Fondsenwerving
Fondsenwerving
Fondsenwerving
Fondsenwerving
29.95

Tijdelijk niet voorradig

Non-profit worden steeds afhankelijker van fondsenwerving… Een concrete handleiding om geld binnen te halen via fondsenwerving… Door de terugtredende overheid en minder subsidies is voor non-profits een professionele fondsenwerving van levensbelang. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en hoe zorg je dat fondsenwerving rendabel is? Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving. Eerst leert u wat geefmotieven zijn, waar mensen geld aan uitgeven en wat de trends en ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving zijn. Vervolgens gaat u aan de slag gaan met fondsenwerving. Via een uitgebreid tienstappenplan leert u een professionele fondsenwerving op te zetten en een fondsenwervingsbeleid te ontwikkelen. Aan de orde komen de diverse vormen van fondsenwerving zoals sponsoring, donateurswerving, giftencampagnes, evenementen als loterijen, benefietconcerten, collectes, sportwedstrijden, etc. Als afsluiting vijftig tips die van pas kunnen komen bij uw fondsenwervingsactiviteiten en in de praktijk van onschatbare waarde zijn gebleken. Dit boek is een must voor non-profits die serieus aan de slag willen met fondsenwerving.
NIEUWE 2E DRUK, VOLLEDIG VERNIEUWD EN GEACTUALISEERD

Het Handboek Fondsenwerving leert je op een effectieve manier fondsen te werven en is geschreven door een van de nestors op het gebied van fondsenwerving.

Door de terugtredende overheid en minder subsidies is voor non-profits een professionele fondsenwerving van levensbelang. Maar hoe ga je hiermee aan de slag en hoe zorg je dat fondsenwerving rendabel is?

Het Handboek Fondsenwerving geeft antwoord op deze vraag en leert u op een effectieve manier fondsen te werven.

Eerst leert u wat geefmotieven zijn, waar mensen geld aan uitgeven en wat de trends en ontwikkelingen op het gebied van fondsenwerving zijn.

Vervolgens gaat u aan de slag gaan met fondsenwerving. Via een uitgebreid tienstappenplan leert u een professionele fondsenwerving op te zetten en een fondsenwervingsbeleid te ontwikkelen.

Als afsluiting vijftig tips die van pas kunnen komen bij uw fondsenwervingsactiviteiten en in de praktijk van onschatbare waarde zijn gebleken.

Het Handboek Fondsenwerving is een absolute must wanneer u aan de slag wilt met fondsenwerving.

OVER DE AUTEUR
Het Handboek Fondsenwerving is geschreven door een pionier op het gebied van fondsenwerving. Drs. Maerten Verstegen was arts en oud-directeur van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis. Hij ontdekte al heel vroeg de mogelijkheden van fondsenwerving. Later heeft Maerten Verstegen het Instituut voor Sponsoring en Fondsenwerving opgezet, de branchevereniging voor de lokaal wervende doelen. Zij jarenlange ervaring heeft hij neergelegd in dit boek.

GEHEEL VERNIEUWDE EN GEACTUALISEERDE HERDRUK, MEI 2014
Het Handboek Fondsenwerving is geheel vernieuwd en geactualiseerd. Naast een handige nieuwe vormgeving is ook de inhoud volledig vernieuwd.
Zo zijn de opgenomen onderzoeken volledig geactualiseerd en zijn er vijftig handige tips toegevoegd. Ook besteed het boek nu uitgebreid aandacht aan de dilemma's van een fondsenwerver en worden nieuwe fondsenwervingsmogelijkheden als crowdfunding nu ook besproken.
De omvang van het binnenwerk is hiermee uitgebreid naar 168 pagina's.

Kortom: ook wanneer u al een oude editie heeft is het zeer de moeite waard een nieuwe editie aan te schaffen.

INHOUDSOPGAVE

Voorwoord

Deel 1: Achtergrond

Verleden, heden en toekomst
- Een kort terugblik
- Een blik vooruit

Geven in Nederland
- Belangrijkste bevindingen "Geven in Nederland"
- Belangrijkste bestedingsdoeleinden
- Overige feiten
- Geefmotieven
- Geefmotieven particulieren
- Geefmotieven bedrijven
- De grote gever
- Tot slot

De Grenzen
- Maatwerk
- Kwaliteitsgaranties
- Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF)
- Vijf verschillende systemen

Definities
- Sponsoring
- Donaties (giften)
- Filantropie
- Subsidies
- Fondsenwerving

Deel 2: Praktijk

Overwegingen
- Positieve effecten fondsenwerving
- Waar gaat u voor?
- Opzetten projectenplan

Tien stappen

Stap 1: Uw organisatie
- Goed oriënteren
- Beginnen met fondsenwerving

Stap 2: De vijf W's van fondsenwerving
- Waarom gaat u vragen
- Wat gaat u vragen
- Waarvoor gaat u vragen
- Aan wie gaat u vragen
- Op welke manier gaat u vragen
- En hoe gaat u nu verder

Stap 3: Zorg voor draagvlak
- Betrek uw medewerkers bij de fondsenwerving
- Communiceer met uw achterban

Stap 4: Concretiseer uw doel
- Diverse methodes
- Prioriteitenlijst
- Deelprojecten

Stap 5: De aard van uw fon

0 | 0