Loes den Hollander

Loes den Hollander

Loes den Hollander schrijft al vanaf het moment dat ze kon lezen. Aanvankelijk po�zie, later columns, daarna verhalen en ten slotte haar eerste boek. Toch kwam het nooit in haar op om van schrijven haar beroep te maken, omdat ze zich helemaal richtte op haar carri�re in de gezondheidszorg. Dat veranderde toen ze in 2001 een verhalenwedstrijd won. Vanaf dat moment ging er voor haar gevoel een luik in haar hoofd open waar een onstuitbare lading teksten achter zit die zich allemaal verdringen om te worden opgeschreven. Toen ze in 2006 haar carri�re als directeur van een gezondheidszorginstelling be�indigde, vond ze vrijwel tegelijk een uitgever voor Vrijdag, haar eerste literaire thriller. Daarna volgde al snel het zinderende Zwanenzang en sindsdien is schrijven haar voornaamste bezigheid. In 2013 schreef zij het geschenkboekje 'Nooit alleen' ter gelegenheid van de maand van het spannende boek.

Inmiddels verschenen er van haar hand meer dan 25 thrillers, verhalenbundels, novelles en romans. 19 thrillers, 3 verhalenbundels, 3 novelles en 1 roman.

Loes den Hollander schreef al eerder columns voor bekende vrouwenbladen. Zij was van 2002 tot 2009 hoofdredacteur van Denkbeeld, een vakblad voor de gezondheidszorg.

Op 24 oktober 2021 ontving Loes den Hollander De Max Gouden Vleermuis voor haar hele oeuvre.