Terugkeer naar het rattenkasteel
10.99

Direct downloaden

Terugkeer naar het Rattenkasteel is een ode aan het beeldverhaal Het Rattenkasteel (1948), van stripgrootmeester Marc Sleen, ook aan de roman Het slot (1922), van de invloedrijke auteur Franz Kafka.
Nero, held van zovele stripverhalen, komt aan in de Vlaamse deelgemeente Erps-Kwerps. Hij is er op zoek naar zijn goede vriend detective Van Zwam. Die zou gevangenzitten in het nabijgelegen legendarische Rattenkasteel. In dat macabere onheilsoord woont immers de gekke en gevaarlijke dokter Ratsjenko. Wanneer Nero de lokale herberg binnenwandelt, beleeft hij het ene wonderlijke avontuur na het andere. Hij ontmoet zijn vrienden Petoetje en Petatje, kapitein Tuizentfloot, Jef Pedal en Jan Spier, maar ook Hela De Heks, de Duivel zelve, en Madam Frieda, die verdacht veel op Madam Pheip lijkt, maar dan ietwat erotischer.

Terugkeer naar het Rattenkasteel is een ode aan het beeldverhaal Het Rattenkasteel (1948), van stripgrootmeester Marc Sleen, maar ook aan de roman Het slot (1922), van de invloedrijke auteur Franz Kafka. De stripheld Nero komt tot leven als romanfiguur en zal ook niet-stripliefhebbers meeslepen in een absurd maar evenzo onheilspellend en magistraal avontuur.

0 | 0