Vrouwe Middernacht Paperback

Vrouwe Middernacht
 

Samenvatting

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian...Meer Vrouwe Middernacht Lees meer

Product Informatie

Auteur

Cassandra Clare

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048836253

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De duistere machten

Deel van reeks

1

Categorie

Engelse young adult boeken , Engelse non-fictie boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

december 2016

Pagina's

704

Formaat

210 x 134 x 56 mm

Vertaler

Lia Belt

Samenvatting

Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian...Meer Vrouwe Middernacht Lees meer

Paperback
704 pagina's
€ 22 50
eBook € 9,99

Bekijk alles van Cassandra Clare
 • Gratis verzending vanaf € 19,95
 • Gratis afhalen, betalen en retourneren 
in een van onze 300 winkels Kies jouw Bruna winkel
 • 14 dagen bedenktijd
1 dag levertijd -  Vandaag voor 23:00 besteld, morgen in huis 

Recent bekeken producten


 

Samenvatting


Vijf jaar na de gebeurtenissen in Stad van Hemelse Vlammen is Emma Carstairs niet langer een rouwend meisje, maar een jonge vrouw die vastberaden is te ontdekken wie haar ouders heeft vermoord. Samen met haar parabatai, Julian Blackthorn, patrouilleert ze door de straten van Los Angeles, waar ze een demonisch complot onderzoeken. Dit is Emma's kans om wraak te nemen en antwoorden te vinden. Wie heeft haar ouders werkelijk vermoord? En waarom verbiedt de wet van schaduwjagers liefde tussen parabatai?


Product Informatie

Auteur

Cassandra Clare

Taal

Nederlands

Uitgever

Moon

ISBN

9789048836253

Productsoort

Boek

Reeksnaam

De duistere machten

Deel van reeks

1

Categorie

Engelse young adult boeken , Engelse non-fictie boeken , Young adult

Leeftijd

15+

Verschenen

december 2016

Pagina's

704

Formaat

210 x 134 x 56 mm

Vertaler

Lia Belt

Beoordelingen

‘Vrouwe Middernacht’- Cassandra Clare5 / 5

Een grote verrassing die smaakt naar meer

Vrouwe Middernacht gaat over Emma Carstairs, haar ouders zijn 5 jaar geleden vermoord. Door wie is nog niet bekend en Emma is vastberaden te achterhalen wie de dader was.
Emma is een schaduwjager, een Nephilim en jaagt op demonen.
In haar zoektocht krijgt zij hulp van Julian, haar paratabai, zijn familie en haar vriendin Cristina.
De band tussen twee paratabai is een hechte bijzondere band en die band versterkt de runen die men op elkaars lichaam schrijft. Echt liefde, hartstochtelijke liefde is verboden tussen paratabaiwaarom is niet duidelijk, maar “ De wet is de wet, en de wet is hard.”
De Blackthorn-familie bestaat uit Julian met zijn broertjes en zusjes en hun oom. Julian heeft de vaderrol op zich genomen en die valt hem soms zwaar.

Dan stuit Emma op bizarre moorden. De overschotten vertonen symbolen die ook op haar vermoorde ouders stonden, het maakt haar vastbesloten de moordenaar te ontmaskeren.
Ondertussen mengen de Elfen zich ook in het onderzoek en brengen zij Mark terug, de broer van Julian, die jaren geleden met de Elfen mee moest.
Het leven bij de Elfen heeft Mark veranderd. Past hij nog wel in het Blackthorn gezin?

De moorden gaan door en het wordt duidelijk dat het om een demonisch complot gaat. Langzaam maar zeker sluit het net zich en komen de schaduwjagers achter de waarheid, dan wordt ook duidelijk wie Vrouwe Middernacht is en vindt er een verbijsterende ontmaskering plaats.
Emma en Julian worstelen met hun gevoelens voor elkaar. Waar houdt de ene vorm van liefde op en waar begint de andere?

Persoonlijke leeservaring
Van sommige boeken word ik zo gelukkig en dit is er 1 van.
Alleen de cover al is het waard om het boek in handen te nemen, die is namelijk prachtig.
Cassandra Clare heeft een manier van schrijven die je direct gevangen houdt in het verhaal. Je wordt meegesleurd door haar vloeiende manier van schrijven en de prachtige poëtische manier waarin zij dingen omschrijft.
“ Ze keek naar haar vingers; om de een of andere reden waren ze verstrengeld, alsof ze zo een kooi vormden die haar gevoelens binnen kon houden.”
“ Het is niet allemaal een kleur, je haar. Hey is niet alleen maar goud; het is amber en taan en karamel en tarwe en honing”

Het is een snel verhaal en zit vol actie, niet alleen qua gevechten, maar ook met onderzoeken en normale alledaagse dingen. Het verhaal staat niet stil, kabbelt niet rustig voort.
Zaak is om je mee te laten nemen en erin te duiken. Ik had geen andere keuze.
Het verhaal is niet alleen vanuit het perspectief van Emma geschreven, maar ook van Julian, Cristina en Mark, ook dit zorgt voor het vlotte, soepel lopende verhaal.
Vrouwe Middernacht is echt een YA-boek, er is rekening is gehouden met de zinsopbouw en lengte van zinnen. Het is wellicht wat minder complex dan volwassenen fantasy, maar dat neemt niet weg dat volwassenen hier ook van kunnen en zullen smullen.
Alhoewel het een dik boek is, 700 blz, voelde dat absoluut niet zo. Het had van mij nog veel langer mogen zijn.
De personages zijn zo goed beschreven dat je ze voor je ziet. Zo is 1 van de broertjes, Ty, echt fantastisch beschreven, de jongen heeft autistische kenmerken die precies zo zijn zoals bij mijn zoon, ik sloot Ty dan ook gelijk in mijn hart. Hij was zo herkenbaar, zo tastbaar.
De zinderende, snijdende spanning tussen Emma en Julian is te voelen en als lezer wil je niets liever dan dat alles goed komt voor deze twee.

Diverse thema’s komen aan bod ; Liefde, verantwoordelijkheidsgevoel, schuldgevoel, beschermingsdrang, opoffering, bedrog.
Kan liefde alles overwinnen? Is liefde genoeg?
Het einde smaakt wrang. Ik als lezer wilde niet dat het zo zou eindigen en ik kan niet wachten totdat het vervolg verschijnt.
“ Er was hier iets gaande, iets wat tentakels uitstak naar de Benedenwereld en klauwde aan de wortels van alles wat ze kenden”


4 / 5

Spannend en meeslepend

Jaaaa! Het verhaal van Emma! Alle series van Cassandra Clare hebben me tot nu toe volledig weten te pakken, en ook Vrouwe Middernacht kreeg het voor elkaar! Dit eerste deel van De Duistere Machten was vanaf januari verkrijgbaar in het Nederlands en ik ben er na Carve The Mark meteen in begonnen.

Vijf jaar na de gebeurtenissen met Jace en Clary in de hoofdrollen lees je nu een verhaal over Emma. Vanaf haar twaalfde is ze op zoek naar de persoon die haar ouders heeft vermoord en in dit boek vindt en krijgt ze aanwijzingen die haar dichterbij haar gewilde wraak brengen dan ooit, toch?
Het is interessant om te lezen hoe de Schaduwjagers wereld vijf jaar na de Duistere Oorlog, geleid door Sebastian Morgenstern er uitziet. Nog interessanter misschien om het te lezen vanuit een ander personage die midden in de strijd van haar leven belandt en met extreem duistere machten te maken krijgt.
Doordat de wereld waarschijnlijk voor de lezers van dit boek al bekend is, scheelt het een hoop om allerlei soorten mensen uit de Onderwereld te introduceren.

Er zijn wel ontzettend veel nieuwe personages om te introduceren en dit gaat in een sneltreinvaart, maar wel begrijpelijk. Alle personages zijn op een bepaalde manier met elkaar verbonden en verderop in het verhaal leer je steeds meer informatie van alle personages kennen.
Er is vollop spanning in het boek, waardoor alles sneller lijkt te gaan. Het zijn misschien 704 pagina's met tekst, maar je kunt er zo doorheen vliegen.

Een ander pluspunt is dat je door het hele boek niet alleen vanuit het perspectief van Emma leest, maar ook door andermans ogen; Julian, Cristina, Kit, etc. Dit belicht het verhaal ook vanuit andere kanten en zorgt mede voor die spanning en het leestempo.

Een ander positief punt vond ik dat sommige dingen betrekkning hadden op Clary, Jace, Simon, Isabelle, Alec en Magnus waardoor je soms ook weer iets van hun huidige leven te horen kreeg.
Ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat, want zeker het einde gaat je niet in de koude kleren zitten! Vier welverdiende sterren voor dit meeslepende boek.


5 / 5

Liefde geneest

Vrouwe Middernacht door Cassandra Clare

Wat een boek! Toen ik de aankondiging las heb ik mij een recensie-exemplaar besteld, het verhaal sprak mij aan al lees ik eigenlijk geen fantasy. Ik kreeg het thuis toegestuurd en de moed zakte me in de schoenen: meer dan 700 pagina’s!?

Maar moedig en plichtsbewust begon ik te lezen, te lezen en kon niet meer stoppen. De wereld van de engelen, schaduwjagers, parabatai,…het zei me allemaal niets én toch was ik verkocht. Even doorbijten en ik voelde me helemaal thuis in een wereld waar ik nooit eerder vertoefde.

Dat komt door Cassandra, zij schrijft zo vlot en boeiend. Haar zinnen sleuren je mee, haar personages sluipen in je hart en je potlood wil zinnen vol poëzie onderlijnen.
“Ze keek naar haar vingers; om de een of andere reden waren ze verstrengeld, alsof ze zo een kooi vormden die haar gevoelens binnen kon houden.”

Emma en haar parabatai Julian, haar beste vrienden Christina, de zussen en broertjes Blackthorn, stuk voor stuk sluit je ze in je hart. En daardoor begrijp je de keuzes die Emma en Julian maken. De wraak die Emma drijft, de verantwoordelijkheid die Julian omringt, en die liefde die verboden is.

Hoewel deze schaduwjagers in een andere wereld leven als de onze worden ze ook door dezelfde dingen geplaagd. -Ze volgen hun eigen Wet, hoewel die niet altijd juist voelt. Maar de wet is de wet, en de wet is hard.- Liefde, verantwoordelijkheidsgevoel, schuldgevoel, beschermingsdrang, …

Emma en haar zoektocht naar de moordenaars van haar ouders, gaan deel uit maken van je leven, ze dolen in je hoofd, beroeren je hart. Dit verhaal gaat om zo veel meer. Cassandra neemt je mee in een wereld vol geweld, wraak, demonen en pijn. Maar ze neemt je ook mee in een wereld vol liefde, vriendschap, opoffering en warmte.
Ik wil zo graag het vervolg lezen én ik haalde alvast een stukje van haar vorige reeks ‘Kronieken van de onderwereld in huis’.
Ik ben vertrokken op een verslavend fantasy pad…

Recent bekeken producten


checklist

HiSchool de plek voor alle schoolspullen

 • Rekenmachine en bureau accessoires
 • Prisma woordenboeken
 • Etui
 • Kaftpapier en rekbaar kaftpapier
 • Etiketten
 • Schriften
 • Schooltas, rugzak en shopper
 • Ringbanden
 • Schoolspullen voor in je etui
 • 0 producten op checklist
 • - 0 online te bestellen
 • - 0 alleen in de winkel

Grappige HiSchool filmpjes van Youtubers

Youtuber MeisjeDjamila gaat in haar vlog 5 challenges aan met haar vrienden. Ze vertegenwoordigen allemaal een HiSchool stijl. Wie denk jij dat er wint? Bekijk haar filmpje op www.bruna.nl/vlogger. Hou onze vlog-pagina in de gaten, want er volgen nog meer leuke en grappige filmpjes van Youtubers Ties, Gio en Sjaak!

Promo HiSchool Alt Text
Vrouwe Middernacht
Vrouwe Middernacht
Cassandra Clare
Paperback  704 paginas
2250