Reizende poefjes Gebonden

Reizende poefjes

Samenvatting

Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur....Meer Reizende poefjes Lees meer

Product Informatie

Auteur

Lieve van den Berg

Taal

Nederlands

Uitgever

Godijn Publishing

ISBN

9789492115317

Productsoort

Boek

Categorie

Leesboeken

Leeftijd

0-5

Verschenen

mei 2017

Pagina's

194

Formaat

217 x 152 x 25 mm

Illustrator

Jennifer Groen

Samenvatting

Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur....Meer Reizende poefjes Lees meer

Gebonden
194 pagina's
€ 14 95

Bekijk alles van Lieve van den Berg
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur. Samen zoeken ze een mogelijkheid om te ontsnappen. Polleke, het zusje van Pol gaat, zonder dat oma het weet, haar broer zoeken en komt in Luilekkerland terecht waar vreemde dingen gebeuren. Zodra Pol ontsnapt is uit de kerker gaat hij samen met de reus en met vogel Gijs op zoek naar een weg om terug te gaan naar oma en onderweg belandt hij in spannende avonturen. Zal het goed aflopen? Over de auteur Lieve van den Berg woont in Sijbekarspel. Ze ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Het schrijven van opstellen is een uitdaging. Na de middelbare school volgt Lieve de opleiding verpleegkundige A met kraamaantekening en verdwijnt het schrijven naar de achtergrond. Wanneer zij gaat werken als activiteitenbegeleidster, komt het schrijven weer naar boven. Door de kennismaking met Godijn Publishing komt haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Ze schrijft korte verhalen voor verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van het jeugdboek "Reizende poefjes" waarvoor haar kleinkinderen Jonathan (13) en Lotte (11) haar grootste inspiratiebron zijn.


Product Informatie

Auteur

Lieve van den Berg

Taal

Nederlands

Uitgever

Godijn Publishing

ISBN

9789492115317

Productsoort

Boek

Categorie

Leesboeken

Leeftijd

0-5

Verschenen

mei 2017

Pagina's

194

Formaat

217 x 152 x 25 mm

Illustrator

Jennifer Groen

Beoordelingen

‘Reizende poefjes’- Lieve van den Berg4 / 5

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar

'Reizende poefjes' is een leuk voorleesboek. Bovendien nodigt de leuke cover met harde kaft kinderen uit om het boek vast te pakken en zelf te gaan lezen. De grote letters maken het zelf lezen gemakkelijker voor de wat grotere kinderen. De duidelijke illustraties in het boek zijn een leuke ondersteuning van het verhaal en zijn ook om van te genieten tijdens het (voor-)lezen.

Fantasie en werkelijkheid ontmoeten elkaar. De fijn korte hoofdstukken vol herkenbare dingen zoals Minecraft, De Efteling, GVR, Luilekkerland en sprookjesfiguren zorgen er voor dat het een mooi en fantastisch avontuur is geworden waarin spanning goed wordt afgewisseld door humor.
Als een rode draad lopen de belangrijke dingen in het leven zoals vriendschap, voor elkaar zorgen en samen delen door het boek.


4 / 5

Reizende poefjes

‘De reizende poefjes’ vertelt het verhaal over Pol en Polleke Grasspriet. Wanneer de ouders van Pol en Polleke een weekje op vakantie gaan naar Italië, logeren Pol en Polleke bij hun oma. Hun oma is leuk. Zij is voor van alles ín en ze is ‘hip’.

Op enig moment schuift Pol de twee poefjes van oma tegen elkaar voor de open haard. Hij geniet van de warmte van de dansende vlammen in het haardvuur. En dan….ineens … vliegt Pol de lucht in en komt hij terecht in het land van koning Barbaro waar hij gevangen wordt genomen. Polleke gaat op zoek naar haar broer en komt in Luilekkerland terecht…
Pol weet te ontsnappen en samen met een reus en een vogel beleeft hij spannende avonturen. Vinden Pol en Polleke elkaar terug en loopt het allemaal goed af? Je leest het in ‘De reizende poefjes’.

“Ze strooide sterretjes over ons uit waardoor we steeds sneller gingen lopen. Bij het kasteel droeg ze ons over aan de koning en werden we zijn dienaars. De heks had ons omgetoverd in net zulke barbaren als de koning.”

‘De reizende poefjes’ is aan het brein van Van den Berg ontsproten door haar eigen kleinkinderen en dat merk je! Zij heeft een heerlijk kinderboek geschreven dat bol staat van het avontuur en waar menig kind enorm van zal genieten. Haar beeldende schrijfstijl zal kinderen zeker aanspreken en de fantasie die zij in haar vertelsels presenteert eveneens.

“De pegel valt in duizend stukjes, als kleine kristalletjes tussen de witte chocoladevlokken. Pol raaktt een sneeuwpop aan en pulkt een beetje met zijn vinger aan de sneeuw. Hij breekt een stukje af en stopt dat in zijn mond. Lekker, net een Magnumijsje. Hij neemt nog een stuk en kan niet meer stoppen.”

De afwisseling tussen spanning en enge gebeurtenissen wordt door de auteur uitgekiend afgewisseld door vrolijke elementen en zal er voor zorgen dat haar jonge lezers geboeid blijven.

“Dat had hij niet moeten doen, er komt een leger creepers tevoorschijn. Ze rennen recht op hen af. Het zijn groene monsters zonder armen die overal tegenop kunnen klimmen.”

Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken hetgeen leesbevorderend werkt en Van den Berg ziet kans om –zonder ook maar één moment belerend te zijn- fraaie thema’s voorbij te laten komen zoals vriendschap, samen doen en verliefd zijn. ‘De reizende poefjes’ is geschikt voor kinderen van circa 8 tot 11 jaar.

Over de auteur
Lieve van den Berg ontdekt haar liefde voor het schrijven al op de lagere school. Ze gaat echter werken als verpleegkundige en later op de activiteitenafdeling in een ziekenhuis.
Daar komt het schrijven weer naar boven. Ze ontwikkelt een boek voor geheugentraining dat tot op heden in veel verpleeghuizen en zorginstellingen wordt gebruikt. Ondertussen schrijft ze dagboeken vol over van alles en houdt een blog bij over alledaagse dingen. Van den Berg maakt deel uit van een schrijfgroep, waarin de deelnemers intuïtief schrijven met behulp van opdrachten.

Uitvoering
Godijn Publishing
ISBN 978-94-92115-31-7
Paperback, 194 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi
Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/


4 / 5

Heerlijk avontuur!

Pol en Polleke hebben een super lieve oma. Als ze op een dag bij hun oma zijn gaan ze een groot avontuur tegemoet. Bij oma komt magie tot leven. Pol komt erachter dat de poefjes kunnen vliegen. Ze nemen hem mee naar een bijzonder land. Koning Barbaro heeft daar de macht. Ook is er een vreselijke heks aanwezig. Ze heet Gemena en doet haar naam eer aan. Pol komt daar de reus Gigantus tegen in de kerkers. Samen besluiten ze om te ontsnappen.
Polleke mist haar broer enorm en ze gaat hem achterna. Zij belandt in Luilekkerland. Daar kun je alles eten. Alles is eetbaar, maar sommige eetbare wezens leven ook echt.
Pol heeft nog iemand die hem helpt :een raaf. Deze vogel kan praten.
Komen Pol en Polleke weer bij elkaar en komen ze ooit weer thuis?
Het is een prachtig, beeldend geschreven, Fantasie vol kinderboek. Wat erg leuk is: Er zit een Minecraft wereld in. Dat is toch erg actueel op het moment. Ook gaan ze naar een themapark in Hoorn. Erg leuk als je Er zelf bent geweest.
Het leest vlot. Groot lettertype. Korte hoofdstukken. Leuke illustraties, maken het verhaal nog completer. Leuk om te lezen, maar ook om voor te lezen!
Ik voelde de hele sfeer van kinderboeken uit mijn jeugd. In het bijzonder: Roald Dahl. De Gvr. Echt zo leuk dat het boek je weer even kind maakt. Heerlijk . Het krijgt van mij 4****


4 / 5

Reizende poefjes

Lieve van den Berg woont in Sijbekarspel. Ze ontdekt op de middelbare school hoe boeiend het vak Nederlands is. Wanneer ze gaat werken als activiteitenbegeleidster komt het schrijven weer naar boven. Door de kennismaking met Godijn Publishing komt haar schrijfcarrière in een stroomversnelling. Ze schrijft korte verhalen voor verhalenbundels. Een vervolg daarop is het schrijven van het jeugdboek reizende poefjes waarvoor haar kleinkinderen Jonathan (13) en Lotte (11) haar grootste inspiratiebron zijn.
Tijdens een logeerpartijtje bij oma, komt Pol Grasspriet op mysterieuze wijze in het land van koning Barbaro terecht. Hij wordt gevangen gezet in de kerker van het kasteel waar ook reus Gigantus verblijft, vastgeketend aan de muur. Samen zoeken ze een mogelijkheid om te ontsnappen. Polleke, het zusje van Pol gaat, zonder dat oma het weet, haar broer zoeken en komt in Luilekkerland terecht waar vreemde dingen gebeuren. Zodra Pol ontsnapt is uit de kerker gaat hij samen met de reus en met vogel Gijs op zoek naar een weg om terug te gaan naar oma en onderweg belandt hij in spannende avonturen. Zal het goed aflopen?
De kaft is echt heel mooi en vrolijk.
Het boek is voor kinderen van 8 tot 11 jaar, maar als je het voorleest zou het ook voor iets jonger kunnen zijn. Mijn zoontje van 8 jaar vond het een leuk verhaal, maar er staan wel een aantal moeilijke woorden in die hij niet kende. Ik heb het boek ook gelezen. Ik vind het leuk bedacht alleen jammer dat er wat fouten in staan en de moeilijke woorden die erin staan anders had ik het meer sterren gegeven. Ik mocht dit boek lezen voor leesclub in de boekenkast. Het boek is 6 mei 2017 gelanceerd. Het boek kost €14,95. Er is geen e-book van. Mijn zoontje zegt 4 sterren en ik 3 sterren, dus dan wordt het 3,5 sterren.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Reizende poefjes
Reizende poefjes
Lieve van den Berg
Gebonden  194 paginas
1495