Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Bali, mango met pit, Leen Caboor

Bali, mango met pit

Leen Caboor - Meer boeken van deze auteur

december 2012 470 pagina's meer info

Paperback

  • Op voorraad

Samenvatting: Bali, mango met pit (zoals op de achterkaft)

Als een vijftigpluskuiken in een ei dat dringend de schaal moet breken, zo voelde Leen Caboor zich. Gedreven door een onweerstaanbare hunkering naar ontdekken, naar een periode van niets-moet en alles-kan, zegt ze haar baan op en weet haar man te overtuigen om zijn zaak te verkopen en samen op wereldreis te vertrekken.
Het boek is een eigenzinnig reisverhaal, niet enkel in plaats en tijd, maar ook in lichaam en geest. Het beschrijft een innerlijke transformatie en spirituele evolutie. Op een aanstekelijke en openhartige manier verhaalt het over drijfveren, onzekerheden en obstakels om dromen te verwezenlijken. Maar ook tegenslagen blijven niet uit en na India settelen ze in Bali. Via dagelijkse taferelen wordt een beeld geschetst van leven als buitenlander in een Balinese context, met een Nederlands duikcentrum als decor. Het boek is doorspekt met humoristische anekdotes over verwondering, misverstanden en frustraties door cultuurverschillen. Hoe handhaven Vlamingen zich tussen Nederlanders en Balinezen? En hoelang blijft de betovering van het mystieke Bali? Mede door de ontmoeting met de Nederlander Bob Land, een kranige tachtiger, geeft het paradijselijke eiland ook zijn minder fraaie kantjes bloot.

Foto + CV
Leen Caboor (1954) is landbouwingenieur en woont in België. Na haar studies werkte ze vier jaar in een project voor plattelandsontwikkeling in Congo (het toenmalige Zaïre), samen met haar man. In 2006 onderbrak ze haar loopbaan in België en verbleef zes jaar in het buitenland, overwegend in Indonesië. Sinds 1993 beoefent ze Sahaja Yoga meditatie.

Beoordelingen

28-12-2012

Ik ben het boek nog vollop aan het lezen maar ik kan nu al zeggen dat het me sterk aangrijpt. Het is een persoonlijk en autobiografisch boek, en brengt inzicht in de levenswijze en de rol van joga in het leven van de auteur (Leen Caboor). Vooral de diepgang van de auteur is boeiend. Het boek is erg " pittig" geschreven, vlot om lezen, anekdotisch en vol humor. Het boek neemt me mee op haar persoonlijke inwendige reis maar ik, de lezer, wordt gedwongen na te denken over mijn eigen leven en de waarden die ik in mijn leven hanteer. Ik vind het boek een echte aanrader voor wie over zijn leven bewust nadenkt, voor wie voor moeilijke beslissingen staat (zowel professioneel als prive) en voor wie het fantastische eiland Bali vanuit een totaal andere hoek (dan de toeristische) will leren kennen.

07-01-2013

Bali, mango met pit is een heerlijk verhaal over een 50-plusser die een ongewone keuze maakt. Je krijgt een eerlijk verslag van de afwegingen waarvoor de schrijfster zich geplaatst ziet en hoe ze hiermee omgaat. Bali wordt op een andere manier aan de lezer getoond dan je in de gebruikelijke reisverslagen kunt lezen. Het gehele boek is erg vlot en met humor en zelfkennis geschreven waardoor het aangenaam te lezen is. De Balinese gewoontes komen ruimschoots aan bod en worden duidelijk toegelicht waardoor het ook prettig te lezen is door mensen die nog niet eerder in Bali zijn geweest. Het boek is een aanrader voor mensen die Bali al eens bezocht hebben en zal veel herkenbare zaken, zoals de talrijke ceremonies, weer naar boven halen.

01-02-2013

Grappig en meeslepend boek. Een reisverhaal over de belevenissen van Leen (of toch Marleen?) in Bali tijdens haar langgerekte sabbatjaar. We leren veel over het land, de gewoontes en de manier van leven van de Balinezen.

Maar het boek is veel meer dan alleen een reisverhaal. Het gaat ook over kiezen en beslissingen maken.

“Het is natuurlijk heel leuk meegenomen als je veel tijd hebt én veel geld, maar vaak moet je daartussen kiezen.“

Hoe doe je dat? In “Bali, mango met pit” vind je in ieder geval inspiratie.

Leen heeft een speciale manier om met het leven om te gaan en die heeft ze met ons gedeeld. Dank je wel daarvoor! Ik heb ervan genoten. Ik ben net klaar met lezen. Maar ik heb de neiging om nog eens opnieuw te beginnen.

01-02-2013

Vorige week was ik op Bali. Jouw boek heeft me vergezeld en ik heb het helemaal gelezen. Het is een mooi en toegankelijk geschreven boek. Het taalgebruik is heerlijk Vlaams en de beschrijving van de Hollanders die zich opdringen om thee te drinken-galmt nog aangenaam na. Ik vond de verhalen over het duik centrum en het gedoe, je reflecties over de Balinese cultuur en natuurlijk jouw eigen ontwikkelingen vooral erg mooi om te lezen.

07-02-2013

Ik heb het boek voor mijn verjaardag gevraagd en gekregen. Leen schrijft op een zeer vlotte manier, niet alleen over de mensen en het land, maar ook over zichzelf, haar gevoelens, haar denken, haar ervaringen. Heel herkenbare gevoelens op bepaalde momenten, of we nu in de Lage Landen of in Bali zouden vertoeven.
Ik heb het boek echt graag gelezen en Leen een beetje beter leren kennen. Het is een boek om van te genieten en ook van het leven te (leren) genieten.

20-02-2013

Dit boek moet je gewoon lezen! Omdat het herkenbaar is, humoristisch, meeslepend en bovenal een inspiratiebron voor iedereen die voor keuzes staat in zijn of haar leven.
Bovendien is dit boek niet alleen sterk proza maar ook prachtige poëzie: elke zin is een pareltje !!
Een voorsmaakje:
"Misschien zou ik dwarrelen als een blad of erger, gewoon neerstorten. Maar liever te pletter vallen dan eindigen als een vlinder vastgeprikt op een kartonnen bordje ..."
of: "Dat ze me loslaten zonder de ketting van schuldgevoelens om mijn hals te leggen..."

15-03-2013

Een boek om je eens lekker bij te nestelen.
Heel plezierig en vlot om te lezen. Humor met diepgang. Een kijk in de ziel van de auteur.

In een tijd waarin kicks de bovenhand halen en we de grenzen van onze gevestigde normen en waarden zoveel mogelijk trachten te verleggen, is dit boek een verademing.
Leen laat in haar ziel kijken.
Ze vertelt hoe haar levensweg een pad is vol bochten, kuilen en hindernissen.
In een gevatte, vlotte taal en met de nodige zelfhumor neemt Leen ons mee op haar eigen reis, zowel innerlijk als naar het mooie eiland Bali.
Een heerlijk, vlotgeschreven boek, dat je in 1 weekend verslindt en daarna rustig herleest.

22-03-2013

Ik heb het boek met plezier gelezen. Het leest heel vlot en er zit ook humor in. Het verhaal gaat over hoe Leen en pat een nieuwe weg inslaan in hun leven en alle hindernissen die daar bij komen. Je krijgt er ook mooie achtergrond info over Bali bij. Je krijgt ook een inkijkje in het leven van Leen en al haar innerlijke worstelingen.
Het was een boek dat naar meer smaakt.

Ik kan het aan iedereen aanraden.

Piet

10-04-2013

Het boek leest als een treinroman, maar is zo eerlijk geschreven en met zoveel diepgang dat ik er soms moet van wenen. Alles is zo herkenbaar.
Leuke en vlotte schrijfstijl.
Alle respect voor Leen Caboor

14-04-2013

Met plezier heb ik dit boek gelezen ter voorbereiding op een reis naar Bali. Leen Caboor beschrijft op een humoristische en leerzame wijze haar eigen spirituele weg tegen de achtergrond van haar verblijf op dit eiland. Interessant en goed leesbaar boek, juist voor degene die meer wil weten over het leven op Bali dan in toeristische publicaties te vinden is.
Henk

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Leen Caboor
Uitgever
Elikser B.V. Uitgeverij
ISBN
9789089545015
ISBN10
9089545018
Bindwijze
Paperback
Productsoort
boek
Categorie
Reisverhalen
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
december 2012
Aantal pagina's
470
Formaat
210 x 145 x 28 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Bali, mango met pit

Bruna prijs: €  24,95