Monster Gebonden

GONE gaat door

Monster
 

Samenvatting

Het langverwachte vervolg op de GONE-serie Toen kwam er een straal van zulk intens licht dat Shade even niets zag. Ze wreef in haar ogen en knipperde. Opeens hoorde ze nieuwe geluiden, uit een andere richting: van bínnen!...Meer Monster Lees meer

Product Informatie

Auteur

Michael Grant

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins Young Adult

ISBN

9789402700558

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

384

Formaat

221 x 37 x 37 mm

Vertaler

Erica van Rijsewijk

Samenvatting

Het langverwachte vervolg op de GONE-serie Toen kwam er een straal van zulk intens licht dat Shade even niets zag. Ze wreef in haar ogen en knipperde. Opeens hoorde ze nieuwe geluiden, uit een andere richting: van bínnen!...Meer Monster Lees meer

Gebonden
384 pagina's
€ 17 99
eBook € 9,99

Bekijk alles van Michael Grant
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
2 dagen levertijd 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Het langverwachte vervolg op de GONE-serie Toen kwam er een straal van zulk intens licht dat Shade even niets zag. Ze wreef in haar ogen en knipperde. Opeens hoorde ze nieuwe geluiden, uit een andere richting: van bínnen! Geschreeuw. Kreten van pure doodsangst. Ze rook het brandende bos aan de andere kant van de FAKZ en nog een misselijkmakende geur. De koepel was... weg! Vier jaar geleden werd Perdido Beach getroffen door een geheimzinnige meteoriet waardoor alle volwassenen verdwenen. De kinderen, van wie sommigen bijzondere krachten ontwikkelden, bleven achter, gevangen onder een onzichtbare koepel. Tot de koepel verdween... Vanaf een afstandje zag de dertienjarige Shade Darby hoe de koepel het plotseling begaf, waarna haar moeder de dood vond in de chaos die ontstond. Nu, vier jaar later, slaan er opnieuw geheimzinnige meteorieten in op aarde. Shade is geobsedeerd door de stenen en beraamt een plan om er een te pakken te krijgen, niet beseffend wat voor verstrekkende gevolgen haar actie zal hebben...


Product Informatie

Auteur

Michael Grant

Taal

Nederlands

Uitgever

HarperCollins Young Adult

ISBN

9789402700558

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

november 2017

Pagina's

384

Formaat

221 x 37 x 37 mm

Vertaler

Erica van Rijsewijk

Beoordelingen

‘Monster’- Michael Grant4 / 5

prachtig vervolg op Gone

Monster is het vervolg van de serie Gone waarmee Michael Grant beroemd is geworden. Dit boek is goed te lezen zonder de voorafgaande serie open te slaan. In Monster leren we al snel Shade Darby kennen, een zeventienjarige tiener die bij haar vader, een beroemde professor, woont. Haar moeder is vier jaar eerder tijdens de Aberratie van Perdido Beach gestorven. De eerdere serie gaat over de gebeurtenissen in Perdido Beach. Shade kan maar niet vergeten hoe machteloos ze was toen haar moeder stierf en ze heeft zich voorgenomen om dat nooit meer te laten gebeuren. Met haar vrienden Cruz en Malik onderschept ze een Afwijkend Ruimte Object (ARO). Over de gehele aarde komen een aantal ARO’s terecht. Ze zien eruit als rotsen maar als je wat van die rots binnen krijgt, verandert het je DNA en kan je zomaar superkrachten ontwikkelen. Shade wil ook graag een superkracht ontwikkelen om de slechteriken met superkrachten te kunnen bestrijden. Ze wil graag een held worden. In het echt blijkt heldendom toch veel meer ellende met zich mee te brengen dan in een stripverhaal. Shade, Cruz en Malik trekken ten strijde tegen een aantal monsters. Ze worden daarbij op de hielen gezeten door de Amerikaanse overheid die de ARO’s graag in handen wil hebben. Helaas ook niet altijd met de beste bedoelingen. Daar kunnen Dekka Talent en Armo over meespreken. Zij ontsnappen uit het overheidslaboratorium waar ze als proefkonijnen werden gebruikt. Ook zij trekken ten strijde tegen de monsters. Zal het genoeg zijn tegen het geweld van Knightmare, Abaddon en Napalm?


Mijn mening: Michael Grant heeft weer een prachtig verhaal afgeleverd. Superspannend met wilde achtervolgingen, groteske gedaanteverwisselingen en ontluikende superkrachten waar een gewoon mens geen enkel benul van heeft. Nergens wordt het verhaal ongeloofwaardig, Michael Grant trekt Amerika in een mogelijke nieuwe Wereldoorlog waar de tegenstanders via ARO’s de aarde bereiken. Dit boek is echt moeilijk weg te leggen! Een dikke vier sterren


5 / 5

Spannend van het begin tot het eind

Michael Grant is terug met het vervolg op de succesvolle serie Gone Monster. Hoewel ik de eerste zes delen van deze serie niet heb gelezen, kon ik het verhaal wel volgen zonder dat ik het gevoel had dat ik een belangrijke gebeurtenis heb gemist. In de proloog van Monster lees je namelijk wat er gebeurde toen de koepel is ontstaan en uiteindelijk verdween. Omdat de gebeurtenissen van Gone kort aan het begin van Monster wordt herhaald, is Monster goed te lezen zonder dat je de delen van Gone hebt gelezen.

In Monster blijkt dat Shade in de chaos dat ontstond toen de koepel het begaf haar moeder verloor. Ze is van mening dat haar hulpeloosheid de dood van haar moeder heeft veroorzaakt. Om nooit meer hulpeloos te hoeven zijn, besluit ze om samen met haar nieuwe vriendin Cruz een meteoriet te pakken dat voor superkrachten kan zorgen. Tegelijkertijd probeert de overheid te voorkomen dat de meteorieten in verkeerde handen terecht komen.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende personages. Naast de perspectieven van Shade en Cruz, volgen we de gebeurtenissen ook vanuit de ogen van Dekka, Justin en Armo. Niet schrikken van de vele hoofdpersonages met hun eigen verhaallijnen. Het lijkt erg verwarrend, maar dat is het niet. Grant heeft namelijk een hele duidelijke schrijfstijl waardoor het verhaal goed te volgen is.

Een ander pluspunt is dat het boek ook hele diverse personages bevat. Het meisje Dekka heeft namelijk een donkere huidskleur en valt op meisjes. Cruz is geboren als een jongen, maar voelt zich fijner als een meisje. En Armo heeft een gedragsstoornis. Het is Grant gelukt om de verschillende personages goed uit te werken.

Het verhaal zit ook boordevol actie en leest heel erg vlot. De spanning zit er van het begin tot het eind erin. Alles is heel visueel beschreven, waardoor alles levensecht lijkt. Soms probeert Grant naar mijn gevoel wel iets te veel informatie in één keer te geven, waardoor je snel dingen mist als je even niet oplet. Het gevolg is dat je soms delen van het verhaal opnieuw moet lezen.

Fans van Gone zullen zeker smullen van het boek Monster. Ook voor lezers die deze serie nog nooit hebben gelezen is dit boek een aanrader. Het is spannend, leest vlot en bevat hele diverse personages. Je kunt het boek niet makkelijk neerleggen. Van mij krijgt Monster 4.5 sterren.

*Ik wil HarperCollins graag bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft mijn mening uiteraard niet beïnvloed.*

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Monster
Monster
Michael Grant
Gebonden  384 paginas
1799