Achter de nevel Paperback

een wereldomspannende samenzwering

Achter de nevel

Samenvatting

Als zijn verongelukte vrouw beticht wordt van een ondeugdelijke vertaling van een Kyoto-rapport, doet Harry Vermolen, een briljante uitvinder uit Twente, alles om haar reputatie te redden. Hij ontdekt dat het gevaar van de opwarming...Meer Achter de nevel Lees meer

Product Informatie

Auteur

Leonardo Pisano

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Eigenzinnig

ISBN

9789491777448

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2016

Pagina's

374

Formaat

229 x 162 x 34 mm

Samenvatting

Als zijn verongelukte vrouw beticht wordt van een ondeugdelijke vertaling van een Kyoto-rapport, doet Harry Vermolen, een briljante uitvinder uit Twente, alles om haar reputatie te redden. Hij ontdekt dat het gevaar van de opwarming...Meer Achter de nevel Lees meer

Paperback
374 pagina's
€ 19 95

Bekijk alles van Leonardo Pisano
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Als zijn verongelukte vrouw beticht wordt van een ondeugdelijke vertaling van een Kyoto-rapport, doet Harry Vermolen, een briljante uitvinder uit Twente, alles om haar reputatie te redden. Hij ontdekt dat het gevaar van de opwarming van de aarde een gemanipuleerd thema is, een onderdeel van een hogerliggend plan. De machtselite, verenigd in de Verhevenen, schuwt geen middel om zijn doel te bereiken. Amelia Solms-Waldenburg, die tegen wil en dank de plaats van haar vader in deze groep heeft overgenomen, is geschokt als ze er achter komt wat er van haar verwacht wordt. De Verhevenen creëren met opzet chaos om vervolgens oplossingen voor te stellen die hen dichter bij één wereldregering brengen. Centraal in hun strategie staat de invoering van één wereldmunt, de samensmelting van de zweep en de slavenketting. Maar hun plan heeft een achilleshiel ... Leonardo Pisano weet met levensechte personages en talloze verifieerbare feiten fictie en non-fictie te mixen tot een zinderend verhaal. Een smeltkroes, waarin historische gebeurtenissen en politieke agenda's in een ander daglicht komen te staan. Dit maakt dat Achter de nevel nasuddert, lang nadat het boek is dichtgeslagen.


Product Informatie

Auteur

Leonardo Pisano

Taal

Nederlands

Uitgever

Uitgeverij Eigenzinnig

ISBN

9789491777448

Productsoort

Boek

Categorie

Thriller

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

maart 2016

Pagina's

374

Formaat

229 x 162 x 34 mm

Beoordelingen

‘Achter de nevel’- Leonardo Pisano5 / 5

Zeer spannend boek

Een intrigerend boek die je echt meesleept naar een wereld vol complotten.
Je gaat er echt over nadenken en omdat het zeer actuele onderwerpen zijn ga je toch verder nadenken! Een echte turnpager! Spannend en goed geschreven!


1 / 5

Een informatieve page-turner

De auteur heeft een spannend verhaal uitgewerkt waarin allerlei actuele thema's zijn verwerkt. Voor elk wat wils. Het plot is goed opgebouwd. Het boek zet vooral aan het denken; achter bijna ieder verhaal zit een ander verhaal, achter bijna iedere bedoeling zit een andere bedoeling. Wat zijn de drijfveren van de figuranten? Wat zijn hun einddoelen en welke motivaties gaan daarachter schuil? Dit boek is beslist een aanrader!


5 / 5

Wereldomvattend

Nadat de vrouw van de briljante uitvinder Harry Vermolen verongelukt is, doet hij er alles aan haar reputatie te redden. Zij wordt beschuldigd van een ondeugdelijke vertaling van een Kyote-rapport. In zijn zoektocht ontdekt hij dat het gevaar van de opwarming van de aarde zowel een gemanipuleerd thema als een onderdeel van een hogerliggend plan is. De Verhevenen, een machtselite, grijpt elk middel aan om zijn doel te bereiken. Tegen wil en dank heeft Amalia Solms-Waldenburg de plaats van haar vader bij de Verhevenen overgenomen. Zij is geschokt als zij hoort wat er van haar verwacht wordt en hoe de Verhevenen te werk gaan om tot één wereldregering en één wereldmunt te komen.

In dit debuut van Leonardo Pisano vervlecht hij feiten en fictie tot een zeer realistisch boek. De rode draad die door het hele boek heen loopt is het spanningsveld tussen orde en vrijheid.
In nagenoeg iedereen die in dit boek voorkomt, is een verwijzing naar een bestaande persoon te vinden. Veel namen zijn anagrammen van bestaande personen. Het is niet noodzakelijk dit te doorzien, maar maakt het verhaal nog realistischer als je de achtergronden van de bedoelde personen kent.

Achter de nevel is een raamvertelling, waarbij proloog en epiloog hun eigen plot hebben en een metafoor zijn voor de wereld waar we in leven.
De vrij korte hoofdstukken, wat ik prettig vind lezen, hebben een goede afwisseling tussen inter-persoonlijke en financieel-economische hoofdstukken. De financieel-economische hoofdstukken lijken soms wat taai om te lezen, maar zijn wel noodzakelijk voor het verhaal en de achtergronden van de Verhevenen en hun manier van denken. Iedereen die niet tot de Verhevenen hoort, is ondergeschikt aan hen. Het is zo goed geschreven dat je bij tijd en wijle haast gaat denken dat ze gelijk hebben.
Leonardo Pisano is een meester in het schrijven van dialogen, wat niet verwonderlijk is voor mensen die zijn boek “Mosterd voor de maaltijd” kennen. Dit zorgt er ook voor dat de personages tot leven komen en je als het ware in de huid van de personen kruipt.
“Achter de nevel” zet je aan om anders naar het nieuws te kijken. Zijn banken, kredietcrisis en politiek allemaal onderdeel van een complot? Dit lijkt mij te ver gaan, maar het boek zet in ieder geval wel aan kritisch te blijven denken.

Een absolute aanrader voor iedereen die graag een goed boek leest.


5 / 5

Meeslepend en indrukwekkend debuut

Wat een droomdebuut! Van de eerste tot de laatste pagina is het een "rollercoaster ride" waarvan de spanning geen moment verslapt. Hoewel dit boek niet per definitie een thriller is, spat de spanning wel van iedere pagina af. Als ik dit boek in een hokje zou moeten stoppen, zou dat "faction" zijn. De gebeurtenissen en theorieën die in dit boek aan de orde komen, zijn allemaal gebaseerd op ware gebeurtenissen, feiten of documenten. De proloog en epiloog zijn erg origineel en voegen ook daadwerkelijk iets toe aan het boek, wat lang niet altijd het geval is. Het is duidelijk dat de auteur zeer veel research voor dit boek heeft gedaan om alle feiten kloppend te maken. Het verhaal blijft nog lang in je achterhoofd nasudderen, en je kijkt opeens anders naar de politiek, de banken en de kredietcrisis. Onmogelijk om weg te leggen. Dit indrukwekkende debuut is een absolute aanrader!

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Achter de nevel
Achter de nevel
Leonardo Pisano
Paperback  374 paginas
1995