Gratis kinderboekenweekgeschenk

Worden wat je wil! Dat is het thema van de Kinderboekenweek 2021. Van 6 tot en met 17 oktober 2021 is het weer feest in Nederland en België. Want koop je in die periode een kinderboek van minimaal 12,50? Dan krijg je er zomaar, gratis en voor niks, het Kinderboekenweekgeschenk bij cadeau. Dat is dit jaar geschreven door Bette Westera. Je kent Bette van ‘Uit elkaar’, waarmee ze de Woutertje Pieterse Prijs, de Gouden Griffel en de Boekenleeuw won. Verder schreef ze o.a. ‘Held op sokken, ‘Ben je ziek, Teckel Tom’ en ‘Haas, wat doe je nu?’.


Kinderboekenweek prentenboek

Tijdens de Kinderboekenweek verschijnt er ook altijd een speciaal prentenboek. Dat wordt dit jaar gemaakt door Mark Janssen. Hij tekende o.a. de prenten in het boek ‘Van rare ridders tot vechtende vikingen. Maar hij heeft ook eigen boeken getekend zoals ‘Eiland’ en ‘Dino’s bestaan niet’. Vanaf de allereerste dag van de Kinderboekenweek kun je het Kinderboekenweek prentenboek bij Bruna kopen voor maar 7,25.

Kinderboekenweek activiteiten

Tijdens de Kinderboekenweek wordt er op veel basisscholen extra aandacht gegeven aan lekker lezen. Van lezen word je namelijk slimmer en zelfs gelukkiger. Ook zie je dat veel (online) boekenwinkels en bibliotheken mooi versierd zijn. De moeite waard dus om een kijkje te nemen. Met de boeken van Jozua Douglas, Carry Slee, Astrid Lindgren en Jeff Kinney heb je sowieso ook altijd een topper te pakken. We wensen je een fijne Kinderboekenweek!