Mosse kennen we allemaal van haar ‘langue d‘oc’ trilogie: ‘Labyrinth’, ‘De vergeten tombe’ en ‘Citadel’ die alle drie heuse bestsellers zijn. Met ‘Tijden van Vuur’ keert de auteur terug naar hetzelfde concept: historische romans met langue d’oc als centraal onderwerp.

Kate kan de geschiedenis van Carcassonne op een fascinerende manier weergeven. Door haar beeldende schrijfwijze heb je als lezer het gevoel dat je je echt bevindt in het Carcassonne van 1542-1562. Ze kent de streek en zijn geschiedenis zeer goed en heeft een zeer gedetailleerde research gedaan, stilistisch is dit dan ook een zeer sterk boek.

In de korte proloog wordt de geschiedenis van de streek beknopt weergegeven wat zeker een meerwaarde voor het verhaal is, gezien je hierdoor als lezer alles beter kan plaatsen. Als geschiedenisliefhebber was ik na het lezen van Tijden van Vuur enorm gegrepen door de gebeurtenissen uit de periode van de Hugenoten, dit smaakt zeker naar meer en ik zal in de toekomst zeker nog boeken over dit thema zoeken en lezen.

De personages zijn allemaal goed uitgewerkt en geloofwaardig. Doordat de auteur veel aandacht heeft besteed aan de omgeving en hoe de personages zich in deze omgeving gedragen kan je je als lezer goed inleven in de zestiende eeuwse samenleving waar ketter, inquisitie, martelingen, etc…dagelijkse kost waren. Ik heb het meestal niet zo voor ‘de slechteriken’ in een verhaal, maar het personage Blanche intrigeerde mij wel. Zij paste volledig in het tijdsbeeld van de zestiende eeuw, waar men een ander beeld had over goed en kwaad (ketters versus niet ketters). Ook Minou is een fascinerend hoofdpersonage, ik ben dan ook blij dat het boek niet abrupt stopt aan het einde maar dat er nog een epiloog is waarin we te weten komen hoe het verder met Minou afloopt.

Op taalvlak is het boek ook wel een toppertje, de auteur gebruikt soms ook Occitaanse woorden en in de originele (Engelstalige) versie komen er soms ook wat Nederlandse woorden voor, gezien één van de hoofpersonages, Piet, een Nederlandse moeder heeft. Het moet dus geen makkelijke klus geweest zijn om het boek te vertalen naar het Nederlands, wat best wel goed gelukt is. Op het einde van het boek geeft de auteur nog een woordje extra uitleg over dit Occitaans, en net als de proloog is dit zeker een pluspunt, het zorgt ervoor dat je als lezer toch die extra achtergrond informatie krijgt, waardoor het geheel nog interessanter wordt.

Het verhaal zelf houdt de lezer in spanning van de eerste pagina tot de laatste en je wilt telkens verder lezen om te weten hoe het Minou en Pieter zal vergaan. Op een slimme manier verweeft de auteur fictie met geschiedenis. Voor wie van geschiedenis houdt, is dit zeker en vast een aanrader.

Tijden van Vuur is opnieuw genieten voor de lezers die Kate’s vorige Langue d’Oc-trilogie wisten te waarderen. De sfeer en de schrijfstijl zijn hetzelfde, enkel de periode waarin het zich afspeelt is een andere. Tijden van Vuur is een dikkerd maar in één adem had ik hem uit. Ik geef het boek dan ook vijf sterren en vol ongeduld wacht ik op het vervolg.


5 / 5

Spannend en meeslepend

Al snel weet Kate je binnen te voeren in het Frankrijk van Katharen en Katholieken. Haar diepgaande kennis over de geschiedenis van Carcassonne en Toulouse zet de personages krachtig neer in de 16e eeuwse setting. Waanzin en liefde strijden tot het einde. Je leert families kennen en leeft met ze mee in de hoop dat ze overleven.


4 / 5

Het verleden komt echt tot leven

De negentienjarige Minou Joubert ontvangt een anonieme brief in de boekhandel van haar vader in Carcassonne. De brief is verzegeld met het familiewapen van Puivert en bevat slechts de vijf woorden: Ze weet dat je leeft. De brief verdwijnt uit haar gedachten vanwege een aankomende verhuizing. Minou vertrekt samen met haar broer naar Toulouse.

Een intrigerende flaptekst voor een intrigerend verhaal. Kate Mosse neemt de lezer mee op reis, naar het Carcassonne, Toulouse en Puivert van 1562. Niet alleen gaat het over Minou en haar persoonlijke leven, want waarom krijgt ze de brief en wie mag er niet weten dat zij leeft, ook gaat het om de strijd van de hugenoten tegen de katholieken, die de Midi in handen hebben en de hugenoten met hartstocht vervolgen. Piet Reydon, hugenoot en strijder staat onoverkomelijk recht tegenover Minou. Lijkt, want of dat zo blijft, is voor de lezer te ontdekken.

Af en toe lijkt het een grote geschiedenisles. Mosse laat de lezer niet zwemmen, ze verweeft feiten en fictie zodanig dat de lezer een spannende verhaal voorgeschoteld krijgt. Met uitgewerkte personages, die allemaal hun eigen motief hebben in het verhaal.

Mosse schrijft mooi, rijk, haar zinnen spreken tot de verbeelding. De tijd van de vervolgingen van de hugenoten door de katholieken komt echt tot leven. Dat de uiteinden van de verschillende verhaallijnen iets te gemakkelijk allemaal bij elkaar horen, doet niets van het leesgenot af.

Rest nog de geweldige proloog te noemen, die zich afspeelt in 1862, en de aankondiging dat Tijden van vuur de eerste is in een serie romans die zich afspelen in drie eeuwen geschiedenis, en de lezer blijft achter met honger naar meer. Dus kom maar op met het volgende deel in deze nieuwe serie!


5 / 5

Intrigerend boek

Mooi en intrigerend boek.
Dat je tot de laatste letter raakt.
Het begin was even moeilijk in te komen,maar uiteindelijk kwam het helemaal goed..
En werd t een boek om moeilijk meer te leggen .
Heb er 1 hele week leesplezier aan beleefd.
Je wilt het blijven lezen.
Het voelt alsof ik een goede film in de bios heb gezien..het blijft in mij hoofd hangen zo mooi en intrigerend.
Dit soort boeken uit een ver verleden raken mij en intrigeren mij.
Het is 1562 in Frankrijk
Er zijn wat conflicten tussen Katholieken en Hugenoten.
De 19 jarige Minou Joubert oudste dochter van 3 kids.
Werkt in het boekenwinkeltje van haar vader Bernard.
Op een dag valt er een brief op de deurmat.
Met de boodschap ; "Ze weet wie je bent"


5 / 5

In 1 woord GEWELDIG

Wat een sterk verhaal met alles wat je je maar kan bedenken; spanning, avontuur, geloof, oorlog, liefde, verraad en ga zo maar door. Het is een ware puzzel met stukjes die uit eindelijk op z’n plek vallen, dit maakt het boek tot een echte page turner.
Kate Mosse weet de omgeving zo mooi te beschrijven dat je het gevoel hebt dat je er zelf midden in zit. Ik kan niet wachten op de volgende delen en zal deze zeker gaan lezen. Haar andere boeken staan nu met stip op mijn “to read” list. Wie van onverwachte wendingen houdt in een historisch jasje en de tijd heeft moet zeker dit boek gaan lezen.
Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Tijden van vuur
Tijden van vuur
Kate Mosse
Gebonden  480 paginas
2299