De poepfabriek Gebonden

vrolijke versjes over bijzondere dieren

De poepfabriek
 

Samenvatting

Wat is een welterusten-beertje en waarom vergeet de eekhoorn zo veel? En doet het geen pijn, om een vallende giraffebaby te zijn? Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich voor dit sprankelende boek door de dierenwereld...Meer De poepfabriek Lees meer

Product Informatie

Auteur

Marianne Busser, Ron Schröder

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048828333

Productsoort

Boek

Categorie

Prentenboeken , Lees mee met de Nationale Voorleesdagen 2018 , Prentenboeken carrousel homepage

Leeftijd

0-5

Verschenen

september 2015

Pagina's

24

Formaat

227 x 227 x 10 mm

Illustrator

ivan en ilia

Samenvatting

Wat is een welterusten-beertje en waarom vergeet de eekhoorn zo veel? En doet het geen pijn, om een vallende giraffebaby te zijn? Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich voor dit sprankelende boek door de dierenwereld...Meer De poepfabriek Lees meer

Gebonden
24 pagina's
€ 4 99
eBook € 2,49
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Wat is een welterusten-beertje en waarom vergeet de eekhoorn zo veel? En doet het geen pijn, om een vallende giraffebaby te zijn? Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich voor dit sprankelende boek door de dierenwereld inspireren. Die af en toe best raar is, maar toch écht waar! Vrolijke versjes over dieren - van de spugende kameel tot de olifant als poepfabriek.


Product Informatie

Auteur

Marianne Busser, Ron Schröder

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048828333

Productsoort

Boek

Categorie

Prentenboeken , Lees mee met de Nationale Voorleesdagen 2018 , Prentenboeken carrousel homepage

Leeftijd

0-5

Verschenen

september 2015

Pagina's

24

Formaat

227 x 227 x 10 mm

Illustrator

ivan en ilia

Beoordelingen

‘De poepfabriek’ - Marianne Busser, Ron Schröder5 / 5

De POEPfabriek

Ik ben een kleuterjuf die momenteel thuis is, in afwachting van onze derde poepfabriek aan huis. Ik heb het boek dus helaas nog niet in mijn klas kunnen voorlezen. Maar dat mag de pret voor thuis niet drukken! Zodra het boek bezorgd werd, had mijn oudste (7 jaar) het te pakken en gaf het niet meer terug. Ze heeft de gedichtjes helemaal verslonden. Vooral het einde van alle gedichtjes viel haar meteen op: “En iedereen die nu gaat zeggen: dat is wel een beetje RAAR. Moet meteen maar even weten, dit is allemaal echt WAAR!” Naast het hele herkenbare einde van de gedichtjes, zijn alle gedichtjes heel erg leerzaam. Nadat de oudste het boek verslonden had, was de jongste (5 jaar) aan de beurt. Zij heeft uitgebreid de mooie plaatjes bekeken, de ene tekening nog mooier dan de andere. We hebben genoten van het boek, een echte aanrader als je van leerzame, (dieren)gedichtjes houdt!


5 / 5

5 sterren!

In de klas was het een hit,
allemaal rijmpjes met veel pit.
Weetjes over dieren, die je echt nog niet wist,
met een onwijs leuke humoristische twist.
Mijn kleuters wilden meer en meer,
na de herfstvakantie lees ik het dus nog een keer!
Voor 5 euro zeker in je kast,
ik weet zeker dat het er nog in past!


5 / 5

Heerlijk dichtwerk en vrolijke illustraties

Wat een fris (!) en vrolijk boek van Marianne Busser & Ron Schröder!
Elk dier begint met 'Wist je dat...' en eindigt met '...dat is wel een beetje raar...dit is allemaal echt waar!'. Die herhaling vinden kinderen fantastisch en binnen twee bladzijdes 'zingen' ze de zinnen mee.
De poepende olifant en de spugende kameel zijn de viespeuken in het boek en de muis, de kangoeroe en de giraf zorgen voor de nodige 'voorlichting'.

En dan de tekeningen...
De illustratie aan de binnenkant van de kaft is al om in te lijsten. Een mengeling van foto's, tekeningen en 'verfwerk' maakt de illustraties door het hele boek bijzonder en dynamisch.

Kortom een aanrader voor het veelvuldig voorlezen tijdens Kinderboekenweek 2015 (thema: Raar, maar waar!) én daarna!

Vrolijke groet,
Fien de Voorleesfee
www.voorleesfee.nl


5 / 5

Prachtig boek, geweldig voor in de klas

Het is misschien raar om te zeggen over een boek met poep in de titel, maar wat een ontzettend mooi boek is dit geworden. De combinatie van tekeningen, uitgeknipte tekeningen (inclusief wit randje) en foto's geeft zo'n mooi effect. Ik kan er uren naar blijven kijken.
Voor de 5 euro die dit boek kost zou dit al reden genoeg zijn voor mij om het te kopen maar zoals we gewend zijn van Marianne Busser en Ron Schröder zit het boek ook erg goed in elkaar.

Het boek leert ons allerlei interessante weetjes over dieren. Weetjes die raar zijn maar wel waar. De versjes zijn allemaal op rijm en eindigen allemaal met de tekst: "En iedereen die nu gaat zeggen: dit is wel een beetje raar, moet meteen maar even weten dit is allemaal echt waar!"
De kinderen uit mijn klas hadden dit vrij snel door en vonden het heerlijk om te roepen wanneer we weer aan het einde van een verhaaltje waren gekomen. Dit gegeven in combinatie met rijm zorgde er iedere keer weer voor dat mijn kinderen erg betrokken waren bij het voorlezen.

Al met al een erg fijn boek om in de klas te hebben. Het leest fijn voor, aantrekkelijk voor de kinderen om naar te luisteren en zelf te lezen (lees plaatjes kijken), leerzaam, grappig en ook nog eens heel goedkoop!
Wat mij betreft een hele duidelijke aanrader.

Bij het boek is ook gratis extra materiaal gemaakt wat werken met het boek nog leuker maakt. Leuke kleurplaten en een heus poepfabriek lied. De kleurplaten vonden mijn kleuters ontzettend leuk om in te kleuren. Het lied was door de snelheid van het lied helaas erg moeilijk voor hen om mee te zingen. Dit is meer geschikt voor hogere groepen maar natuurlijk wel heel leuk voor de kinderen om naar te luisteren.
Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind dat zij deze extra's gratis toegevoegd hebben.


5 / 5

Een feestje om te lezen, leuke feitjes en prachtig geïllustr

Een feestje om te lezen, leuke feitjes en prachtig geïllustreerd.

De poepfabriek is een ontzettend leuk en leerzaam boek. Het is door zowel de kids op de peuterschool als de kinderen van alle kleuterklassen ontzettend goed ontvangen. De titel alleen vonden ze al prachtig.
Dieren en poep zijn altijd onderwerpen waar kinderen van gaan lachen en dat hebben ze dan ook veelvuldig gedaan.

Met de leuke illustraties waar elk versje mee uitgebeeld is, kan je de kinderen heel actief bij het verhaal betrekken waardoor ze het nog leuker gaan vinden en bij elke bladzijde weer opnieuw vol spanning zitten te wachten op wat er komen gaat.

Het boek staat vol met leuke weetjes die allemaal ‘raar maar waar’ zijn. Een aantal van deze feitjes wist ik zelf niet eens dus ook voor mij was het heel leerzaam.

Wil je kinderen actief betrekken bij het verhaal en ze ook nog iets leren over dieren dan kan ik dit boek zeker aanraden. Het is een feestje om te lezen.


Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
,
De poepfabriek
De poepfabriek
Marianne Busser, Ron Schröder
Gebonden  24 paginas
499