Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (1962) schreef verschillende prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Voor Lemniscaat schreef hij onder andere de prentenboekverhalen 22 wezen, Het schoolreisje en De lievelingstrui. De eerste twee boeken werden ge�llustreerd door Philip Hopman, de tekeningen in De lievelingstrui zijn van Gerdien van der Linden. Dit boek kreeg in 2002 een Vlag en Wimpel van de Griffeljury.

De boeken van Tjibbe Veldkamp worden in de pers steeds lovend besproken. Eerder ontving Tjibbe het Hendrik de Vries Stipendium, een aanmoedigingsprijs voor jong literair talent. In 2007 ontving hij voor SMS een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. In 2009 verscheen van zijn hand bij Lemniscaat Tiffany Dop en in het voorjaar van 2010 verscheen een nieuw prentenboek dat hij samen met Philip Hopman maakte: Temmer Tom.

Tjibbes eigen lievelingsboek is Hoe Tom won van kapitein van Urk en zijn sportieve huurlingen van Russel Hoban met tekeningen van Quentin Blake. Tjibbe Veldkamp woont in Groningen en heeft twee kinderen.