Startup funding
Nederlands
341
16.32

Direct downloaden

Veel startups zoeken vroeg of laat een investering. Hoe pak je dat het beste aan? Hoe bereid je je voor? Hoe kom je in contact met de juiste investeerders? Hoe onderhandel je een goede termsheet uit? Venture capital advocaat Sjoerd Mol en startup analyst Thomas Mensink nemen je in dit boek aan de hand van hun ervaringen mee door het hele proces van investor readiness, fundraising, termsheets, het closen van de deal tot uiteindelijk de exit.

STARTUP FUNDING leert je:
- Wat het business model van een venture capital investeerder is
- Wat het verschil is tussen non-dilutive financing, een aandelen financiering, een convertible loan en een SAFE
- Welke criteria investeerders hanteren bij het nemen van investeringsbeslissingen
- Hoe je er zelf voor kunt zorgen om meer investor ready te worden
- Hoe je met investeerders in contact kunt komen en hoe je deze gesprekken het beste kunt voorbereiden
- Wat liquidatiepreferenties, anti-verwateringsbedingen, vesting afspraken en andere termsheet bepalingen betekenen, hoe ze werken, wat wel en niet gangbaar is en met welke bepalingen je absoluut niet akkoord moet gaan
- Hoe je een goede termsheet uitonderhandelt en de deal uiteindelijk snel en efficiënt kunt closen
- Wat de pro’s en con’s van de verschillende vormen van werknemersparticipatieplannen zijn en hoe je hier een keuze in kunt maken
- Hoe je het beste met een investeerder kunt samenwerken om samen tot een mooie exit te komen

Naast de praktische aandachtspunten en ervaringen van de auteurs, bevat het boek ook vele tips en inzichten van succesvolle Nederlandse investeerders en founders zoals Jeroen Arts (Speedinvest), Florentine Fockema (SHIFT), Patrick Kerssemakers (Dutch Founders Fund), Ives van Hoorne (CodeSandbox), Ragnar Jongen (DN Capital) Corné Jansen (Inkef), Herman Kienhuis (Curiosity VC), Harm de Vries (Innovation Industries) en nog veel meer mensen.

Wat andere mensen over STARTUP FUNDING zeggen:

“Dit boek had ik graag zelf eerder gehad, dat had me absoluut fouten en moeite bespaard. Het is allesomvattend en tegelijkertijd lekker concreet. Een absolute aanrader dus!”
Bernadette Wijnings, co-CEO Blanco Fintech

"Must-read voor ondernemers die VC's aan boord willen halen. Het helpt je bij de juiste voorbereiding en verhoogt je kans op succes in het aantrekken van funding."
Johan van Mil, co-founder & managing partner Peak

“Realistische en no-nonsense kijk op investeerders en hun macht en invloed op jonge ondernemingen. Startup Funding is vlot geschreven en draait niet om de hete brij heen.”
Albert Roëll, Fortino Capital

“Veel informatie is alleen in het Engels beschikbaar. Dit boek is juist heel toepasbaar op de Nederlandse situatie. Zonder dit boek was onze fundraising oprecht een stuk lastiger geweest.”
Marjo Nieuwenhuijse, co-founder SeriousVR

Over de auteurs:

Sjoerd Mol is advocaat bij Benvalor en gespecialiseerd in venture capital. Hij begeleidt startups en investeerders bij financieringsrondes. Hij is ook mede-oprichter van Capital Waters, een initiatief om juridische standaarddocumentatie beschikbaar te maken voor startups, en is als expert betrokken bij een aantal incubators en investeringsfondsen.

Thomas Mensink is startup- & investment analyst bij Golden Egg Check. Hij ondersteunt startups bij fundraisen en helpt venture capital fondsen met het vinden van nieuwe deals. Hij is ook host van de At The Money-podcast waarin hij spreekt met ondernemers en investeerders over groei- en investeringsstrategieën.

0 | 0