Kameleon boeken

Hoeveel Kameleon boeken zijn er?

Er zijn maar liefst 63 boeken in de Kameleon-serie, wat het een van de langstlopende jeugdboekenseries in Nederland maakt. Een indrukwekkend aantal, toch?

Voor welke leeftijd zijn de Kameleon boeken?

De Kameleon boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Maar wees gerust, ook als volwassene kun je nog steeds genieten van de avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer!

Waar spelen de Kameleon boeken zich af?

De avonturen van de Kameleon vinden plaats in het fictieve Friese dorpje Lenten. Dit dorpje is gebaseerd op het echte dorp Terherne in Friesland. Een prachtige locatie met veel water, perfect voor de avonturen van de Kameleon.

Wat is het eerste boek van de Kameleon?

Het allereerste boek van de Kameleon-serie is "De schippers van de Kameleon". Dit boek werd voor het eerst gepubliceerd in 1949 en legde de basis voor de vele avonturen die nog zouden volgen. Lees hier alles over de volgorde van de Kameleon boeken.

Door wie zijn de Kameleon boeken geschreven?

De Kameleon boeken zijn geschreven door de Nederlandse auteur Hotze de Roos. Hij heeft de meeste boeken in de serie geschreven en heeft zo een blijvende impact gehad op de kinderliteratuur in Nederland. Na zijn overlijden zijn de boeken geschreven door Piero Stanco en van Fred Diks.