• NextPrevious

Van Appelbol tot Zeeuwse bolus

Bekijk alles van

René Dings

Kies uitvoering
Aantal
15
Morgen in huis

Samenvatting

Samenvatting
We bakken wat af met zijn allen. Van simpele cake tot sjieke sachertaart en van macaron tot red velvet cake. Maar hoe zijn die taarten, koeken en gebakjes eigenlijk ooit allemaal ontstaan? Wanneer werd de eerste stroopwafel gebakken en wie bedacht ooit de madeleines? Hoe komen de kletskop, koggetje en kozak aan hun naam? Wat had Roald Dahl met Arnhemse meisjes? Is de tarte tatin werkelijk ontstaan door een foutje van de bakker dat goed uitpakte? En waarom is de Friese oranjekoek eigenlijk roze? Voor de antwoorden op deze (en andere) vragen dook René Dings in eeuwenoude receptenboeken en kranten. Hij verdiepte zich in de herkomst van allerlei soorten gebak, verzamelde feiten en fabels, en noteerde de smeuïgste verhalen. Met Van Appelbol tot Zeeuwse bolus wordt bakken nog veel leuker. En gebak eten trouwens ook. Over Over straatnamen met name: 'René Dings is een bekwame gids door straatnamenland.' - Onze Taal 'Een geweldig boek.' - Frits Spits (De Taalstaat) 'Echt ontzettend leuk.' - Albert Verlinde (RTL Live)
Lees meer...

Productinformatie

Auteur
René Dings
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
Taal
Nederlands
ISBN
9789038807386
Productsoort
Boek
Uitvoering
Gebonden
Categorie
BoekenNederlandse boekenLiteratuur & RomansNon-fictieLiteraire non-fictie
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
11/5/2019
Aantal pagina's
192
Formaat
179 x 121 x 20 mm
Lees meer...

Bestsellers

Bekijk alles We hebben de meest populaire boeken van dit moment voor jou op een rij gezet. Boeken uit de Top 100 worden gratis thuisbezorgd.

Laatst bekeken