Hulp nodig? Ga naar de klantenservice | winkels
Déjà vu, Esther Verhoef

Déjà vu

Esther Verhoef - Meer boeken van deze auteur

maart 2012 meer info

Paperback

Ook beschikbaar als: gebonden meer

  • Op voorraad

Samenvatting: Déjà vu (zoals op de achterkaft)

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een halfjaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan. Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken.
In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig? Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd en gaat op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen.

Beoordelingen

27-08-2010

Ik kan niet wachten tot Deja vu verschijnt. Vind Esther Verhoef de beste Nederlanse literaire thriller schrijfster. Zij weet altijd de omgeving zo mooi te omschrijven. Ik hoop dat Deja Vu net zo goed is als Rendez vous waar ik ook erg van genoten heb.
Mieke

01-09-2010

Esther, Esther, je hebt het weer voor elkaar gekregen! Ik kan niet slapen tot ik het boek in handen heb en daarna ben ik een dag of twee niet aanspreekbaar!! Zo kort als de omschrijving van Déja Vu is, zat ik geplakt aan mijn scherm. Rendez Vouw heb ik ook gelezen, net zoals al je andere boeken. Ik heb ze allemaal. En van allemaal heb ik genoten. Tot snel! Lieve groeten van Ien Bakker uit Hillegom.

02-09-2010

Heel erg uitgekeken naar deze nieuwe, maar het boek stelde me teleur. Het duurde veel te lang voordat er echt iets gebeurde, ik vond het verhaal nergens echt overtuigend. Jammer.

07-09-2010

weer een echte pageturner!!
heb er van genoten en ook van het onverwachte einde, kortom fantastisch boek!

07-09-2010

Ik heb Déjà vu gelezen en vind Esther Verhoef veruit de beste Nederlandse literaire thrillerschrijfster. Hoe zij ook hier, net als in Rendez-vous, de omgeving beschrijft is geweldig. In Déjà vu gaat Eva haar vriendin Dianne opzoeken in een klein Frans gehucht. Bij aankomst treft zij een leeg, groot en koud huis aan. Je kunt je helemaal voorstellen hoe akelig het voor Eva is om daar te zijn zonder haar beste vriendin. En als de bewoners dan ook nog eens verreweg van vriendelijk zijn en steeds mysterieuzer worden neemt het hele verhaal en de omgeving grillige vormen aan.
Hierdoor wordt het steeds spannende en wil je gewoon weten waar Dianne is…

08-09-2010

Dit boek speelt zich af middenin de herfst in een klein gehucht in Frankrijk. Het is voor mij het eerste boek dat ik van Esther Verhoef lees en het is mij prima bevallen. De omgeving is erg interessant en goed neergezet. Net als de omschrijving van de personages en het huis van Diane. De sfeer was erg goed te voelen tijdens het lezen omdat het in detail wordt verteld. Ik had het gevoel alsof ik de inrichting van het huis zo voor me kon zien, net als de omgeving en de vijandelijke bewoners in het kleine plaatsje. Een gedeelte van de ontknoping voelde ik al aankomen, maar toch vond ik dit niet storend en bleef het boek spannend genoeg om de pret niet te drukken. Bijzondere motieven welke ik zeker uniek vind. En wat ook nog wel even apart genoemd mag worden; wat een prachtige cover heeft het boek!

15-09-2010

Esther Verhoef heeft in haar debuut Rendez-vous Frankrijk als locatie gekozen. Zij keert hier terug met haar nieuwe thriller Déjà Vu.

De zindering van de zomer in Rendez-vous heeft plaats gemaakt voor het in nevelen gehuld Landschap in Déjà Vu.
Het is in het najaar als Eva één week eerder dan afgesproken aankomt bij het verlaten huis van haar vriendin Dianne.
Op het Franse platteland ontmoet Eva geen medewerking als zij navraag doet naar Dianne eerder onvriendelijkheid.

In het eerste, best geschreven, deel van Déjà Vu wordt de spanning langzaam opgevoerd.
Er ontstaat een beklemmende en naargeestige sfeer die zeer te danken is aan de invoelbare schrijfwijze van Esther Verhoef.

Als de situatie voor Eva beangstigend gaat worden verschijnt haar vriend Erwin en ontrold zich het drama waarbij Eva ongewild betrokken raakt.
Vanaf dat moment zwakt Déjà Vu in kracht af.

Over het karakter, achtergrond, samenhang en beweegredenen van Dianne en haar vrienden had meer verteld mogen worden. Hoewel de misdrijven gebaseerd zijn op actuele ideologieën en daardoor potentie hadden is het niet echt duidelijk waarom het jonge Franse echtpaar zo wreed vermoord moest worden.
Met het tweede gedeelte van Déjà Vu lijkt Esther Verhoef haar gevoel voor details enigszins zijn kwijt geraakt.
Er ontstaat een meer vluchtige schrijfwijze, de beelden passen niet meer zo nauwlettend in elkaar daardoor roept het boek uiteindelijk onbeantwoorde vragen op.
Dat is jammer, toch heeft Esther Verhoef mij met Déjà Vu (met een bijzonder fraaie cover) geraakt vanwege de prachtige beschrijvingen en soms ademloze sfeer van de naderende Herfst in Frankrijk.

23-09-2010

Ja, wat zou ik hierover kunnen melden. Hoe goed Esther een verhaal neerzet?
Na mijn mening is dat algemeen bekend. Ze is gewoon een toppertje onder de thriller auteurs.
Het geweldige verhaal begint gelijk al spannend. Je word binnen no-time mee naar Frankrijk gesleurd waar het zich afspeeld.
Waar de spanning letterlijk voelbaar is. De twee meiden waar het verhaal eigenlijk over gaat blijken toch meer een eigen leven te hebben dan waar je afhankelijk aan denkt in het begin van het boek. Ook heeft het niet echt een happy end.
Als je een echte thriller liefhebber bent moet deze in je boeken kast staan.

Thanx Esther, ik kan niet wachten tot je volgende boek verschijnt.:flowers::redroses:
Groetjes Jolanda

24-09-2010

Dit boek spreekt me erg aan.
Ik zou weleens willen weten wat er gebeurd is met Diane.
En wat gaat Eva ontdekken als ze het bos in zou gaan?
Een spannende thriller ik kan niet wachten om het boek te gaan kopen.

25-09-2010

Het is steeds een plezier om een boek van deze auteur in handen te krijgen, want het behoort tot een reeks van zeer knappe romans, de roman noire van de betere soort. Deze keer een meer dan beangstigend verhaal, waar we de avonturen volgen van Eva, een jonge vrouw die in een crisismoment beslist om even op bezoek te trekken bij haar vriendin, die een nieuw leven begon in Frankrijk, en er in een klein dorp een huis betrok. Zoals zoveel vrouwen kent ze een dipje in haar eigen leven, en ze beslist om even op adem te komen, en gaat daarom even naar haar vriendin Dianne bezoeken. Maar de verrassing is groot wanneer ze ter plekke haar vriendin niet terugvindt, en ze niet direct kan achterhalen waar ze zich bevindt. Al even snel voelt ze een hostiliteit vanwege de andere bewoners van het dorp, en de sfeer is alles behalve aangenaam. Voldoende voor Eva om op zoek te gaan naar de waarheid achter de verdwijning van haar vriendin, want ze wordt zich wel degelijk langzaam maar zeker bewust van het feit dat er wel degelijk grondig iets verkeerd gelopen is. Er lijkt ook een duistere kant te zitten aan de kleine gemeenschap van het dorp, en zij is niet echt de gewenste partij om zich te gaan verdiepen in de mysteries en geheimen die deze mensen hebben. De omstandigheden zijn niet erg duidelijk. Net genoeg om de curiositeit van Eva te vergroten, en ze trekt op onderzoek… Maar dit onderzoek lijkt meer en meer mysteries op te wekken, en ook de veiligheid van Eva is niet meer verzekerd… Een zeer sterke plot, een leuk geschreven verhaal, boeiend, meeslepend en vast en zeker een pageturner zoals er niet al te veel meer zijn. We hebben werkelijk genoten van dit boek, en hopen nog meer van deze verhalen onder handen te kunnen krijgen.

08-11-2010

de meningen verschillen nog al als je de recensies hier leest! ik vond het een goed boek, het duurde even voordat het echt spannend werd, maar daarna werd t wel echt spannend en schoot ik door het verhaal heen!

09-11-2010

Begon spannend maar de ontknoping vondt ik tegenvallen.

30-11-2010

Alweer een prachtig boek van Esther Verhoef, zoals zij de spanning op kan bouwen, geweldig!
Een top schrijfster, ze neemt je mee in haar verhaal en zet je er middenin.

02-12-2010

Weer een super boek van Esther Verhoef, weer helemaal anders als bijvoorbeeld Close up. Ik vond het echt heel goed en boeiend, heel snel uitgelezen. Heel fijn geschreven en erg spannend eind. Je wilt echt weten hoe het afloopt.

06-12-2010

Wat is dit een geweldig boek. Ben pas halverwege, maar het bezorgt je nu al een slapeloze nacht. Wat kan zij die spanning overbrengen zeg. Chantal de Groot

26-01-2011

Een hele fijne schrijfstijl heeft Esther, dat heb ik ook al bij haar vorige boeken gemerkt. Alleen door de fijne schrijfstijl ben ik door blijven lezen in Deja vu. Het verhaal op zich kon me maar heel matig boeien. Sommige stukken waren wel interessant maar voor het grootste deel vond ik het maar niks. Toch wilde wel graag weten hoe het af zou lopen maar ook dat viel me enorm tegen. Ik hoop dat Esther's volgende boek weer van beter niveau is.

14-03-2011

Ik vond Deja Vu prettig om te lezen. Een goede verhaallijn, die wat mij betreft wel iets meer uitgediept had mogen worden. De personages worden goed beschreven. Het is aangrijpend om te lezen hoe twee beste vriendinnen toch uiteindelijk heel anders over vriendschap blijken te denken. Eva, die haar vriendin Dianne, al tijdens haar jeugd op een voetstuk plaatst. Ze heeft alles voor haar over en volgt haar zelfs naar Frankrijk, als Dianne niets laat horen. Ze gaat naar haar op zoek met alle gevolgen vandien. Alles om haar te vinden! Dianne daarentegen is zo verblind door haar idealen, dat ze de vriendschap opzij schuift. Ze zoekt grenzen op en overschrijdt die, en brengt daarmee haar `beste` vriendin bewust in gevaar. Alles moet wijken voor haar idealen! Er hadden wel wat meer spannende momenten in gemogen, en het plot was redelijk voorspelbaar. Desalnietemin een lekker boek om te lezen!
Sylvia Beljon, Bruna Heiloo

19-04-2011

Mijn 1e Esther Verhoef en vind bijna alle Nederlandse thrillerschrijfsters op elkaar lijken (uitzonderingen daargelaten). Dit boek is ook erg voorspelbaar en als je geen woord Frans spreekt ook irritant om te lezen omdat er veel Franse zinnen in voorkomen.
Als Eva haar baan kwijt raakt besluit ze om naar haar vriendin Dianne in Frankrijk te gaan. Dianne is een halfjaar geleden vertrokken naar een gehucht waar niemand eigenlijk zou willen wonen. Als Eva in het gehucht aankomt en naar Dianne wil gaan treft ze echter een verlaten huis aan. Ze neemt haar intrek in het huis en vertrouwd erop dat haar vriendin spoedig weer zal komen. Maar Dianne laat helemaal niks van zich horen. Eva begint zich ongerust te maken en wil weten wat er met Dianne gebeurt is. Ze gaat op onderzoek uit en dan gebeuren er vreemde dingen. Kan ze zich wel veilig voelen in dat afgelegen huis? De dorpelingen proberen haar te verjagen, maar lukt het Eva om zich staande te houden in Frankrijk.

13-07-2011

Alweer een heerlijk boek van Esther Verhoef,ik heb genoten ! t was weer vlot te lezen...want je wilt weten hoe het afloopt...dus al in 2 dagen uit ...wat vond ik dat jammer !! dus ik kijk alweer uit naar de volgende !!

14-09-2011

aardig boek..leest gemakkelijk...vlot geschreven en sommige stukken zijn wel spannend...had het boek snel uit..

21-09-2011

Een boek wat opzich lekker leest,maar het is wel een beetje een standaard thriller. Vond m wel leuk om te lezen,maar door de voorspelbaarheid van het verhaal werd de overtuiging wel minder. Ga nog wel eens een ander boek van Esther verhoef lezen om te kijken of ze me dan meer kan overtuigen.

Groet Michelle

28-01-2012

déjà vu- is een spannend boek,
door de manier van schrijven!
het is niet heel heel spannend,
maar wel heel mooi en leuk boek om te lezen!
Ik raad het zeker aan om te lezen als je van een spannend boek houd!
Het boek leest ook wel lekker weg en je wilt gewoon weten, hoe het afloopt dus lees je maar door!

27-02-2012

Heb dit boek in een keer uitgelezen,goed en spannend verhaal wat heerlijk wegleest

15-09-2012

Het is geen hoogstandje of een gruwelijke, bloedstollende thriller, maar het onderwerp is origineel en boeit van begin tot eind. Het leest heerlijk! Voor mij een pageturner, ik kon moeilijk stoppen met lezen. Dat komt ook door de korte hoofdstukken – ‘ok, nog eentje dan’….
De omgeving, het franse platteland in de herfst, beetje troosteloos, wordt realistisch omschreven en past goed bij het verhaal. De personen worden ook realistisch beschreven. Sommige vinden Eva niet realistisch door haar domme aktie’s, maar ik noem het eerder naïef.
Ik denk dat dit een zg. vrouwenthriller is. De ‘stevige’ thrillerlezer moet dit zien als een tussendoortje. Als ik 2 of 3 heftige thrillers heb gelezen moet ik altijd even afkicken met een ontspannende thriller of goede roman. Dat kan prima met dit boek.

Schrijf een recensie en maak kans op een bruna cadeaukaart
(Om de betrouwbaarheid te vergroten vragen wij u eerst in te loggen)

Productinformatie

Auteur
Esther Verhoef
Uitgever
Anthos Literaire Thrillers
ISBN
9789041419842
ISBN10
9041419845
Bindwijze
Paperback
Productsoort
boek
Categorie
Literaire thrillers
Leeftijd
Volwassenen
Verschijningsdatum
maart 2012
Formaat
200 x 130 x 29 mm.
Taal
Nederlands
Annotatie
Rugtitel: Déjà vu

Bruna prijs: €  12,50