Duin (Dune) boeken

Ben je nieuwsgierig naar de wereld van Duin, een van de meest invloedrijke sciencefiction boekenreeksen ooit geschreven? Dan ben je hier op de juiste plek. We gaan je alles vertellen wat je moet weten over deze fascinerende serie.

De auteur van Duin

De Duin boeken zijn geschreven door de Amerikaanse auteur Frank Herbert. Hij heeft een wereld gecreëerd die zowel complex als fascinerend is, met diepe thema's en intrigerende personages.

Het verhaal van Duin

Het verhaal van Duin speelt zich af in een verre toekomst, in een interstellaire feodale samenleving. Het draait om de jonge Paul Atreides, wiens edele familie de controle krijgt over de woestijnplaneet Arrakis, ook wel Duin genoemd. Deze planeet is de enige bron van het 'kruid' melange, de meest waardevolle stof in het universum vanwege zijn zeldzaamheid en krachtige effecten. Paul's leven wordt bedreigd door rivaliserende families en hij moet vechten om te overleven en zijn rechtmatige erfenis te claimen.

De juiste volgorde van de Duin boeken

De originele Duin serie bestaat uit zes boeken, geschreven door Frank Herbert:

  1. Duin
  2. Duin messias
  3. Kinderen van Duin
  4. God-Keizer op Duin
  5. Ketters van Duin
  6. Duin Kapittel

Na de dood van Frank Herbert hebben zijn zoon Brian Herbert en sciencefiction auteur Kevin J. Anderson de serie voortgezet met prequels en sequels.