Verlangen naar verbinding Paperback

Er bij horen en de moed om alleen te staan

Verlangen naar verbinding
 

Samenvatting

Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het...Meer Verlangen naar verbinding Lees meer

Product Informatie

Auteur

Brené Brown

Taal

Nederlands

Uitgever

Lev.

ISBN

9789400509689

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

208

Formaat

215 x 140 x 19 mm

Vertaler

Bonella van Beusekom

Samenvatting

Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het...Meer Verlangen naar verbinding Lees meer

Paperback
208 pagina's
€ 19 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Brené Brown
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Brené Brown heeft wereldwijd een gesprek op gang gebracht over de onderwerpen die zin geven aan ons leven: moed, kwetsbaarheid, liefde, verbondenheid, schaamte en empathie. In haar nieuwe boek herdefinieert Brené Brown wat het betekent om er werkelijk bij te horen in een tijd van toenemende polarisatie: het vereist dat we volledig in onszelf geloven en alleen durven te staan wanneer dat nodig is. Met haar kenmerkende mix van onderzoek, verhalen en eerlijkheid duikt Brené in dit belangrijke onderwerp en geeft ze ons de moed die we nodig hebben om de weg naar onszelf en elkaar terug te vinden.


Product Informatie

Auteur

Brené Brown

Taal

Nederlands

Uitgever

Lev.

ISBN

9789400509689

Productsoort

Boek

Categorie

Psychologie

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

februari 2018

Pagina's

208

Formaat

215 x 140 x 19 mm

Vertaler

Bonella van Beusekom

Beoordelingen

‘Verlangen naar verbinding’- Brené Brown4 / 5

Goede combi persoonlijke ervaringen en wetenschap

Na eerder het boek 'De kracht van kwetsbaarheid' van Brené Brown gelezen te hebben kan ik dit boek in dezelfde categorie qua beoordeling plaatsen: fijne afwisseling tussen wetenschap en haar eigen persoonlijke ervaringen, veel herkenbare dingen en een flinke eye-opener.
De eye-opener voor mij was dat je -zoals zij het noemt- 'de wildernis in moet (durven) gaan' oftewel: wat boven alles moet staan is dat je ervoor zorgt om bij jezelf te horen en niet van alles moet doen om 'ergens' bij te willen horen. Dat is voor jezelf niet goed maar ook voor de ander(en) waarmee je omgaat niet.

Met name dit citaat: "Je bent pas vrij als je je realiseert dat je nergens bij hoort - dat je overal bij hoort - op geen enkele plek. De prijs is hoog. De beloning groot." van Maya Angelou (één van Brené's inspiratiebronnen) waar ze in het boek steeds opnieuw aan refereert, zegt heel veel in dat opzicht.
Het duurde bij mij even voor ik dat citaat goed kon interpreteren maar nu snap ik dat het heel veel zegt.


4 / 5

Persoonlijk maar ook vol tips

Ik ben fan van Brené Brown. In haar boeken, die over een redelijk afgebakend onderwerp gaan, lees je niet alleen gedegen onderzoek, maar combineert Brené haar eigen ervaringen en interviews met anderen. Dat is in ‘Verlangen naar verbinding’ niet anders. Brené Brown maakt iets mee, ze ontdekt iets heel groots en schrijft daar dan een boek over. Dat klinkt heel makkelijk, maar door het grootschalige onderzoek wat ze hiervoor doet, is het niet alleen persoonlijk maar ook wetenschappelijk onderbouwd.

De manier waarop mensen denken is voor mij altijd een interessant iets geweest. Ik ben zelf vrij introvert, ben een loner en kan mezelf goed vermaken. Dat je alleen bent, houdt nog niet in dat je alleen staat. Ga je met de meute mee als het gaat om grote onderwerpen, geef je toe dat je niet helemaal weet waar een nieuwsitem over gaat of kom je voor jezelf op? Dat zijn vragen die Brené in dit boek behandeld.

Wat voor mij echt een eyeopener was, was het feit dat je helemaal niet met die meute mee hoeft te gaan. Dat klinkt vrij duidelijk, maar voor mij was dit op bepaalde vlakken helemaal niet duidelijk. Ik ben na gaan denken wanneer ik met de meute mee ga en wanneer duidelijk niet en dat viel dus nog flink tegen! Dat vind ik zo knap aan de boeken van Brené Brown, op welke manier dan ook zet ze je aan het denken.

Er zaten ook zeker puntjes in die me stoorde en waar ik dus helemaal niks mee kon, maar dat vond ik tijdens het lezen op zich geen probleem, omdat er in de hoofdstukken erna dan weer wel punten kwamen waar ik wél wat mee kon. Het verlangen naar verbinding, maar ook het alleen staan is denk ik in deze maatschappij alleen maar belangrijker. Persoonlijk contact, dus niet via social media, wordt steeds minder. Dat merk ik ook bij mezelf en daar moet ik ook echt op letten. Dat is iets waar Brené Brown me in dit boek ook van bewust heeft gemaakt en waar ik dus weer mee aan de slag kan.

‘Verlangen naar verbinding’ van Brené Brown kwam duidelijk bij me binnen. Naast persoonlijke stukken is ook dit boek gevuld met onderzoek en tips waar je zeker mee verder kan. Niet alleen om alleen te staan, maar ook verbinding met anderen te zoeken.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Verlangen naar verbinding
Verlangen naar verbinding
Brené Brown
Paperback  208 paginas
1999