Haat Gebonden

Haat
 

Samenvatting

Iedere thriller van Mel Wallis de Vries is een feest om te lezen voor de jeugd. Haar nieuwste en superspannende boek 'Haat' begint met een vreselijk ongeluk. Nikki wordt gewond en onder het bloed wakker in het park. Ze heeft een mes...Meer Haat Lees meer

Product Informatie

Auteur

Mel Wallis de Vries

Taal

Nederlands

Uitgever

de Fontein Jeugd

ISBN

9789026141904

Productsoort

Boek

Categorie

Leesboeken , Kinderboek van de maand , Populaire nieuwe herfstboeken

Leeftijd

13+

Verschenen

oktober 2016

Pagina's

240

Formaat

207 x 135 x 27 mm

Samenvatting

Iedere thriller van Mel Wallis de Vries is een feest om te lezen voor de jeugd. Haar nieuwste en superspannende boek 'Haat' begint met een vreselijk ongeluk. Nikki wordt gewond en onder het bloed wakker in het park. Ze heeft een mes...Meer Haat Lees meer

Gebonden
240 pagina's
€ 13 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Mel Wallis de Vries
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Iedere thriller van Mel Wallis de Vries is een feest om te lezen voor de jeugd. Haar nieuwste en superspannende boek ‘Haat’ begint met een vreselijk ongeluk. Nikki wordt gewond en onder het bloed wakker in het park. Ze heeft een mes in haar hand en verderop ligt een zwaargewond meisje. Wat is er gebeurd? Nikki weet niet meer wie ze is, maar alles wijst erop dat zij het meisje heeft neergestoken. Wanhopig probeert Nikki te achterhalen wat er allemaal is gebeurd. De waarheid zal haar leven voorgoed veranderen. Voor de echte thrillseekers onder ons zijn de spannende boeken van Mel Wallis de Vries een aanrader. Ze is meervoudig winnares van de Prijs van de Jonge Jury en wordt ook wel de Nicci French van de jeugdliteratuur genoemd.


Product Informatie

Auteur

Mel Wallis de Vries

Taal

Nederlands

Uitgever

de Fontein Jeugd

ISBN

9789026141904

Productsoort

Boek

Categorie

Leesboeken , Kinderboek van de maand , Populaire nieuwe herfstboeken

Leeftijd

13+

Verschenen

oktober 2016

Pagina's

240

Formaat

207 x 135 x 27 mm

Beoordelingen

‘Haat’- Mel Wallis de Vries5 / 5

Geweldig!

Het begint meteen al super spannend als in de proloog een meisje neergestoken wordt en in het eerste hoofdstuk de zestienjarige Nikki met een hoofdwond en handen onder het bloed bijkomt in het park. Hoe ze daar gekomen is en wat er gebeurd is weet ze niet meer. En haar hoofdwond is niet zo ernstig dat het al het bloed op haar handen verklaart. Heeft zij iets te maken met het zwaargewonde, neergestoken meisje wat vlakbij haar gevonden is? De politie denkt van wel.
Nikki’s leven ligt compleet overhoop, vriendinnen en vriendje doen raar, haar ouders lijken haar zelfs niet te geloven en ze begint te twijfelen aan zichzelf. Zal ze erachter kunnen komen wat er daadwerkelijk gebeurd is?

Tussen de hoofdstukken over Nikki door lees je notities op een gsm van de dader, notities vol haat. Maar duidelijk wie het is wordt het niet. Wel twijfel je aan iedereen om haar heen, je leest af en toe een hoofdstuk vanuit vriendin Manouk, vriendin Lisa en vriendje Timo en ze hebben allemaal iets te verbergen. Maar of dat iets de aanval op Nikki en dat andere meisje is? Mel weet je het hele boek in het ongewisse te laten, waardoor de spanning hoog oploopt en je niet anders kunt dan doorlezen!

Deze jeugdthriller van Mel Wallis de Vries zit weer ontzettend goed in elkaar, hij zit vol onverwachte wendingen, heeft een verrassend einde en houdt je de hele “rit” op het puntje van je stoel. Geweldig!


5 / 5

Wederom een zeer goede thriller in een inleefbare setting

In “Haat” maken we kennis met Nikki, een zestienjarige HAVO-scholiere, die dit schooljaar de vierde klas overdoet. Als ze op een avond naar haar wekelijkse balletles gaat, komt ze daar niet aan. Ze wordt samen met een ander meisje toegetakeld gevonden in het park. Waar Nikki’s verwondingen meevallen, is het andere meisje bijna dood. Alle aanwijzingen wijzen richting Nikki, maar Nikki kan zich niets meer herinneren van die bewuste avond en het andere slachtoffer kent ze niet. Als zij voor zichzelf tracht te achterhalen wat er die avond in het park is voorgevallen, nemen haar twee nieuwe vriendinnen Lisa en Manouk steeds meer afstand van haar. De dynamiek van hun vriendschap wordt door de beschuldigingen aan haar adres duidelijk verstoord en als de hele school er van overtuigd lijkt te zijn dat Nikki de dader is, komt ze in een isolement terecht. Overal waar ze op school komt, wordt ze nagekeken en fluistert men onderling over haar. Ze twijfelt hierdoor of ze nog wel iemand kan vertrouwen. Haar vriendinnen sluiten haar buiten, haar vriendje Timo gedraagt zich lomp en de politie lijkt haar niet te geloven als ze zegt dat ze zich niets meer kan herinneren. In haar zoektocht naar de waarheid wordt Nikki geconfronteerd met haar onzekerheden en haar gedrag. Heeft ze het andere meisje dan toch zelf zwaar mishandeld of is er sprake van een complot tegen haar en waarom dan?
Conclusie
Net als in het vorige boek “Shock” dat ik van Mel Wallis de Vries heb gelezen, valt op hoe goed zij in staat is om de lezer vanaf de eerste pagina beet te pakken. Terwijl ze vanaf pagina 1 de aandacht van de lezer heeft, weet zij ook gedurende de rest van het boek de spanning vast te houden en zelfs uit te breiden. Zoals ze dat in “Shock” deed met mysterieuze aantekeningen op een krantenartikel, doet ze dit in “Haat” door middel van agendanotities op een smartphone. Ze gebruikt in dit boek ook weer meerdere gezichtspunten. Naast Nikki laat ze ook haar schoolvriendinnen, het slachtoffer, haar vriendje en andere bijrolspelers aan het woord. De combinatie van de verteller en de agendanotitie weet ze dusdanig slim te gebruiken dat de lezer constant het gevoel krijgt van “oh, ik weet het”, om dan toch weer tot de conclusie te komen dat je het niet weet of in elk geval maar ten dele. Beetje bij beetje voert Mel Wallis de Vries de lezer naar een mooi sluitend einde. Daarnaast creëert zij ook weer zeer geloofwaardige personages. Echt tieners van nu, met problemen van nu, maar tevens maakt ze duidelijk dat de tienerproblemen door de jaren heen in wezen weinig veranderen. De zoektocht naar hun identiteit, het gevoel van erbij horen en de onzekerheden die deze tocht met zich meebrengt, Mel Wallis de Vries weet deze heel realistisch weer te geven. Ook nu gebruikt ze een maatschappelijk thema – haat- als onderdeel van de verhaallijn. Hoe ze dit thema op het einde in al zijn hevigheid laat zien, en wat voor het gevolgen dit heeft, maakt “Haat” wederom een jeugdthriller die van begin tot eind boeit en je achterlaat met stof tot nadenken over het uiteindelijke gevolg van ogenschijnlijk onschuldige handelingen. “Haat” krijgt van mij 5*.


5 / 5

Ongelooflijk!

Wat een fantastisch boek. Mel weet me elke keer weet te betoveren met haar nieuwe verhaal. Het is ontzettend spannen, meeslepend, en je krijgt echt een band met de hoofdpersonen. Ik raad het zeker aan als sinterklaas of kerst cadeau! Suggestie: 11 tm 18 jaar.


5 / 5

Haat

Spannend, verslavend om te lezen, pakkend, dit boek heeft het allemaal!
De verhaallijn is zoals altijd weer spannend tot op het einde, wat mij (wederom) verbaasde toen ik het las. De plot van dit boek is super, en ik heb het daarom ook snel uitgelezen, ik kon niet wachten. Ik raad dit boek echt aan voor iedereen, een echte thriller!!!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Haat
Haat
Mel Wallis de Vries
Gebonden  240 paginas
1399