Wat is het thema van de kinderboekenweek 2023?

Dit jaar draait het allemaal om het thema 'Bij mij thuis' tijdens de Kinderboekenweek. Thuis betekent voor iedereen iets anders, en dat is precies wat we dit jaar vieren. Je thuis kan allerlei vormen aannemen en dat maakt het juist zo interessant. We gaan het hebben over hoe verschillend, maar tegelijkertijd ook hoe gelijk we zijn. En hoe kunnen we dat beter doen dan met boeken?

Wie is de schrijver van het kinderboekenweekgeschenk 2023?

Dit jaar heeft Sanne Rooseboom de eer om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven, getiteld 'Ravi en de laatste magie'. Je kent haar misschien wel van de populaire serie 'Het Ministerie van Oplossingen' en 'Mot en de Metaalvissers'. De precieze titel van het Kinderboekenweekgeschenk houden we nog even geheim!

Maar dat is nog niet alles. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt dit jaar gemaakt door niemand minder dan Yvonne Jagtenberg. Met twee Gouden Penselen op haar naam voor 'Mijn wonderlijke oom' en 'Hup Herman', belooft dit een prachtig boek te worden.

En wat zou de Kinderboekenweek zijn zonder een bijpassend lied? Dit jaar wordt het lied gemaakt door Iven Cougham, bekend van 'Anansi de spin' en 'Papa!'. En ja, je raadt het al: het lied wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. Dat wordt meezingen!

Wanneer is de Kinderboekenweek?

De kinderboekenweek 2023 begint op woensdag 4 oktober 2023 en eindigt op zondag 15 oktober 2023.

Gratis kinderboekeweekgeschenk 2023

Je ontvangt het Kinderboekenweekgeschenk 'Ravi en de laatste magie' gratis bij aankoop van 13,50 aan kinderboeken. Zolang de voorraad strekt. OP=OP

Wat wordt er altijd tijdens de Kinderboekenweek uitgereikt?

Hoi! Wist je dat er elk jaar vijf soorten prijzen worden uitgereikt voor kinderboeken? Het zijn echt bijzondere prijzen, die een erkenning zijn voor de beste boeken die in het voorgaande jaar zijn uitgegeven. Laten we eens kijken naar welke prijzen dat zijn.

  • De Griffels
  • De Penselen
  • Vlag en Wimpel
  • Een prijs van de Kinderjury
  • En een prijs van de Jonge Jury

Deze prijzen zijn een fantastische manier om het harde werk en de creativiteit van schrijvers en illustratoren te erkennen. Dus als je een fan bent van kinderboeken, blijf dan zeker op de hoogte van deze prijzen!