Vals Gebonden

Vals

Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is...... Meer

Gebonden
271 pagina's
€ 1399

Paperback € 5,95
eBook € 9,99

Bekijk alles van Mel Wallis de Vries
Haal je bestelling op en betaal in de winkelKies jouw Bruna winkel
1 werkdag -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis

Samenvatting


Abby, Maud, Pippa en Feline kennen elkaar van school en zijn al jaren vriendinnen. In de kerstvakantie gaan ze naar een huisje in de Ardennen. Door het slechte weer sneeuwen ze in. Er is geen elektriciteit, het mobiele netwerk is uitgevallen en het dichtstbijzijnde huis is een paar kilometer verderop. De meiden doen er een beetje lacherig over. Maar dan verdwijnt Maud opeens na een ruzie. De overgebleven drie vriendinnen zijn bezorgd, maar denken dat Maud naar het dorp is gelopen. Als Feline ook verdwijnt én ze bloedsporen in de sneeuw vinden, maakt de bezorgdheid plaats voor angst. Pippa en Abby kunnen door het slechte weer geen kant op. De sfeer wordt steeds grimmiger en angstaanjagender. Wie heeft het op de meiden gemunt? Weten de vriendinnen eigenlijk wel alles van elkaar?

Recent in de media
collectie

Recent in de media

Bekijk alle boeken

Product Informatie

Auteur Mel Wallis de Vries
Taal Nederlands
Uitgever VBK Media
ISBN 9789026128141
Productsoort Boek
Categorie Leesboeken
Leeftijd 13+
Verschenen september 2010
Pagina's 271
Formaat 208 x 136 x 30 mm

Beoordelingen

‘Vals’- Mel Wallis de Vries4 / 5

Recensie

Wauw dit was weer zo'n boek waarbij ik bijna niet kon stoppen met lezen. Ongeveer halverwege dacht ik door te hebben hoe het verhaal zou eindigen maar niets was minder waar. Een heerlijk jeugdboek weer van Mel, Buiten zinnen vond ik net iets beter en daarom krijgt dit boek van mij vier sterren.


5 / 5

Recensie

Wat heb ik genoten van Vals. Mel Wallis de Vries schrijft lekker vlot, maar ook ontzettend boeiend waardoor je maar één ding wil en dat is doorlezen!
In rap tempo heb ik dan ook dit boek verslonden van haar. Vier vriendinnen gaan met elkaar op vakantie in een huisje van Abby's ouders. Ieder heeft zo zijn eigen problemen, maar allemaal houden ze dit voor zich. In hoeverre ben je dan vriendinnen? Het verhaal zakt nergens in en blijft tot het einde toe boeiend. De proloog begint erg sterk, daarna is het boek in 4 delen opgesplitst, waarbij ieder deel het verhaal verteld van een vriendin. De epiloog maakt het geheel helemaal af!


5 / 5

Recensie

Wow!
Wat een ontzettend goed boek!
Het is een soort van film, maar dan geschreven.
Ontzettend spannend en mooi.
Net als alle andere boeken van Mel Wallis de Vries.
AANRADER :)


5 / 5

Recensie

Op avontuur voor de jeugdige lezers onder ons? Een bijzonder meeslepende thriller, waar de jongere lezertjes enkel maar kunnen van genieten, en de smaak opdoen van het lezen. We hebben een specialist aan het werk, en ook deze keer is het een intrigerend werk, waarbij we de avonturen volgen van een stel vriendinnen die terecht komen in een ware Agatha Christie. Ze kennen mekaar reeds lang, en komen samen in een huisje in de Ardennen. En dan begint de nachtmerrie, eerst onschuldig, maar al gauw een web van intriges. Eerst worden ze geïsoleerd door de vallende sneeuw, dan valt de elektriciteit uit, en dan verdwijnt een eerste vrouw, en daarna een tweede, met heel wat verontrustende omstandigheden. Het lijkt wel ?de toen kleine negertjes?, want plots is niets meer wat het lijkt en men kan zelfs niet meer zeker zijn van zijn eigen vriendinnen? De situatie raakt volkomen verziekt, en niemand weet nog wat de norm of de waarheid is. En de zaken lijken ernstiger te zijn dan eerst gedacht? Het zoeken naar rust en naar de waarheid, brengt heel wat zaken op helling? Maar uiteindelijk zal de vriendschap en de doorzetting zegevieren. Leuk geschreven, toegankelijk, op maat van de jonge lezertjes? Knap !


5 / 5

Recensie

Eindelijk kreeg ik dit boek *Vals* in mijn handen, waar ik zo naar uitgekeken had.
Omdat ik alle boeken van deze schrijfster gelezen heb en ze allemaal boeiend en spannend vond, waren mijn verwachtingen hoog gespannen.
Het boek heb ik jammer genoeg al uit en heb er echt van genoten. Ik heb het vanavond in één ruk uitgelezen. Het verhaal gaat over 4 vriendinnen die metelkaar naar de Ardennen op vakantie gaan en in een vakantiehuis belanden "in the middle of nowhere"
De saamhorigheid is ver te zoeken en de ruzie's zijn dan ook niet van de lucht.
Vaak heerst er een gespannen sfeer tussen de vriendinnen.
Zo hebben de vriendinnen Abby,Kim,Pippa en Feline ieder hun eigen problemen, wat ze angstvallig voorelkaar verborgen houden.
Ogenschijnlijk lijkt het dat Pippa en Abby heel close zijn, tot ergenis van Kim, omdat zij al een hele tijd haar vriendin was.
De spanning in het verhaal komt goed op gang als er één voor één een vriendin op mysterieuze wijze verdwijnt.
Het leuke is dat het boek verdeeld is in 4 delen en ieder deel gaat over een vriendin.
De epiloog brengt duidelijkheid hoe het verder afgelopen is.
Een absolute aanrader voor jong en oud!Checklist

Bruna is dé plek voor al jouw schoolspullen

  • Agenda's
  • Schoolspullen voor in je etui
  • Rekenmachine en bureau accessoires
  • Woordenboek en Bosatlas
  • Collegeblok, post-it en printpapier
  • Snelhechter, tabblad en opbergmap
  • Samenvatting en examenbundel
  • 0 producten op checklist
  • - 0 online te bestellen
  • - 0 alleen in de winkel

Bij aankoop van een agenda tot 40 euro korting bij Walibi Holland

Koop een schoolagenda en ontvang tot 40,- korting op een dag #Hardgaan in Walibi Holland. Bij aankoop van je agenda ontvang je een boekenlegger, hiermee krijg je 10,- korting op een Walibi ticket. De voucher is geldig voor maximaal 4 personen. Maar dat is nog niet alles. Ook staat op de boekenlegger een unieke code waarmee je kans maakt op kaarten voor Out of Control in Walibi Holland. Doe mee en maak 2x kans op 2 kaarten + een meet & greet met Jebroer of KD Soundsystem! Ga naar www.bruna.nl/hischool-actie om deel te nemen.  

Promo HiSchool Alt Text