Hier was ik Paperback

Hier was ik
 

Samenvatting

Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude...Meer Hier was ik Lees meer

Product Informatie

Auteur

Gayle Forman

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048841189

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2017

Pagina's

320

Formaat

210 x 140 x 29 mm

Vertaler

Carla Hazewindus

Samenvatting

Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude...Meer Hier was ik Lees meer

Paperback
320 pagina's
€ 19 99
eBook € 5,99

Bekijk alles van Gayle Forman
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude schoolvriendinnen, over Ben McAllister - de jongen die Megs hart brak - en over een versleuteld computerbestand, dat Cody niet lijkt te kunnen openen. Wanneer ze toch toegang krijgt tot het bestand, worden de geheimen achter Megs dood beetje bij beetje aan Cody onthuld...


Product Informatie

Auteur

Gayle Forman

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048841189

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

mei 2017

Pagina's

320

Formaat

210 x 140 x 29 mm

Vertaler

Carla Hazewindus

Beoordelingen

‘Hier was ik’- Gayle Forman4 / 5

Een prachtige YA met een boodschap!

Het verhaal neemt je vanaf het begin bij de keel. Het is heel ontroerend hoe Cody er mee moet omgaan en ook hoe ze met de dood van haar beste vriendin worstelt. Ze neemt je mee op haar speurtocht naar de ware toedracht waarom Meg zelfmoord heeft gepleegd.
Een boek met een pakkend en confronterend onderwerp: zelfmoord. Het is verschrikkelijk voor de mensen die ermee geconfronteerd worden en hoe je het allemaal maar moet zien te verwerken. Doorheen het verhaal vliegen de verschillende emoties je rond de oren zoals Cody die beleeft. Heftig en heel ontroerend om te lezen. Ik zal niet ontkennen dat ik het boek soms terzijde moest leggen.
Gayle heeft dit verhaal heel vlot geschreven en de hoofdpersonages worden enorm uitgediept. Hoe pakkend het boek ook is, je wil gewoon weten wat de waarheid is en waarom Cody haar vriendin niet echt kende. En er zit een boodschap in dit verhaal!
In de noot van de auteur schrijft ze eigenlijk waar dit verhaal om draait en voor wie ze dit boek heeft geschreven. Dan pas besef je waarover dit boek gaat en waarom mensen tot zoiets in staat zijn als zelfmoord. Het is heel beklijvend en het heeft me echt tot nadenken aangezet.
Zo zie je maar hoe goed je nog iemand denkt te kennen, je toch nooit weet wat er in een mens omgaat. En dan is er maar één ding dat je kunt doen:

Accepteren wat je niet kunt veranderen.

Dit boek gaat over zelfmoord, vriendschap, woede, onmacht en het leven na iemands dood. Maar het meest belangrijkste: dit boek gaat over accepteren en hoe je verder moet gaan.
Een dikke 4 sterren!!


4 / 5

Fantastische Young Adult

Gayle Forman, voormalig journalist en wereldreiziger, maakte internationaal veel indruk met haar debuut Als ik blijf (If I Stay). Wacht op mij is het vervolg op dit succesvolle en verfilmde debuut. Forman woont samen met haar man en twee dochters in New York.

In Hier was ik, maken we kennis met Cody. Cody haar beste vriendin Meg pleegt zelfmoord en Cody snapt er helemaal niets van. Sinds Cody en Meg elkaar hebben leren kennen, deelden ze alles en hadden geen geheimen voor elkaar. Maar dit heeft Cody totaal niet zien aankomen. Meg had een kamer op een universiteitscampus en de ouders van Meg vragen Cody de spullen die daar nog liggen op te halen. Eenmaal daar aangekomen komt Cody erachter dat Meg veel voor haar achter heeft gehouden. Meg heeft niets verteld over haar huisgenoten en ook over Ben, een jongen die haar heeft teleurgesteld heeft ze het nooit gehad. Op de computer van Meg staat een vreemd, versleuteld bestand. Als het gelukt is dit bestand open te krijgen krijgt Cody haar twijfels over de zelfmoord van Meg en ze gaat op onderzoek uit.

‘Hoewel Meg toch echt mijn beste vriendin was en ik haar alles over mezelf heb verteld en ervan uitging dat zij dat ook deed, wist ik helemaal van niets.’

Hier was ik bestaat uit 41 hoofdstukken en wordt afgesloten met een epiloog. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Cody, in de eerste persoon. Het vertellen vanuit de eerste persoon maakt het makkelijk om je als lezer goed in Cody te kunnen verplaatsen. Doordat er gebruik is gemaakt van een redelijk groot lettertype en mede door de soepele verteltrant, is het boek prettig leesbaar en zeer toegankelijk voor de doelgroep. Het verhaal heeft iets mysterieus in zich en een lichte spanning is voortdurend voelbaar. Hierdoor werd mijn nieuwsgierigheid continu getriggerd waardoor ik bleef doorlezen en dit boek in een vlot tempo heb uitgelezen.

Cody is op zoek naar antwoorden. Naarmate het verhaal vordert kom je er als lezer achter dat het niet alleen over het hoe en waarom van Meg gaat. Cody trok zich altijd erg op aan Meg en was voor veel dingen afhankelijk van Meg. Nu moet Cody het alleen doen en zelf haar beslissingen nemen. Des te meer onderzoek ze doet naar de zelfmoord van Meg, des te meer Cody over zichzelf leert. Cody heeft zelf het idee dat ze Meg in de steek heeft gelaten en zit daarom met gigantische schuldgevoelens. Maar is het niet gewoon onmogelijk om iemand echt door en door te kennen?

‘Toen ze wegging was ik kwaad. Eigenlijk op mezelf, maar ik reageerde het op haar af. Ik was er niet voor haar. Als ik bij haar geweest, was ze naar mij toegekomen in plaats van…’

Aan het einde van het boek staat een noot van de auteur. In dit gedeelte legt Gayle uit wat haar inspiratie is geweest voor het schrijven van dit boek en wordt er dieper op ingegaan wat iemand er toe kan zetten om uit het leven te stappen.

De vorige boeken van Gayle Forman zijn mij onbekend, maar na het lezen van dit fantastische Hier was ik, staan deze nu zeker op de nog te lezen lijst. Een mooi geschreven verhaal, dat door de toevoeging van een mysterieus tintje er voor zorgde dat ik het boek niet weg kon leggen.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Hier was ik
Hier was ik
Gayle Forman
Paperback  320 paginas
1999