Bruna Boeken top 10

Op zoek naar de top 10 beste boeken van dit moment? Bruna geeft je graag boekentips; onze beste boeken top 10 staat er vol mee! In dit boekenoverzicht zie je welke boeken er op dit moment het best verkocht worden. Fictie en non-fictie, alle genres bij elkaar. Is het ook een boek voor jou? Dat lees je op de achterflap, en soms krijg je van ons zelfs het eerste hoofdstuk cadeau. En vind je het hier niet, dan wel in één van onze andere boeken selecties! De beste boeken uit de top 10 en top 100 verzenden wij gratis! Koop de beste boeken bij bruna.nl net zo goedkoop als in de Bruna-winkel. Want bestel je online een top 100-boek, dan zijn de verzendkosten voor ons! En als dat voor de top 100 geldt, dan is dat natuurlijk ook zo voor alle beste boeken in deze top 10. Bestel één van deze best verkochte boeken, en verzending is gratis. Boeken die je voor 23:00 bestelt, worden bovendien vandaag nog verpakt en verzonden. Liggen ze morgen onder je kussen! Staan deze boeken top 10 al in je kast? Of wil je meer boekentips van Bruna? Bekijk dan eens onze andere beste boeken top 10 lijsten! In onze literatuur en roman boeken top 10 vind je bijvoorbeeld de 10 mooiste literatuur en meeslepende romans. We hebben ook een top 10 kinderboeken, een managementboeken top 10, en een eBook top 10! En zoek je iets specifieks, neem dan een kijkje in onze thematische Bruna collecties.


 1. 1
  Dit kan niet waar zijn

  Dit kan niet waar zijn

  Joris Luyendijk
  De financiële wereld blijkt geen ver-van-mijn-bedshow. De financiële wereld is het bed zelf. En toen op 15 september 2008 de Amerikaanse bank Lehman Brothers failliet ging, stortte dat bed op een haar na in. Bankiers in de City hamsterden voedsel, zetten hun geld om in goud, of bereidden de evacuatie van hun kinderen naar het platteland voor. Joris Luyendijk zat twee jaar lang ondergedompeld in deze wereld. Aan het begin wist hij er net zoveel van als de gemiddelde burger, namelijk bijna niks. Stap voor stap lieten insiders hem zien hoe de financiële wereld in elkaar zit - met gevaar voor hun eigen baan. Zijn bankiers monsters? Is hebzucht het probleem? En veel belangrijker: kan het weer gebeuren? Zijn de diepere oorzaken van de crash van 2008 weggenomen, of is de financiële wereld nog altijd een tijdbom in het hart van onze samenleving?
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 14,99

 1. Nieuw
  2
  Magdalena

  Magdalena

  Maarten 't Hart
  Het langverwachte boek van Maarten 't Hart over zijn moeder `Na mijn dood, zei de moeder van Maarten t Hart vaak, `kun je over me schrijven wat je wilt, maar spaar me zolang ik leef. Daarom heeft t Hart in zijn werk zijn moeder zo veel mogelijk uit het zicht gehouden, waardoor een enigszins vertekend beeld van zijn jeugd ontstond. Nu zijn moeder in 2012 is overleden, kan Maarten t Hart alsnog de wonderlijke eigenaardigheden en de onwrikbare, rotsvaste zekerheid des geloofs van zijn moeder aan een nader onderzoek onderwerpen, aldus een leemte in zijn autobiografie opvullend.
  Paperback  € 19,99 | Gebonden  € 21,99 | eBook  € 14,99

 1. Nieuw
  3
  Tweede leven

  Tweede leven

  S.J. Watson
  In 'Tweede leven' van SJ watson wordt Julia geconfronteerd met de gewelddadige dood van haar zusje Kate in Parijs. Van Kates huisgenote en beste vriendin hoort ze over het dubbelleven dat Kate leidde. Wanneer Julia dit tweede leven van haar zusje onderzoekt, ontmoet ze de charmante en mysterieuze Lukas. Julia's zoektocht wordt steeds obsessiever en ze belandt in een levensgevaarlijke wereld. Evenals in 'Voor ik ga slapen' toont SJ Watson zich een meester in het portretteren van het totale isolement van de hoofdpersoon en wordt de lezer meegetrokken in een beklemmend spel van waarheid en bedrog.
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 12,99  € 9,99 | Dwarsligger  € 17,95

 1. 4
  Gouden jaren

  Gouden jaren

  Annegreet van Bergen
  In slechts twee generaties heeft de technologische revolutie ons leven totaal veranderd. Annegreet van Bergen beschrijft in Gouden jaren hoe dit precies is gegaan. De verschillen met pakweg 50 jaar geleden zijn enorm. In 1952 was het gebruikelijk om een stofzuiger te delen met je moeder of schoonmoeder. Kun je je nog voorstellen dat er in 1961 slechts 24 uur per week werd uitgezonden op televisie? En in 1965 hadden alleen de buren telefoon. Gouden jaren gaat over de geschiedenis die nog niet zo lang geleden is. Herkenbaar en mooi. Hoe beleef jij de gouden jaren? Na de oorlog is ons land onvoorstelbaar hard gegroeid op het gebied van welvaart. Ons leven veranderde daardoor ingrijpend. Voor Annegreet van Bergen was dat reden genoeg om er een boek over te schrijven. De prachtige foto's in Gouden jaren zullen je ongetwijfeld raken. Beroepen en activiteiten van vroeger zijn nu achterhaald. Maar nog niet vergeten. De anekdotes en observaties tonen aan dat we rijker zijn geworden dan we ooit voor mogelijk hadden gehouden. Het grote voordeel van de Bruna webshop is dat je morgen al Gouden jaren van Annegreet van Bergen kunt lezen. Als je tenminste op werkdagen voor 23.00 uur bestelt. Veel plezier met deze nostalgische verhalen over vroeger!
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 14,99

 1. 5
  Steinz

  Steinz

  Pieter Steinz, Jet Steinz
  Gids voor de wereldliteratuur Wat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz - gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, aan de hand van: - 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor boeken in een vergelijkbare stijl of over hetzelfde onderwerp - 52 boekwebben, literaire schema's rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen - 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Wolf Hall en van Advocaat van de hanen tot Der Zauberberg - 26 'one-book wonders', auteurs die beroemd zijn om één briljant boek - 26 lijstjes met elk 13 boeken over één onderwerp - 52 landkaarten die laten zien waar de meesterwerken uit de wereldliteratuur zich afspelen - ideaal voor 'lezen op locatie' - 26 quizzen rondom literaire thema's Een introductie tot het wereldwijde web van de fictie Steinz - Gids voor de wereldliteratuur, een samenvoeging, volledige bewerking en actualisering van de succesboeken Lezen &cetera (2003) en Lezen op locatie (2004), is een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden. Aan Steinz - Gids voor de wereldliteratuur werd meegewerkt door Toef Jaeger (1971), redacteur Boeken en literair criticus van NRC Handelsblad.
  Paperback  € 34,95 | eBook  € 24,99

 1. 6
  Het aanzien van 2014

  Het aanzien van 2014

  Han van Bree
  2014 was zeker geen saai jaar! We werden derde op het WK voetbal in Brazilië, de Pietendiscussie vlamde op tot ongekende hoogte en we kregen een nieuw 10 euro-biljet. Maar dat was nog lang niet alles. In Het aanzien van 2014 geeft Han van Bree een compleet overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, rages in binnen- en buitenland en de mooiste boeken en films die uitkwamen in het jaar 2014. In haar selectie even meedogenloos als de geschiedenis zelf, maar gelukkig voorzien van relativerend en gevat commentaar. Van loombandje tot onthoofdingsvideo: in Het aanzien van 2014 lees je het hele jaar terug. Het aanzien van 2014 beschrijft hoogte- en dieptepunten. In Het aanzien van 2014 is er uitgebreid aandacht voor de ramp met MH17, het weer opduikende ebolavirus, Oranje's medailles op het WK, en de eerste Koningsdag ooit gevierd. Daarnaast The Common Linnets die tweede werden op het Songfestival, de oorlog in Gaza, Libië, Syrië en de Oekraïne, en het succes van de Ice Bucket Challenge voor ALS. Zwarte Piet werd in 2014 minder zwart, Malala kreeg de Nobelprijs voor de vrede, Anderlecht en Ajax wonnen landstitels en de N-VA won de Belgische verkiezingen. En 2014 was ook het jaar waarin de Nederlandse schaatsploeg ongekend succesvol was in Sotsji, fans vlogger Enzo Knol belaagden, de dood van zwarte arrestanten voor protesten zorgden in de VS en Els Borst werd vermoord. Over de boeken van auteur Han van Bree: als auteur is Han van Bree al ruim dertig jaar betrokken bij Het aanzien van: op maand ingedeelde kijkboeken, met op elke bladzijde een andere kleine of grote gebeurtenis. Mooie kleurenfoto's ondersteunen de informatieve en prettig leesbare teksten van Han van Bree, of andersom. Van Bree schreef behalve Het aanzien van 2014, onder andere ook de bestseller Beatrix - koningin der Nederlanden.
  Gebonden  € 19,99

 1. 7
  Leeuwentemmer

  Leeuwentemmer

  Camilla Läckberg
  Vind jij de boeken van Camilla Läckberg ook zo spannend? Dan wil je Leeuwentemmer vast en zeker zo snel mogelijk in huis hebben. Wij hebben hem voor je, het nieuwe deel in de fascinerende reeks over schrijfster Erika Falck. En natuurlijk over haar man, inspecteur Patrik Hedström. Leeuwentemmer is weer een echte thriller. Precies zoals je van Camilla Läckberg gewend bent! Verleden en heden: als de winter huishoudt in Fjiällbacka, dan is de sfeer altijd net iets grimmiger. In Leeuwentemmer gaat Inspecteur Patrik Hedström tijdens de sneeuwtijd op zoek naar Victoria. Dit jonge meisje is vermist en wordt uiteindelijk gevonden. Ernstig verminkt. Omdat Patrik een verband ziet met andere verdwijningen, wil hij andere meisjes eenzelfde lot te besparen. Ondertussen is Erika verdiept in een oude zaak. Deze familietragedie eindigde met de dood van de echtgenoot. Maar wat is er nu echt gebeurd? Langzaam beginnen het verleden en het heden door elkaar te lopen. Snel beginnen in Leeuwentemmer: omdat je niet kunt wachten totdat je Leeuwentemmer van Camilla Läckberg in huis hebt, zorgen wij voor een snelle bezorging. Bestel deze thriller op een werkdag voor 23.00 uur en je hebt hem de volgende dag in huis. Ophalen bij de Bruna in de buurt kan ook. Zeg het maar, wat wil jij het liefst?
  Paperback  € 19,99 | eBook  € 14,99  € 9,99 | Dwarsligger  € 17,95

 1. 8
  De mooie voedselmachine

  De mooie voedselmachine

  Giulia Enders
  De mooie voedselmachine is een vrolijk, open en informatief boek over de spijsvertering met de meest recente wetenschappelijke inzichten. Arts in opleiding Giulia Enders won in 2012 de Science Slam en is een regelrechte hit in Duitsland: ze verkocht in zes maanden tijd al meer dan 800.000 exemplaren. Makkelijk te lezen en vol feiten, fabels, grapjes en wetenschap, heeft Enders met De mooie voedselmachine een nobel doel: iedereen meer kans geven op gezondheid. De mooie voedselmachine in de pers: "Giulia Enders geeft een fenomenale masterclass 'darmen'. Boeiend vanaf de eerste zin! Intelligent, aantrekkelijk geschreven.' - Humberto Tan in RTL Late Night. "Enders wijst in haar boek op de belangrijke rol van de darmen voor het brein. En ook voor andere organen; eigenlijk voor het hele welbevinden van de mens.' - de Volkskrant. "Wie écht wil weten hoe de spijsvertering in elkaar steekt, van hap tot plons, leest het holistische De mooie voedselmachine.' - NRC Handelsblad. Download De mooie voedselmachine als eBook. Steeds meer boeken zijn bij Bruna ook verkrijgbaar in een digitale uitgave, om te lezen op je smartphone, tablet of e-Reader. Koop De mooie voedselmachine nu online als eBook en je kunt direct beginnen met lezen! Al hoef je bij Bruna ook niet lang te wachten op de mooie gedrukte uitgave.
  Paperback  € 17,95 | eBook  € 12,99

 1. 9
  Mont Blanc

  Mont Blanc

  Suzanne Vermeer
  Wat doe je als je bij een reorganisatie je baan verliest? Laura, de hoofdpersoon uit 'Mont Blanc' van Suzanne Vermeer, weet het niet zo goed. Totdat haar vriend Tim haar vraagt om in zijn bedrijf te komen werken. Dat lijkt een ideale oplossing, maar er schuilen wat addertjes onder het gras. Tim's zakenpartner en boezemvriend Sander wil Laura er liever niet bij hebben. Dat leidt tot spanning tussen Sander en Tim, terwijl Laura altijd goed met Sander kon opschieten. En waarom vertelt Tim ineens dat hij onvruchtbaar is en dat zijn vorige relatie daarom stukgelopen is? 'Mont Blanc' van Suzanne Vermeer zit boordevol geheimen...Van ontspannen wintersport tot angstaanjagend drama. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het boek om een wintersportvakantie naar Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc. Van ontspanning is echter weinig sprake. Het wordt een ware nachtmerrie voor Laura. Zowel Tim als Sander doen steeds vreemder. Na een reeks angstaanjagende gebeurtenissen weet Laura dat er iets goed fout zit. Wat het hoogtepunt van de week had moeten worden, draait uit op een vreselijk drama. Over de boeken van auteur Suzanne Vermeer: misschien wist je wel dat Suzanne Vermeer het pseudoniem was van de in 2011 overleden auteur Paul Goeken. Dat hij het alter ego was van Suzanne Vermeer werd pas na zijn dood bekend. Naast 'Mont Blanc' is vooral 'All inclusive', het debuut uit 2006, een bekend boek van Vermeer. Vakantie is het hoofdthema van alle boeken. Ideaal natuurlijk om zelf mee te nemen als je op vakantie bent! Wees niet bang dat er geen nieuwe boeken van Suzanne Vermeer verschijnen, want een andere schrijver heeft het pseudoniem overgenomen. Wie dat is? Dat blijft een raadsel.
  Paperback  € 15,00 | eBook  € 9,99

 1. 10
  Kom hier dat ik u kus

  Kom hier dat ik u kus

  Griet Op de Beeck
  Ben je op zoek naar een wondermooie roman? Dan is Kom hier dat ik u kus een goede keuze. Hiermee heeft Griet op de Beeck een bijzonder meeslepend verhaal geschreven. Het gaat over Mona, die we meemaken als kind, als vierentwintigjarige en als vijfendertigjarige. De gebeurtenissen in haar leven zorgen ervoor dat ze wordt wie ze is. Kom hier dat ik u kus is een bruut eerlijk, humorvol en scherp boek. Kinderen en hun ouders spelen de hoofdrol. Net als verantwoordelijkheid en schuld. Wat doen we onszelf en anderen aan? Welke geheimen nemen we mee in ons zwijgen? In Kom hier dat ik u kus lees je er alles over. Jezelf redden en liefhebben: hoe sterk kun je zijn? Durf je jezelf te redden en lief te hebben? Dat zijn de centrale thema's van Kom hier dat ik u kus. De dramatische manier waarop Griet op de Beeck (1973) schrijft, heeft vast te maken met haar achtergrond. Na tien jaar lang als dramaturg in het theater ging ze schrijven. Daar mogen wij nu van meegenieten. Morgen al Kom hier dat ik u kus in huis: het grote voordeel van bruna.nl is dat je morgen je nieuwe boek al kunt lezen. Tenminste, als je op een werkdag voor 23.00 uur bestelt. Snelheid en gemak zijn de uitgangspunten van Bruna. Veel leesplezier met Kom hier dat ik u kus van Griet op de Beeck!
  Paperback  € 19,95 | eBook  € 11,99