Verloren grond Paperback

Verloren grond
 

Samenvatting

Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over...Meer Verloren grond Lees meer

Product Informatie

Auteur

Murat Isik

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026338083

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

376

Formaat

200 x 131 x 30 mm

Samenvatting

Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over...Meer Verloren grond Lees meer

Paperback
376 pagina's
€ 10 00
Paperback € 13,50
eBook € 7,99
Dwarsligger € 12,99

Bekijk alles van Murat Isik
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Verloren grond, losjes geïnspireerd op de familiegeschiedenis van Murat Isik zelf, is een epische roman over een gezin dat deels door het lot, deels door eigen toedoen uiteen wordt geslagen. Een aangrijpend vader-zoonverhaal over vriendschap, verlies en hoop. Voor Verloren grond kreeg Isik de Bronzen Uil Publieksprijs. Het boek werd vertaald in het Duits, Zweeds en Turks. Oost-Turkije, jaren zestig. De dertienjarige Mehmet groeit op in een dorp dat ooit door de Armenen werd gesticht. Zijn zachtaardige vader, die in de Eerste Wereldoorlog bijna zijn hele familie verloor, is een geliefd verhalenverteller, zijn moeder een krachtige vrouw die door iedereen gevreesd wordt vanwege haar scherpe tong. Samen met Mehmets broer en zusje vormen ze een hecht gezin. Maar daar komt abrupt verandering in als zijn vader een ongeluk krijgt met tragische gevolgen. De pers over Verloren grond: - 'Een on-Nederlandse debuutroman. Goed geschreven, krachtig en meeslepend, en zo totaal anders dan het gemiddelde in zichzelf gekeerde debuut dat je vergeet dat je een eersteling hebt gelezen.' - Het Parool - 'Isiks stijl is zo volstrekt natuurlijk dat je er na een tijdje niet meer op let en je laat meeslepen door het verhaal, de levensechte personages, de met veel gevoel voor timing opgebouwde scènes.' - De Standaard - 'Een vlotte schrijfstijl die de lezer moeiteloos meetrekt en in warme kleuren een wereld schetst die totaal anders is dan de onze.' - Noordhollands Dagblad - 'Een verdienstelijk debuut van een nieuwe schrijver, die bovenal een verhalenverteller is.' - Passionate Magazine - 'Een ongewoon Nederlandstalig debuut' - vpro Gids - 'Prachtig, kleurrijk en zo aangrijpend dat de tranen ineens over je wangen stromen.' - Flow


Product Informatie

Auteur

Murat Isik

Taal

Nederlands

Uitgever

AmboAnthos

ISBN

9789026338083

Productsoort

Boek

Categorie

Nederlandse literatuur

Leeftijd

Volwassenen

Verschenen

mei 2017

Pagina's

376

Formaat

200 x 131 x 30 mm

Beoordelingen

‘Verloren grond’- Murat Isik5 / 5

Recensie

Onwijs mooi boek! Een echte aanrader. Ik hoop dat Murat Isik meer boeken zal schrijven. Ik zal ze ongetwijfeld allemaal kopen!


5 / 5

Recensie

Een debuut. En wat voor een!!

Verloren grond speelt zich af in Oost-Turkije, in het dorp Sobyan. Daar woont Mehmet, 12 jr, zijn vader Selim, moeder Asne, broer Yusuf en zus Elida. Samen vormen zij een hecht gezin. Ze leven van de veeteelt. Selim is de verhalenverteller van het dorp.

"Het was mijn vaders onbegrensde goedheid die ons leven voorgoed zou veranderen."

Hij krijgt een ongeluk een brok steen valt op zijn been, wordt "gespalkt", er ontstaat grangeen en moet worden afgezet. Selim verandert in een lusteloze, onzekere man, een begin van een nieuw leven, een kreupele vader, een vertwijfelde moeder een compleet ander gezin.

Selim besluit zijn vee te verkopen en terug te gaan naar zijn geboortedorp Hemgin. Om daar op nieuw te beginnen. Hij blijkt daar nog een groot stuk grond te bezitten waar ze van kunnen leven. Een grote teleurstelling de grond is in bezit genomen door de inwoners en ze zijn niet van plan die af te staan. Ze staan met lege handen en zijn niet welkom in het dorp. Wanhoop, honger, ze leveren een strijd op leven en dood.

Na een vernietigende aardbeving, het dorp wordt verwoest, veel doden en gewonden. Maar het gezin Uslu is gespaard gebleven, besluiten ze weg te gaan. Nu naar een grote stad Izmir. Een groter verschil is er niet Hemgin-Izmir. Hun leven begint weer opnieuw.

Door dit boek krijg je een mooi inzicht in een wereld die wij niet kennen. Maar heel mooi wordt beschreven. Je voelt de vertwijfeling, de wanhoop maar ook de liefde voor elkaar.

Een aanrader.


4 / 5

Recensie

Mooi boek om te lezen, vooral tijdens de feestdagen. Het laat nl. goed zien, hoe in andere landen het leven wordt geleefd. Al die hoofdstukken zijn naar mijn mening niet nodig.

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Verloren grond
Verloren grond
Murat Isik
Paperback  376 paginas
1000