Rudolph van Veen

Rudolph van Veen

Rudolph van Veen wist als kleine jongen al dat hij kok wilde worden. In 1985 studeerde hij als beste leerling af aan de Culinaire School van Breda en vanaf dat moment was hij vastbesloten om Meesterkok te worden. Hij werkte onder andere in Zwitserland, bij Meesterkok Cas Spijkers en specialiseerde zich in patisserie bij Huize van Wely. Op zijn 27e behaalde hij de titel SVH Meesterkok, de hoogst haalbare graad die een kok in Nederland kan behalen.

Al vanaf zijn schooltijd waren nationale en internationale kookwedstrijden een uitdaging voor Rudolph, om anderen en zichzelf te overtreffen. Zo won hij in Nederland vier keer een 1e prijs tijdens de Zilveren Koksmuts-wedstrijden en behaalde tal van medailles als lid van het Nederlandse koksteam in Frankfurt, Sydney, Londen en Singapore.

Rudolph kookt inmiddels alweer jaren op televisie. Vanaf 2000 tot 2005 kookt hij wekelijks in het programma Life & Cooking, waarin hij een waardevolle aanvulling blijkt op het presentatie duo Carlo Boszhard & Irene Moors. In deze periode publiceert hij ook zijn eerste kookboek �Lekker Snel�.Rudolph groeit uit tot ��n van de bekendste televisiekoks van Nederland, mede door programma�s als �The Taste of Life� en �The Taste of Life Basics�. Van 2009 tot 2012 keert Rudolph terug bij Carlo & Irene in het zondagmiddag programma �Life 4 You�.

In mei 2010 neemt hij deel aan het allereerste Nederlandse tweedaagse examen voor de titel Meesterpatissier, welke hij glansrijk weet te behalen. Rudolph is hiermee op dit moment de eerste die zowel de titel Meesterkok als Meesterpatissier op zijn naam heeft staan. Hij is een van de bekendste Nederlandse televisiechefs en zijn boeken zijn regelrechte bestsellers.