John Green

John Green

John Green (1977) is een van de bekendste auteurs van de Verenigde Staten. Hij is vooral bekend door zijn boek Een weeffout in onze sterren, verfilmd als The fault in our stars. Ook zijn andere boeken, waaronder Het grote misschien en Paper towns, zijn ontzettend populair.

John Green ging naar een kostschool in Alabama, die grote gelijkenis vertoont met Culver Creek uit Het Grote Misschien. Hij studeerde Engels en godsdienstwetenschappen en wilde ooit priester worden in de Anglicaanse kerk. Hij werkte een tijdlang in een kinderziekenhuis, waar hij besloot dat hij een boek wilde schrijven over kinderen die om moeten gaan met de dood.

John Green recenseert o.a. voor Booklist en The New York Times Book Review, en schrijft voor verschillende radioprogramma's. Daarnaast maakte hij met zijn broer Hank het videoblogproject Brotherhood 2.0. Hun YouTube-kanaal Vlogbrothers is ontzettend populair. John Green houdt intensief contact met zijn fans, die zich Nerdfighters noemen. Samen met de Nerdfighters zet hij zich in voor goede doelen. In 2014 werd John Green door TIME Magazine uitgeroepen tot een van de honderd meest invloedrijke personen van het jaar.