Tot in de dood Paperback

Tot in de dood
 

Samenvatting

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en...Meer Tot in de dood Lees meer

Product Informatie

Auteur

Debora Elisabeth

Taal

Nederlands

Uitgever

Dutch Venture Publishing

ISBN

9789492585035

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2017

Pagina's

260

Formaat

216 x 141 x 18 mm

Samenvatting

Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en...Meer Tot in de dood Lees meer

Paperback
260 pagina's
€ 17 95
Paperback € 17,95

Bekijk alles van Debora Elisabeth
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Daan en Roza zijn al jaren goede vrienden. Net als hun vriendschap zich tot iets diepers transformeert, slaat het noodlot toe: na een avond stappen worden ze slachtoffer van een auto-ongeluk. Hierdoor belandt Roza in een rolstoel en hangt het leven van Daan aan een zijden draadje. De klap van het ongeluk heeft de deur naar de gave die Daan al jaren angstvallig verborgen houdt, opengeslagen. In een diepe slaap waaruit hij misschien niet meer zal ontwaken, krijgt hij een waarschuwing van gene zijde. Liefde blijft altijd bestaan... zelfs tot in de dood.


Product Informatie

Auteur

Debora Elisabeth

Taal

Nederlands

Uitgever

Dutch Venture Publishing

ISBN

9789492585035

Productsoort

Boek

Categorie

Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

juni 2017

Pagina's

260

Formaat

216 x 141 x 18 mm

Beoordelingen

‘Tot in de dood’- Debora Elisabeth4 / 5

Romantiek en spanning in 1verhaal

MENING

Ik ben begonnen aan dit boek en heb hem in één ruk uitgelezen. Het verhaal gaat over twee beste vrienden Roza en Daan die er achter komen dat ze eigenlijk al jaren gek zijn op elkaar. Een goede vriendin van Rosa weet dit niet en wilt Daan heel erg graag voor haar zelf hebben. Wanneer ze ontdekt dat Daan en Roze een stelletje zijn zal ze alles op alles zetten om hem te krijgen. Zelfs vanuit de dood.

Een romantisch en spannend verhaal over vriendschap, liefde, verraad, verdriet en kracht. 

Dit heerlijke boek heeft een vlotte schrijfstijl , waardoor het heerlijk weg leest en je het boek niet wilt wegleggen. De karakters in het boek zijn goed en duidelijk beschreven waardoor ik mijn eigen goed in hun kon plaatsten. Dit boek is niet alleen voor Young Adult ook volwassenen zullen dit boek met plezier lezen. Een mooi verhaal wat je meeneemt op een bijzondere spannende en emotionele reis.

Het boek zelf heeft een mooie kaft wat goed past bij het verhaal. Hij bevat 260 bladzijden, persoonlijk zie ik boeken graag dikker. Hoofdstukken zijn niet te lang en zijn duidelijk aangegeven over wie je leest.Dit boek is een echte aanrader voor onze Young Adult lezers en ook de volwassenen zullen dit boek waarderen.STERRENIk geef dit heerlijk boek 4 sterrenBOOKLOVERSAPHIRA


5 / 5

Niet in een vakje te stoppen

Tot in de Dood
Debora Elisabeth
Dutch Venture Publishing
☆☆☆☆☆

"Ik wil deze kus opslaan in mijn archiefkast, in de lade van geweldige momenten. Ik wil dat hij me kust totdat er niets meer van me over is. Tot ik als een hoopje geluk op de vloer eindig en meegenomen word door de wind." ~ p34

Bijzonder om een boek te lezen dat je eigenlijk al gelezen hebt, maar toch compleet anders is.  De eerste versie, Vergeef Haar, is binnenste buiten gekeerd en al is de basis gelijk, toch leest het als een nieuw verhaal. New and improved zoals de Amerikanen zouden zeggen ;)

"Daan is van mij, en als je zelf niet opstapt, ruim ik je aan de kant." ~ p42.

Tot in de Dood vertelt het verhaal van Daan en Roza, twee beste vrienden die elkaar al hun hele leven kennen. Het is geschreven vanuit het perspectief van zowel Daan als Roza, wat het verhaal net dat beetje meer geeft. Het verhaal maakt al snel een wending wanneer ze na een avondje stappen een heftig auto ongeluk krijgen... alles is daarmee veranderd en dat wat Daan al jaren lang verborgen heeft weten te houden ziet kans om weer een deel van zijn leven te worden, maar wil hij dat wel? Het verhaal is niet echt in een hokje te stoppen, maar is een mooie combinatie van YA, NA, paranormaal, thriller en roman. Door de prettige schrijfstijl schiet je in een knallend tempo door het verhaal heen, en voor je het weet sla je de laatste pagina al om... teleurgesteld dat het alweer uit is, en toch ook met een zucht van heerlijkheid.

"Nu mijn leven er zo anders uitziet, geniet ik nog meer van de kleine dingen om mij heen." ~ p163.

Wat mij betreft heeft Debora Elisabeth zichzelf overtroffen, en haar boek absoluut naar een hoger niveau gebracht. Al vond ik de vorige versie ook al heerlijk lezen, ik begrijp de veranderingen en zie absoluut de meerwaarde ervan. En het is net dat beetje extra wat het voor mij nu een extra ster geeft, en dus een dikke 5 sterren!!! Ik kijk nu al uit naar haar volgende boek ♡


5 / 5

4,5 sterren

Het verhaal
Roza en Daan kennen elkaar al van kleins af aan. Inmiddels zijn ze tieners en hebben ze gevoelens voor elkaar, zonder dat de ander hier vanaf weet. Ze durven het elkaar niet toe te geven, bang dat de ander die gevoelens niet deelt en dus blijven ze gewoon erg goede vrienden. Als Daan en Roza eindelijk zover zijn om hun gevoelens voor elkaar te delen, slaat het noodlot toe. Na een avondje stappen gaat het mis: Daan raakt de controle over de auto kwijt en ze verongelukken. Ze overleven het ongeluk maar ternauwernood. Roza zal misschien voor de rest van haar leven niet meer kunnen lopen en Daan is in een coma terecht gekomen en moet vechten voor zijn leven.

Door dit trauma heeft een sluimerende gave bij Daan zich geopenbaard. Hij kan contact leggen met het geestenrijk. Een gave die zich bij Daan al jong openbaarde, maar waarvoor Daan zich tot aan het ongeluk altijd heeft weten af te sluiten. Toch zal hij er nu mee om moeten leren gaan, Daan ontvangt een dreiging vanuit het geestenrijk.

Conclusie
Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven: dat van Daan en van Roza. Boven elk hoofdstuk staat de naam vermeld, wie er aan het woord is in dat hoofdstuk. De emoties van beide personages zijn goed beschreven: je leeft erg met ze mee, in de periode voor en vooral na het ongeluk. Daan en Roza krijgen te maken met een aantal moeilijke gebeurtenissen, maar ook een aantal spannende die te maken hebben met het paranormale.

De onzekerheid en de angst hoe hun leven er verder uit zal gaan zien na het ongeluk worden goed overgebracht. Maar ook de vechtlust van beide hoofdpersonages en het er voor elkaar willen zijn. De paranormale gebeurtenissen geven het verhaal spanning, waardoor het niet te zoetsappig en te emotioneel wordt. Er komen een paar zeer spannende momenten voor in het boek, waarvan de haren in je nek overeind gaan staan. Debora Elisabeth weet dit unheimische gevoel goed weer te geven. Verder leest het verhaal vlot en aangenaam en het is heerlijk romantisch. Het bevat ook met regelmaat humor. Om een voorbeeld te geven hiervan:

"Ik schiet weg van het raam, terug mijn kamer in, jaag mijn teckel Dani van het bed, trek de eerste, beste trui die boven op de stapel ligt aan en werk mijn benen in een skinny jeans. ‘Ik kom eraan!’ schreeuw ik terug. Dani – die ik natuurlijk vernoemd heb naar een beroemde acteur en niet naar mijn beste vriend Daan – hapt naar mijn enkels."

Ik heb de eerdere uitgave van dit boek ook gelezen: "Vergeef haar". Deze nieuwe versie, uitgebracht met de titel “Tot in de dood”, is beduidend beter. Het verhaal is spannender, steekt qua opbouw beter in elkaar en er zijn extra elementen en personages toegevoegd wat het verhaal sterker maakt. Ik ben aangenaam verrast hoe goed het verhaal herschreven is.

Daar waar ik “Vergeef haar” 3 sterren gaf, geef ik de vernieuwde en herschreven versie "Tot in de dood" graag 4,5 sterren.


5 / 5

Prachtig

Een prachtig verhaal.
Het verhaal laat je niet meer los.
Echte liefde en kracht laat dit boek zien.
Geweldig

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Tot in de dood
Tot in de dood
Debora Elisabeth
Paperback  260 paginas
1795