NS Publieksprijs 2019

De NS Publieksprijs is de grootste boekenprijs van Nederland voor het beste boek, gekozen door publiek. De 6 bestverkochte boeken van het jaar worden genomineerd en de winnende titel mag zich Boek van het Jaar noemen.

Winnaar NS Publieksprijs 2019

Bekijk alle nominaties Rinkeldekink heeft de NS Publieksprijs, bekend gemaakt in De Wereld Draait Door, gewonnen in 2019.
Rinkeldekink Rinkeldekink van Martine Bijl, die in mei dit jaar overleden is, is door het publiek verkozen tot favoriete boek. Haar boek gaat over de hersenbloeding die ze kreeg in september 2015. Bekijk nu
rinkeldekink

Winnaar NS Publieksprijs 2018

Alle nominaties uit 2018 Zolang er leven is van Hendrik Groen heeft gewonnen in 2018.
Zolang er leven is "Groen brengt ons een langzaam ouderenbestaan dat het waard is te leven. Dat wijsheid, humor en levenslust biedt. Hij maakt ons allemaal iets minder bang om oud te worden." - Nederlands Dagblad Bestel nu
zolang er leven is

Winnaar NS Publieksprijs 2017

Alle nominaties uit 2017 De wereld volgens Gijp, geschreven door Michel van Egmond, won in 2017.
De wereld volgens Gijp Maak kennis met het oude en nieuwe leven van het media-fenomeen, in een hartveroverend relaas over de dood, liefde tussen vader en zoon, humor, verlies en schuldgevoel. Bestel nu
de wereld volgens gijp

Winnaar NS Publieksprijs 2016

Alle nominaties uit 2016 In 2016 werd de prijs uitgereikt aan Hendrik Groen, voor zijn eerste boek.
Pogingen iets van het leven te maken Hij mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. "Hendrik Groen is een ontroerende held." - Trouw Bestel nu
pogingen iets van het leven te maken

Nog meer winnaars en nominaties

Meer winnende en genomineerde boeken Bekijk hier de winnende en genomineerde boeken uit 2008 tot en met 2015.

Winnaars 1987 t/m 2007

Alle winnaars t/m 2007 De prijs Boek van het Jaar, sinds 2001 bekend als NS Publieksprijs, bestaat al sinds 1987. Bekijk hieronder de winnaars vanaf het begin t/m 2007.

Laatst bekeken

De prijs Boek van het Jaar bestaat al een tijdje: deze wordt sinds 1987 uitgereikt en heet sinds 2001 NS Publieksprijs. Vanaf dat jaar zijn de Nederlandse Spoorwegen sponsor. Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek is initiatiefnemer.

De genomineerde boeken dienen oorspronkelijk geschreven te zijn in het Nederlands en mogen niet eerder genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs. Het boek dat de meeste stemmen krijgt, wint. De winnende auteur heeft een reden om een feestje te vieren! Hij of zij ontvangt namelijk een sculptuur van Jeroen Henneman, 7500,- en een jaar lang gratis met de trein reizen. Ook als je je stem uitbrengt, maak je kans op prijzen.

Bruna houdt je op de hoogte over de NS Publieksprijs. Houd deze pagina in de gaten voor het laatste nieuws en genomineerde en winnende boeken.