Volle bloei Paperback

Volle bloei
 

Samenvatting

Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen...Meer Volle bloei Lees meer

Product Informatie

Auteur

Hetty Kleinloog

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Marmer B.V.

ISBN

9789460683985

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

416

Formaat

216 x 141 x 36 mm

Samenvatting

Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen...Meer Volle bloei Lees meer

Paperback
416 pagina's
€ 20 99
eBook € 12,99

Bekijk alles van Hetty Kleinloog
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden. Zo wil Danny, een rasechte Amsterdamse, nog één keer een hit schrijven én zingen. En Wanda, diplomatenvrouw, wil bewijzen dat ze ook in haar eentje een wereldreis kan maken. Lies, die altijd voor haar moeder heeft gezorgd, zou voor het eerst in haar leven een grote liefde willen én een orgasme. Anneke is op zoek naar haar ter adoptie afgestane zoon. En Greetje wil weten of ze de moord op haar man, waarvoor ze twaalf jaar heeft vastgezeten, wel echt heeft gepleegd. 'Een hilarische en ontroerende ode aan vriendschap en het leven.' - Dieuwertje Blok 'Verrassend en beeldend, erg genoten van dit boek.' - Sara Kroos


Product Informatie

Auteur

Hetty Kleinloog

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Marmer B.V.

ISBN

9789460683985

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

juni 2018

Pagina's

416

Formaat

216 x 141 x 36 mm

Beoordelingen

‘Volle bloei’- Hetty Kleinloog5 / 5

Ontroerend

Volle Bloei- auteur Hetty Kleinloog
Uitgeverij Marmer.
Foto auteur Hadewych Veys
ISBN 9 789460 683985

Toen ik dit als recensie boek mocht lezen had ik nog al mijn twijfels.
Zo iets is toch niets voor mij. Wat zat ik er verschrikkelijk naast. Vanaf de eerste tot de laatste letter heeft het mij geboeid.

Vijf vrouwen op leeftijd Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje.
Ze komen elkaar op het kerkhof tegen. Op het eerste gezicht allemaal bij het graf van hun dierbare echtgenoot.
Een merkwaardige gebeurtenis brengt hen samen.

Als er langzamerhand een vriendschap tussen de dames ontstaat komen ze er achter dat ze allemaal nog een ultime droom hebben te verwezenlijken.

Het boek is humoristisch maar ook ontroerend.
In het begin tranen in mijn ogen van het lachen op het einde tranen in mijn ogen van wat een vriendschap kan doen.

Het boek krijgt van mij 5*


5 / 5

Ga niet op vakantie zonder dit boek!

Ze leren elkaar kennen op een begraafplaats. Vijf vrouwen.
De een is ‘desperately seeking’ naar een man, de ander is blij dat ze weer ‘vrij’ is.

Vanaf de eerste bladzijde neemt Hetty Kleinloog je mee in het verhaal van ‘Volle Bloei’: Wie zijn die vrouwen en waarom zijn ze zoals ze zijn?

Gaandeweg leer je ze alle vijf steeds beter kennen. Totaal verschillend, met één overeenkomst: Ze zijn echt geen 18 meer. Juist daardoor vormt zich die onwaarschijnlijke maar heel bijzondere vriendinnenclub.

Mijn favoriet Danny, lieve kwetsbare Danny met haar tijgerprint en suikerspin, die zich verschuilt achter een grote mond, en Wanda, afstandelijke en gekwetste Wanda, die zich hult in designer kleding en dat combineert met een arrogante houding, waar ik zoveel in herken.

Dat is denk ik ook één van de aspecten die dit boek zo mooi maken: Iedereen herkent wel iets van zichzelf. Of het nu een rare karaktereigenschap is, of iets wat je in je leven hebt mee gemaakt.

Door haar ongedwongen schrijfstijl en subtiele humor laat Hetty Kleinloog je weer nadenken over de grote vragen van het leven: Hoe geef je weer schwung aan je leven wanneer je in de ogen van anderen echt al even over je hoogtepunt heen bent? Hoe besluit je of je je kinderen dat ene grote geheim vertelt dat je al je hele leven met je meedraagt? Wanneer is het genoeg geweest en kies je voor jezelf?

Hoe vaak horen we niet ‘Het is niet de bestemming die telt, maar de reis er naartoe’. Deze vrouwen laten in de praktijk zien hoe waar dat is. Met ups en downs. Ze buigen wel, maar barsten niet.

Hetty geeft elke keer een inkijkje in hun leven en in hun emoties. Van de kleine alledaagse dingen tot de hele grote. De personages komen zo steeds meer tot leven. Je begrijpt steeds beter wat ze drijft én tegenhoudt om bepaalde dingen te doen en te zeggen. Ook elkaar leren ze steeds beter kennen en ze helpen elkaar om nieuwe dingen te doen, hoe eng soms ook. Want je weet wat je hebt, maar niet wat je krijgt…

Het leven is niet eenvoudig, maar zoals Danny zegt: ‘Maak er wat van’. Ook als het allemaal niet is wat je had gedacht of gehoopt.

‘Wow, dit is een mooi cadeau voor een paar vriendinnen’. Dat is wat ik dacht toen ik ‘Volle Bloei’ dichtsloeg.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Volle bloei
Volle bloei
Hetty Kleinloog
Paperback  416 paginas
2099