De nieuweling Gebonden

De nieuweling
 

Samenvatting

De nieuweling van Taran Matharu Het eerste deel in de Summoner-serie Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar...Meer De nieuweling Lees meer

Product Informatie

Auteur

Taran Matharu

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000355983

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Summoner

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2017

Pagina's

368

Formaat

238 x 156 x 40 mm

Samenvatting

De nieuweling van Taran Matharu Het eerste deel in de Summoner-serie Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar...Meer De nieuweling Lees meer

Gebonden
368 pagina's
€ 19 99
eBook € 5,99

Bekijk alles van Taran Matharu
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


De nieuweling van Taran Matharu Het eerste deel in de Summoner-serie Als smidsleerling Fletcher ontdekt dat hij demonen uit een andere wereld kan oproepen, reist hij samen met zijn demon Ignatius af naar de Vocans Academie. Daar worden leerlingsummoners getraind in het gebruik van hun magische gaven, om deze in te kunnen zetten in de oorlog tegen de vijandelijke orks. Onder de leerlingen bevinden zich de kinderen van machtige edelen, die meer ervaren zijn in het omgaan met hun demonen en zich ver boven Fletcher en de andere burgerleerlingen verheven voelen. Samen met zijn vrienden, de dwerg Othello en de elf Sylva, raakt Fletcher verzeild in een gevaarlijk machtsspel, dat een hoogtepunt bereikt als er aan het eind van het eerste jaar moet worden gestreden om een machtige positie in de Raad van de Koning. Het lot van een heel koninkrijk ligt in zijn handen. Lees de hele Summoner-serie: Summoner 1 - De nieuweling Summoner 2 - De edele Summoner 3 - De strijdmagiër Prequel - De outcast


Product Informatie

Auteur

Taran Matharu

Taal

Nederlands

Uitgever

Van Goor

ISBN

9789000355983

Productsoort

Boek

Reeksnaam

Summoner

Deel van reeks

1

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juli 2017

Pagina's

368

Formaat

238 x 156 x 40 mm

Beoordelingen

‘De nieuweling’- Taran Matharu3 / 5

Niet super orgineel maar toch leuk om te lezen

De world building in dit verhaal is goed gedaan. Hoewel het verhaal me aan een hoop andere boeken deed denken heeft Taran er een goeie eigen draai aan gegeven. Ook de verhaal lijn vond ik vrij standaard maar helemaal niet storend. Voor iemand zoals ik, die weinig fantasy leest, is dit een erg fijn boek. Ik zou dit boek dan aanraden aan iedereen die meer fantasy wil gaan lezen. Dit is volgens mij een goed opstapje naar het ‘echte’ werk.

De personages in dit boek zijn vrij zwart-wit. Ze horen of bij de goede of bij de slechte. Hoewel ik dat niet gelijk slecht vind had er wel wat meer diepgang in gemogen. Fletcher is in dit boek 15 jaar. En soms deed of zei hij dingen die ik niet helemaal bij hem en zijn leeftijd vond passen. Misschien komt dat door alles wat hij heeft meegemaakt maar het voelde niet helemaal natuurlijk aan. Dit had ik ook een beetje bij zijn vrienden, Sylva en Othello.


5 / 5

De beste YA fantasy in jaren

De nieuweling, Taran Matharan, is een droomboek voor mij. Ik ben dol op gedetailleerde fantasy boeken, maar die net dat ene beetje speling overlaten voor je eigen interpretatie. De wereld van Fletcher wordt zo sprekend naar voren gebracht, dat je de kneuterigheid van Pelt voor je ziet en op de academie voel je de wind door de kogelgaten waaien. Op school wordt hij de nieuweling summoner, want hij is niet van rijke komaf, zoals eigenlijk hoort. Je wordt meegezogen in de haat en nijd, de discriminatie en de vriendschappen. De woning van Orthello wordt zo omschreven, dat je er echt een beeld van krijgt en de uiterlijke kenmerken van Sylva de elf zijn tastbaar. Je voelt het ontstaan van de vriendschap, de vechtlust voor gelijke behandeling en de pijn door verraad. De nieuweling heb ik in 2 avonden verslonden. Het was moeilijk om het boek weg te leggen, want ik wilde de ontwikkelingen van Fletcher en zijn vrienden volgen.
Dit boek is een aanrader voor iedereen die van fantasy houdt. Niet alleen als YA, maar ook degene die boeken van bv Robert E Feist waarderen. Het is een sprekend verhaal, met mythische wezens, duistere krachten en vriendschap. De magie zit hem in veel aspecten en de toverkunst wordt op een mooie manier omschreven.


5 / 5

LEES DIT!!!! NU!!!!! <3

De wereld betreden
Wat ik heel erg tof vond aan dit boek, was dat je bij het begin van het boek niet een boek begint, maar een wereld instapt. De Nieuweling is geen boek dat je leest, maar een avontuur dat je aangaat. Het is bijzonder veelzijdig en biedt zo ontzettend veel leesplezier! Geweldig. Ik zat meteen in het verhaal en bevond me in de wereld van Fletcher.

Maar toen?
Nee, er komt geen maar. Naarmate het boek vordert kwam er ook nog een theoretische diepgang in. Je leest over hoe alles wat gebeurt een geschiedenis heeft en hoe de volkeren over elkaar denken. Het boek heeft namelijk orks, elven, dwergen en noem maar op. Echt een fantasy boek zoals je hem zou willen. Er zitten plottwists in, verraad, magie, gevechten en vriendschap. Ik werd echt compleet meegezogen en las het boek in rap tempo uit.

Fletcher, meester in... O nee.
Het enige wat ik moeilijk vond, was dat Fletcher de hele tijd zo doorsnee was. In mijn ogen is een hoofdpersoon meteen al de getalenteerde held van het verhaal. Het maakte wel dat ik verrast werd en uiteindelijk kon ik de keuze van de auteur ook wel waarderen, maar dat zou het enige zijn wat ik op te merken heb aan dit boek.

Ik ben fan! Kom maar op met het vervolg! Dit boek verdient alle liefde en 5 dikke sterren van de 5.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
De nieuweling
De nieuweling
Taran Matharu
Gebonden  368 paginas
1999