Van 16 t/m 24 maart ontvang je bij besteding van min. 15.- aan Nederlandstalige boeken en eBooks gratis het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking geschreven door de familie Chabot. De poëziebundel Ooievaarsblues geschreven door Bart Chabot, neem je al voor maar 5.- mee. Het thema van dit jaar is 'Bij ons in de familie'. OP=OP.

Wie schrijft het Boekenweekgeschenk 2024?

Dit jaar gebeurt er iets heel bijzonders. Voor het eerst in de geschiedenis van het boekenweekgeschenk slaan niet één, niet twee, maar zes auteurs de handen ineen om samen te schrijven. En het zijn niet zomaar zes auteurs; het is de hele familie Chabot die deze eer te beurt valt. Bart, samen met zijn vrouw Yolanda en hun vier zonen, zal in 2024 het boekenweekgeschenk verzorgen.

Het thema van de Boekenweek is 'Bij ons in de familie', en hoe toepasselijk is het dan dat een familie samen dit geschenk voor hun rekening neemt? Het belooft een unieke samenwerking te worden waarbij de verschillende stemmen en stijlen van elk familielid samenkomen in één boek. We kunnen niet wachten om te zien wat voor verhaal ze voor ons in petto hebben.

Wat is het Boekenweekgeschenk 2024?

Het Boekenweekgeschenk heeft de titel Gezinsverpakking.

Welke maand is het Boekenweek?

De Boekenweek is altijd in maart. Dit jaar van 16 t/m 24 maart.

Wat is dit jaar het thema van de Boekenweek?

Het thema van de 89ste editie is "Bij ons in de familie" en het Boekenweekgeschenk wordt daarom geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot. Iedereen maakt deel uit van een familie. Alles is familie, al is familie soms niet alles en kun je elkaar ook kwijtraken. Denk aan familie en de verhalen komen los. De literatuur staat dan ook bol van de familieverhalen.

Kan je gratis reizen met het Boekenweekgeschenk?

Helaas kun je niet meer gratis reizen met de NS met het Boekenweekgeschenk. NS is hiermee in 2023 gestopt.