Bruna Boeken top 10

Op zoek naar de top 10 beste boeken van dit moment? Bruna geeft je graag boekentips; onze beste boeken top 10 staat er vol mee! In dit boekenoverzicht zie je welke boeken er op dit moment het best verkocht worden. Fictie en non-fictie, alle genres bij elkaar. Is het ook een boek voor jou? Dat lees je op de achterflap, en soms krijg je van ons zelfs het eerste hoofdstuk cadeau. En vind je het hier niet, dan wel in één van onze andere boeken selecties! De beste boeken uit de top 10 en top 100 verzenden wij gratis! Koop de beste boeken bij bruna.nl net zo goedkoop als in de Bruna-winkel. Want bestel je online een top 100-boek, dan zijn de verzendkosten voor ons! En als dat voor de top 100 geldt, dan is dat natuurlijk ook zo voor alle beste boeken in deze top 10. Bestel één van deze best verkochte boeken, en verzending is gratis. Boeken die je voor 23:00 bestelt, worden bovendien vandaag nog verpakt en verzonden. Liggen ze morgen onder je kussen! Staan deze boeken top 10 al in je kast? Of wil je meer boekentips van Bruna? Bekijk dan eens onze andere beste boeken top 10 lijsten! In onze literatuur en roman boeken top 10 vind je bijvoorbeeld de 10 mooiste literatuur en meeslepende romans. We hebben ook een top 10 kinderboeken, een managementboeken top 10, en een eBook top 10! En zoek je iets specifieks, neem dan een kijkje in onze thematische Bruna collecties.


 1. 1
  Powerfood

  Powerfood

  Rens Kroes
  Fijne recepten met verantwoorde ingrediënten, die biedt Rens Kroes je in Powerfood. Happy & healthy, zo wil jij toch ook leven? Misschien ken je de columns en blogs van Rens al. Dan weet je dat ze het genieten van het leven heel belangrijk vindt. Je mag jezelf best verwennen, als je het maar doet met gezonde voeding. Powerfood dus. In dit boek vind je allerlei gezonde varianten om van te smullen. Van ontbijtje tot smoothie-to-go en van salade tot snack. Kies ook voor lekker, gezond en gemakkelijk met Powerfood van Rens Kroes! Maak zelf powerfood met hulp van Rens Kroes: de praktische schema's helpen je begrijpen waarom bepaalde ingrediënten zo gezond zijn. Voor elk onderdeel van je lichaam zijn er weer andere voedingsmiddelen. Wil je sterkere nagels, glanzend haar of een stralende huid? Dan lees je in Powerfood wat Rens Kroes je daarvoor aanbeveelt qua eten. Als kleindochter van de eerste biologische boer van Friesland en een kruidenvrouw heeft Rens volop kennis. Zo adviseert ze mensen hun levensstijl en voedingspatroon aan te passen. Morgen al powerfood maken? Dat kan! Als je enthousiast over iets bent, wil je daar zo snel mogelijk aan beginnen. Dat geldt ook voor Powerfood van Rens Kroes. Bestel online op bruna.nl op werkdagen voor 23.00 uur en wij bezorgen je boek morgen al. Dan kun je heel vlug aan de slag met gezond eten!
  Gebonden  € 19,99

 1. 2
  Steinz

  Steinz

  Pieter Steinz, Jet Steinz
  Gids voor de wereldliteratuur Wat te lezen na Honderd jaar eenzaamheid, Het diner of een ander favoriet boek? Hoe liep het af met Jane Eyre, en waarom is Anna Karenina zo bijzonder? Door welke romans werd Haruki Murakami beïnvloed, en wie hebben zich op hun beurt laten inspireren door Norwegian Wood? Steinz - gids voor de wereldliteratuur geeft antwoord op deze en vele andere vragen, aan de hand van: - 416 karakteriseringen van auteurs uit 26 taalgebieden, met aandacht voor hun beste werk, en met tips voor boeken in een vergelijkbare stijl of over hetzelfde onderwerp - 52 boekwebben, literaire schema's rondom beroemde boeken, met een overzicht van invloeden en suggesties voor verder lezen - 104 enthousiasmerende samenvattingen van klassieken uit de wereldliteratuur, van de Decamerone tot Wolf Hall en van Advocaat van de hanen tot Der Zauberberg - 26 'one-book wonders', auteurs die beroemd zijn om één briljant boek - 26 lijstjes met elk 13 boeken over één onderwerp - 52 landkaarten die laten zien waar de meesterwerken uit de wereldliteratuur zich afspelen - ideaal voor 'lezen op locatie' - 26 quizzen rondom literaire thema's Een introductie tot het wereldwijde web van de fictie Steinz - Gids voor de wereldliteratuur, een samenvoeging, volledige bewerking en actualisering van de succesboeken Lezen &cetera (2003) en Lezen op locatie (2004), is een handboek voor de individuele lezer, maar ook een naslagwerk voor leesgroepen, boekhandelaars, scholieren, studenten en docenten. Een schat aan informatie en dwarsverbanden. Aan Steinz - Gids voor de wereldliteratuur werd meegewerkt door Toef Jaeger (1971), redacteur Boeken en literair criticus van NRC Handelsblad.
  Paperback  € 34,95 | eBook  € 14,99

 1. 3
  Opgeruimd!

  Opgeruimd!

  Marie Kondo
  Voor altijd een schoon en rommelvrij huis: ervaar hoe opruimen je leven voorgoed kan veranderen! De Japanse Marie Kondo runt een gerenommeerd adviesbureau dat mensen leert hoe ze hun rommelige huizen kunnen transformeren in ruimtes vol rust en inspiratie. De sleutel tot succesvol opruimen is om alleen de zaken te bewaren waar je echt van houdt, en de rest weg te doen. Met een wachtlijst van drie maanden is haar KonMari-methode voor opruimen, keuzes maken en organiseren een internationaal fenomeen. Ze helpt je in Opgeruimd! op inspirerende wijze stap voor stap om je huis en je leven op orde te krijgen.
  Paperback  € 18,95 | eBook  € 13,99

 1. 4
  Het betoverde woud

  Het betoverde woud

  In dit prachtige nieuwe kleurboek voor volwassenen, neemt Johanna Basford je mee op een zoektocht naar een kasteel middenin een betoverd woud. Kleur de prachtige bostaferelen in, of ga op zoek naar alle verborgen dieren en magische voorwerpen in het betoverde woud - waaronder ook bijzondere symbolen! Met alle negen symbolen in de hand kun je de kasteelpoort openen, om te ontdekken wat daar achter schuilgaat... Johanna Basford kenden we al van het bekende zoek- en kleurboek voor volwassenen Mijn geheime tuin. Laat je nu helemaal opnieuw verrassen door het verbluffende Het betoverde woud. Het betoverde woud doet iets bijzonders met je. De betoverende kleurplaten in dit kleurboek zijn heerlijk voor een lange winteravond met thee, om even helemaal in weg te duiken tijdens je koffiepauze of om compleet in te verdwalen aan een campingtafeltje. Met het inkleuren van de prachtige afbeeldingen zet je je gedachten op nul en laat je je creativiteit de vrije loop. Door te kleuren in Het betoverde woud kom je weer in contact met je fantasie, ontdekkingszucht en je scheppingsvermogen. Geniet van wat Het betoverde woud met je doet! Kleuren voor volwassenen is ongelofelijk populair. Niet voor niets verdringen kleurboeken alle andere hobbyboeken in de boekhandel! Bij Bruna kies je uit een grote, steeds wisselende collectie precies het kleurboek dat bij jou past. Een kleurboek is altijd een cadeautje, of je het nu voor jezelf koopt, of voor een ander. En of je nu online bestelt, of naar de winkel komt: we pakken je kleurboek met alle plezier voor je in!
  Paperback  € 10,90

 1. 5
  Vader-en-Dochterboek

  Vader-en-Dochterboek

  Bert Wagendorp, Hannah Wagendorp
  Een boek met de Vaderdagcadeau-top-vijf. Een boek met de mooiste liedjes van vaders over dochters of andersom. Met handige tips voor het verwekken van een dochter, films over vaders en dochters die je gezien moet hebben, het verhaal van Pablo en Paloma Picasso en de honderden dochters van Zeus. Een boek over de eerste (vaak puberale) ruzie. Een boek over moeilijkheden, valkuilen en de beste plekken om samen vakantie te vieren (niet in een tent). Een boek over het Electra-complex, over het loslaatproces (van vader), het eerste vriendje (van dochter) en Pippi en Efraïm Langkous. Over vaders die vader en moeder tegelijk moeten zijn, dochters die niet de enige dochter zijn in een gezin (of juist wel) en een heel erg onaardig eerste vriendje. Een boek, geschreven door twee ervaringsdeskundigen, van elk soort één. Een vader (Bert Wagendorp) en een dochter (Hannah Wagendorp).
  Paperback  € 19,95

 1. 6
  Het aanzien van 2014

  Het aanzien van 2014

  Han van Bree
  2014 was zeker geen saai jaar! We werden derde op het WK voetbal in Brazilië, de Pietendiscussie vlamde op tot ongekende hoogte en we kregen een nieuw 10 euro-biljet. Maar dat was nog lang niet alles. In Het aanzien van 2014 geeft Han van Bree een compleet overzicht van de opvallendste nieuwsfeiten, de grootste sportprestaties, rages in binnen- en buitenland en de mooiste boeken en films die uitkwamen in het jaar 2014. In haar selectie even meedogenloos als de geschiedenis zelf, maar gelukkig voorzien van relativerend en gevat commentaar. Van loombandje tot onthoofdingsvideo: in Het aanzien van 2014 lees je het hele jaar terug. Het aanzien van 2014 beschrijft hoogte- en dieptepunten. In Het aanzien van 2014 is er uitgebreid aandacht voor de ramp met MH17, het weer opduikende ebolavirus, Oranje's medailles op het WK, en de eerste Koningsdag ooit gevierd. Daarnaast The Common Linnets die tweede werden op het Songfestival, de oorlog in Gaza, Libië, Syrië en de Oekraïne, en het succes van de Ice Bucket Challenge voor ALS. Zwarte Piet werd in 2014 minder zwart, Malala kreeg de Nobelprijs voor de vrede, Anderlecht en Ajax wonnen landstitels en de N-VA won de Belgische verkiezingen. En 2014 was ook het jaar waarin de Nederlandse schaatsploeg ongekend succesvol was in Sotsji, fans vlogger Enzo Knol belaagden, de dood van zwarte arrestanten voor protesten zorgden in de VS en Els Borst werd vermoord. Over de boeken van auteur Han van Bree: als auteur is Han van Bree al ruim dertig jaar betrokken bij Het aanzien van: op maand ingedeelde kijkboeken, met op elke bladzijde een andere kleine of grote gebeurtenis. Mooie kleurenfoto's ondersteunen de informatieve en prettig leesbare teksten van Han van Bree, of andersom. Van Bree schreef behalve Het aanzien van 2014, onder andere ook de bestseller Beatrix - koningin der Nederlanden.
  Gebonden  € 19,99

 1. 7
  Aan de rand van de wereld

  Aan de rand van de wereld

  Michael Pye
  De middeleeuwen bij ons, overweldigend verteld door Michael PyeDat de middeleeuwen geen lege donkerte tussen het Romeinse Rijk en de renaissance waren, wisten we al langer. Maar nooit slaagde iemand erin het rijke middeleeuwse leven zo dichtbij te brengen als Michael Pye. Hij beschrijft hoe volkeren rond de Noordzee de eerste grote stappen zetten richting ons hedendaagse monetaire systeem, een rechtvaardige justitie, de moderne wetenschap, een opener visie op liefde en seks. Door overzees contact konden deze ideeën zich verspreiden en kreeg de Noord-Europese identiteit definitief vorm.Pye, gerenommeerd historicus en verteller pur sang, laat ons kennismaken met Vlaamse vissers en Nederlandse ambachtslui, Vikings en artiesten, spionnen en ondernemende hanzeaten. Aan de hand van een ontzaglijk aantal bronnen beschrijft hij hun smaken, ziektes, technologie, mode enzovoort. Aan de rand van de wereld is een ronduit magnifiek boek over duizend wervelende jaren.
  Gebonden  € 29,99 | eBook  € 12,99

 1. 8
  Bijbel in gewone taal

  Bijbel in gewone taal

  Op 1 oktober verschijnt de Bijbel in Gewone Taal, een nieuwe vertaling van de Bijbel vanuit de grondteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor iedereen die behoefte heeft aan een duidelijke en toegankelijke Bijbel.
  Gebonden  € 28,50 | Gebonden  € 47,50 | Gebonden  € 39,50

 1. 9
  Bijbel in gewone taal

  Bijbel in gewone taal

  Op 1 oktober verschijnt de Bijbel in Gewone Taal, een nieuwe vertaling van de Bijbel vanuit de grondteksten, gemaakt door het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) voor iedereen die behoefte heeft aan een duidelijke en toegankelijke Bijbel.
  Gebonden  € 39,50 | Gebonden  € 47,50 | Gebonden  € 28,50

 1. 10
  De mannen van de droomfabriek

  De mannen van de droomfabriek

  Ineke Holtwijk
  In 1989 ging de Postcode Loterij van start, als wild plan van drie overmoedige marketeers en een ex-priester. Zonder geld en zonder technische kennis, maar met 'de hufterigheid om dingen door de muur te slaan' braken ze de gesloten loterijmarkt open. Geen zee ging te hoog, geen idee was te gek, want: 'Wij doen alles anders. Alleen als je de regels verandert, verander je de markt.' Vijfentwintig jaar later is de Nationale Postcode Loterij glamourfabriek, geldmachine, netwerk en wereldverbeteraar ineen. Ze hebben er veel geld uit te delen: tot nu toe meer dan vier miljard euro. Het is een bedrijf dat goede doelen sexy heeft weten te maken en grootheden als Nelson Mandela, Bill Clinton en Rafael Nadal binnenhaalde voor de promotie. De A-merken staan in de rij voor een partnership. Toch is de geschiedenis van de loterij niet onbesproken. Voor het eerst kreeg een onafhankelijke journalist de gelegenheid achter de schermen te kijken. Ineke Holtwijk liep mee en sprak uitvoerig met de hoofdrolspelers en andere betrokkenen binnen en buiten de loterij. Het resultaat is De mannen van de droomfabriek. Ineke Holtwijk (1955) werkte in het pand waar de Postcode Loterij van start ging. Kort na de oprichting vertrok ze als correspondent voor de GPD, de Volkskrant en NOS Journaal naar Zuid-Amerika en verwonderde zich vanaf de zijlijn over het stormachtige succes van haar voormalige collega's. Holtwijk publiceerde diverse boeken, waaronder de bestseller Kannibalen in Rio.
  Paperback  € 19,95 | eBook  € 9,99